Gisteren 18 Januari was het weer zo ver. Het was Blue Monday. Voor de mensen die er nog ooit van hebben gehoord zal ik het eerst even uitleggen. Blue Monday moet volgens een paar mensen de  meest deprimerende dag zijn van het jaar. Eerlijk gezegd geloof ik nooit zo in zulke voorspellingen, want anders zou de wereld ook al heel vaak zijn vergaan. Ik was benieuwd wat de dag mij zou brengen. Vandaag ga ik het hebben over mijn Blue Monday 2016.

Bijna het hele wekend voelde ik mij niet lekker, dus ik zag al weer op tegen het geluid van mijn wekker die de volgende dag mij zou wakken om de maandag te beginnen. In slaap kon ik niet komen. Uit eindelijk viel ik rond 2uur eindelijk in slaap. Nog even 4 uurtjes slaap mee pakken. Mijn Blue Monday begon dus inderdaad al in de nacht deprimerend. Dit kon niet veel goeds brengen dacht ik nog voor ik in slaap viel.

Mijn wekker ging. Ik sprong uit bed om mijn weker uit te zeten. alarm-clock-590383_640Verbaast stond ik stil. Geen duizeligheid bij het opstaan en ik voelde me super vrolijk. Snel liep ik naar de badkamer om een warme douche beurt te pakken, want koud was het in ieder geval wel. Toen ik weer in mijn kamer kwam werd ik weer heel blij. Mijn vriendin was mij dit keer voor met onze dagelijkse goedemorgen WhatsAppje. Snel stuurde ik mijn goedemorgen terug en vertelde hoe ik mij voelde. Ik weet niet wat het was maar ik voelde mij echt heel vrolijk en goed. Zo ging ik de dag wel overleven.

busdriver-68014_640Na mijn ochtend routine moest ik het minst leuke van elke ochtend doen. Namelijk naar de drukke bus lopen. Hopend op een plekje haasten ik mij naar de bus. Een min later kwam gelijk de bus er aan en ja hoor hij was weer lekker druk. Gelukkig kon ik nog net zitten. Mijn muziek dopjes deed ik in mijn oren. Mijn dag begon nu echt. Toen we bij de tussen bushalte kwamen deed ze ineens de bus open en riep ze iets naar de andere bus naast haar. Ik dacht die twee hebben ruzie, dus laat ik mijn oortjes even uit doen.

Het eerste wat ik mee kreeg was een vraag richting de andere buschauffeur.  De vraag luide:’’ kunnen er nog mensen van mij in jou bus’’. Ik wist niet wat er was, maar uit het gesprek kon ik al snel halen dat er iets mis was. Mijn tas deed ik snel om mij rug, want ik hoorde dat er ongeveer nog maar zes staan plekken waren. Die wilde ik persé hebben, want anders stond ik misschien wel een half uur te wachten op een andere bus en warm was het nog steeds niet. Ik dacht voor de grap nog nu begind mijn Blue Monday hoor.

De deuren gingen open en ik stormde richting de andere bus. In deze bus stond mij een leuke verassing te wachten. Er stond namelijk een lange gast die ik gelijk herkende. Het was mijn oud schoolmaatje Stan. Dat ik moest staan vond ik ineens helemaal niet meer erg, maar juist super gezellig. Later bleek dat mijn bus een spiegel was verloren en niet meer veder mocht rijden. Stan en ik namen weer afscheid en we gingen richting onze scholen.

School vond ik gisteren helemaal niet erg. Vond het weer gezellig om mijn vriendinnen te zien en te spreken. De dag was best lang, maar vloog eigenlijk in een rap tempo weer voorbij.  Voor ik het wist zat ik weer in de bus richting huis. Hier begon ik wel te merken dat ik super moe was, want ik viel haast inslaap tegen het raam. Eenmaal weer thuis was ik weer spring levend en wachten ik tot het eten.download

De avond vloog ook weer zo voorbij. De leuke serie cel blok H was weer terug op tv. Weer iets leuks om nog vrolijker van te worden. Van Blue Monday heb ik dus echt niks gemerkt. Het enigste wat deprimerend was aan Blue Monday was dat ik aan de beurt was met de afwas. In Blue Monday geloof ik dus echt niet. Dit was juist voor mij een van de vrolijkste dagen tot nu toe.

Bedankt weer voor het lezen. Hopelijk heeft Blue Monday jullie niet gepakt en mocht jullie dag net zo vrolijk verlopen als die van mij. Tot de volgende blogpost 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen opFacebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.