Couchsurfing is een site/app waarbij je naar slaapplekken kan zoeken of gewoon naar leuke vriendschappen. Als kind zag ik het ooit eens voorbij komen op tv en sindsdien ben ik het altijd interessant blijven vinden. Je regelt een host en dat je daar terecht komt en dan kan je daar gewoon blijven slapen. Ik ben er dan ook zeker van dat ik binnen maximaal 2 jaar een reis wil maken door couchsurfing te gebruiken. Het liefst zo ver en gek mogelijk.

Zelf heb ik nog maar één keer gebruik gemaakt van couchsurfing. Ik had in 2016 een hele vroege filmklus en moest daardoor even een slaapplek fixen in Amsterdam. Normaal wordt de app niet gebruikt om alleen even een slaapplek te vinden, maar ik dacht waarom zou ik het niet eens een keer proberen. Zodoende kwam ik bij twee gezellige Engelse dames terecht. Twee fanatieke couchsurfing gebruikers. Zij wilde graag Nederlands leren spreken en ik wilde beter Engels leren spreken. We hadden maar even, maar het was een leuke manier om weer iets beter te worden in de taal. Het op een matje slapen was even wennen, maar het viel zeker niet tegen. Daarna heb ik het eigenlijk nooit meer gebruik om een slaapplek te fixen. Het is nooit meer nodig geweest.

De afgelopen tijd heb ik alleen een enorme liefde voor reizen ontwikkeld. Dan zeker niet de standaard liefde, maar echt de liefde voor verre landen en zo lokaal mogelijk. Je leert daardoor het land veel beter kennen en je leert de plaatselijke taal een beetje spreken. Toen mijn tussenjaar er steeds meer aan zat te komen, begon het reizen ook steeds meer te kriebelen. Zou ik gewoon even een tas pakken en er vandoor gaan. Lekker de horizon tegemoet lopen. Alleen toen kreeg ik de kans van Talpa om aan de slag te gaan bij Utopia 2. Dit zou eerst tot 2 september duren, maar dit hebben we nu tot eind mei in ieder geval kunnen uitrekken.

https://www.instagram.com/p/BXb8ZTKhtht/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

https://www.instagram.com/p/BXSg_QVB9nh/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Ja, als je eenmaal echt werk dan is het even niet mogelijk om een lange couchsurfing reis te gaan maken. Alleen na mei heb ik misschien weer zeeën van tijd. Tijd die ik zeker goed wil gaan benutten. Mocht er geen leuke dingen zijn qua werk of opleiding, dan ga ik het gewoon doen. Dan koop ik waarschijnlijk een ticket naar een land in Azië, koop ik een backpack en instaleer ik couchsurfing weer op mijn telefoon. Hoofd leeg en gewoon lekker gaan. Als het kan koop ik er een mooie camera bij en dan wil ik zeker een programma neer zetten. Kijken of dat mij zal lukken en hoever we eigenlijk kunnen komen. Wie weet wordt het een flop, maar voor je het weet is het een top.

De laatste tijd ben ik ook al druk bezig om op Instagram veel contact te krijgen met mensen in dit werelddeel. Het is altijd handig om al wat locaties tot je beschikking te hebben. Die reis gaat er namelijk sowieso komen. De vraag is alleen wanneer laat de tijd het toe en welk land het uiteindelijk wordt. Dat staat als enige nog niet vast. Als je iets wil, moet je het namelijk gewoon doen. Je kan er alleen maar spijt van krijgen als je besluit het niet te doen. Wie weet wordt het wel de reis van je leven geworden en die wil je toch niet mislopen!

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Ik wil een lange couchsurfing reis maken

  1. Ik vond het altijd leuk te zien bij Stuk TV. Zelf zou ik het ook willen aanbieden als het kon. Lijkt me ook vet om het ooit zelf te ervaren. Die reis gaat er voor jou zeker komen, bij jou twijfel ik daar niet aan. Als je maar beloofd ons mee te nemen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.