Rond deze tijd starten de castings meestal. Tegenwoordig werk ik zelf vooral achter de camera, maar hier en daar probeer ik af en toe ook nog iets te doen voor de camera. Blijf het allebei te leuk vinden om eentje weg te laten vallen. Een casting bestaat meestal uit verschillende elementen, waarvan één een vragenlijst is. Laats vulde ik er weer eentje in. Één vraag sprong er voor mij gelijk uit. Ik kreeg namelijk de vraag in welk hokje ik mij zelf zou plaatsen en in welk hokje mijn vrienden mij zouden plaatsen. Mijn antwoord stond al vast, alleen ik besloot het online ook eens te vragen. In welk hokje zouden mijn vrienden, familie en volgers mij plaatsen?

Zelf ben ik van mening dat hokje onzin dingen zijn. Wil nergens in geplaatst worden en vind ook niet echt dat er een hokje voor mij bestemt is. Misschien vinden mensen het raar om dit over hun zelf te zeggen, maar ik heb die mening echt. De mensen, de locatie en de datum laten mij de persoon zijn die ik op dat moment ben. Het is soms echt te verschillend om er nog een lijn uit te kunnen halen. Dit is soms lastig voor de mensen die heel dicht bij mij staan, omdat die de verschillen ook krijgen te zien. Alleen voor mij is het vaak enorm fijn. Ik wil geen standaard hebben of beschrijfbaar zijn. Elke dag moet een beetje anders zijn en om de zoveel jaar moet het roer compleet om. Even resetten voor dat we weer door gaan. Alleen dan ga je dingen naar mijn mening ontdekken en ga je leren. Natuurlijk zijn er momenten dat ik die afwisseling ook wel zat ben, alleen de voordelen wegen veel zwaarder.

Gelukkig kwamen er wat reacties van andere terug. Sommige moesten lachen en zeiden gelijk dat er inderdaad geen hokje voor mij geschikt was. Sommige deden toch nog een poging tot een hokje.

Zo zei een collega het hokje padvinder. Nou weet ik niet wat dit hokje precies inhoud, maar zolang ik niet bij de padvindersclub moet vind ik het best. Dan zie ik het als onderzoeken en ontdekken.

Ambitieuze jongeling kreeg ik ook te horen en dat vond ik oprecht wel een mooie. Mede door de gene die het naar mij stuurde, maar ook door het hokje zelf. Weet niet of je het over je zelf mag zeggen, maar ik vind inderdaad dat ik ambitieus genoemd kan worden. Niet altijd, maar als ik eenmaal bezig ben, dan gaan we er ook helemaal voor. Mooie compliment dus!

Vrije geest viel daar ook wel een beetje onder. Ik laat mij inderdaad niet echt door iemand of iets mij vertellen. Ik doe lekker mijn eigen ding. Je moet niet bezig zijn met wat fout kan gaan, maar wat het je gaat brengen. Het vrije geest hokje vond ik, dus ook zeker een mooie toevoeging. Denk dat het op mijn blog ook wel te merken is. Mede daarom ben ik en paar jaar terug ook met deze plek begonnen. Ja, ik wilde mensen helpen die in moeilijke tijden zitten, maar wilde ook eigenlijk mijn mening en visies laten horen. Volgens mij heeft dat toch best goed uitgepakt.

Het vindingrijke hokje werdt ook nog benoemd. Hij dacht namelijk dat ik voor alles wel een oplossing kon vinden. Nou weet ik niet of vindingrijk echt een hokje is, maar kon ik mij ergens we in vinden. Zeker niet altijd, maar regelmatig wel. Denk niet in problemen, maar juist in oplossingen. Als je in de ergste situaties bekeerd , moet je net gaan zitten , maar juist gaan knallen. Dat heb ik gelukkig door de jaren heen wel geleerd. Ook maar goed, want anders had ik hier niet zo gezeten.

In welk hokje zou jij je zelf plaatsen en dan ben ik natuurlijk ook wel nieuwsgierig in welk hokje mij zou plaatsen?

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.