Vluchtelingenstoom (mijn mening #6)

Met deze mening heb ik expres gewacht om online te gooien. Ik wilde een sterke mening hier kunnen over geven en ik denk dat ik dat nu wel kan geven. Ook wist ik niet zeker of ik hier een mening over moest geven. Ik heb er toch voor gekozen om het te doen. Veel lees plezier en plaatst gerust jou mening onder deze blog

Sociaal media en tv ontploft er haast door. AL die meningen over de vluchtelingen stroom en heel vaak zijn deze negatief. Dit is een keer een mening die wel positief is en het heel goed snap waarom die mensen hier heen komen.

Zoals ik sommige hier al hebben gelezen heb ik zelf ook moeten vluchten uit mijn huis. Pas als je zelf ooit het vlucht gevoel mee heb gemaakt weet je waarom sommige mensen vluchten. Denk eens terug aan de wereldoorlog. Heel veel mensen zijn toen Europa uit gevlucht om er niks van mee te maken. Nu nog steeds vertrekken mensen naar het buitenland om een beter bestaan op te bouwen door bijvoorbeeld een bedrijf te starten in Amerika. Veel mensen zitten hier zonder geld en dan kom jij daar even je rijkdom uitbreiden. Denk je dat alle Amerikanen  hier zo blij mee zijn? Echt niet. Vaak hebben de mensen die daar heen vertrekken niks mee gemaakt, maar de mensen die hier heen komen hebben vaak wel iets ergs mee gemaakt en zeker deze vluchtelingenstroom.

Geld is nog zo’n woordje die je vaak voorbij ziet komen in de anti vluchtelingen berichten. Ik snap dit, maar als je door denk kan het later eigenlijk juist alleen geld gaan opleveren. Een goed voorbeeld hier van is de vergrijzing en de langere levensstijl in Nederland. Nederlanders maken tegenwoordig niet meer zoveel kinderen als vroeger. De Babyboom is aan het sterven. We hebben super veel bejaarden in ons land die leven van hun pensioen. Dit word betaald door belasting en die belasting betaal je weer tijdens het kopen van iets.

De vluchtelingen hebben ook hun basis behoeftes nodig. Wat doen ze dus? Ja ze kopen producten. Er komt dus weer meer geld in het laatje van ons land. Door de grote groep vluchtelingen ontstaat er een grote groei in afzet van producten. Als ik het goed heb staat een groei van afzet ook aan een groei van banen. Hier door ontstaat er weer een krimping van werklozen. Boven dien ontstaan er nu ook weer veel opvang centrums en dit zorg ook weer voor banen.

Nu kan je natuurlijk denken. Ja hij kan lullen wat hij wil, maar de vluchtelingen zijn ook werklozen, dus er ontstaat juist een groei. Ik zie dit zelf anders. Als je vraag aan die mensen zou je willen werken voor je geld. De meeste mensen zegen dan ja natuurlijk wil ik dit. Ze zijn geen monsters die even ergens gratis willen wonen. Kijk waar ze nu in worden gedropt en met hoeveel mensen ze daar wel niet wonen. Dat is echt niet zo’n pretje. Als je daar woon doe je dat niet voor je lol.

Ook zag ik laatst op het nieuws dat één van de vluchtelingen iemands leven had gered. Hij werd als held bekroont. Waarom mag hij dan ineens wel blijven van iedereen en is hij een held. Dat is toch krom. Ik weet zeker dat er veel meer vluchtelingen dit hadden kunnen doen als ze daar waren geweest. Was die gene dan ook ineens een held en niet meer één van die  monsters.

Gaan we weer even terug in de tijd terug blikken. Nederland had super veel banen die wij niet wilde verrichten. De banen die ik bedoel is bijvoorbeeld putten schoonmaken of vuilnis man. Wij voelden ons hier te goed voor. Wat deden wij we haalden met veel liefde immigranten naar ons land. Die waren wel goed voor dit soort klusjes. Waarom mogen ze alleen komen als het ons uit komt. Mogen wij hier wel over oordelen. Wat zouden wij doen als Nederlanders als het omgedraaid zou zijn. Hier zou gebeuren wat daar nu gebeurd en hun land is het zoals hier. Ik weet het wel zeker dat wij met zijn alle die gevreesde tocht zouden maken om daar te komen.

Denk niet alleen aan je zelf, maar ook aan de mensen die nu het hard ons hulp nodig hebben. We zitten nog niet vol. Er is ruimte zat. Klaag niet zo via internet of tegen anderen, maar HELP

Dit was mijn mening over vluchtelingen en die staat vast. Ik weet zeker dat sommige na het lezen van dit denken ach hij is nog, maar een kind. Nou deze kind heb wel een mening die ik kan argumenteren en ik weet zeker dat veel van die klagende mensen geen een goede rede weten waarop hun mening is gebaseerd.

Fabian van der Gijze

3 thoughts on “Vluchtelingenstoom (mijn mening #6)

  1. Ik vind het super dat jij als 16-jarige al zo goed onderbouwde mening kunt verwoorden en verder kijkt dan je neus lang is. Ik las gisteren toevallig dat Nederland tot de 5 rijkste landen in de wereld behoort. Genoeg dus om te delen met mensen die ook liever in hun vaderland waren gebleven!

    1. Dankje voor je leuke reactie. Ik vind dat mensen tegenwoordig veel ste snel reageren of hun mening geven. Door alles wat ik mee heb gemaakt weet ik wel beter dat je dat niet moet doen. Klein foutje trouwens in je reactie ben alweer 17 jaar oud haha, maar maak niet uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.