blog header

Wat is er aan de hand met mijn blog (heden)

Deze blog post schrijf ik met een hele grote glimlach en een heel goed gevoel. Over een maand blog ik al weer een jaar hier op mijn eigen site. Vanaf het eerste moment maakte mij het aantal lezers niet uit. Altijd heb ik gezegd dat ik het heel leuk vind als veel mensen het lezen, maar al zou het maar één iemand zijn. Vind ik het als nog goed. Voor dat ik mijn eigen site had blogde ik ook werkelijk voor maar maximaal 10 man per week. Bloggen is gewoon een grote hobby van mij en ik kan er echt mensen mee helpen. Een leuke en/of mooie reactie is mij veel meer waard dan bijvoorbeeld 100 bezoekers.

Sinds drie a vier maanden is er in eens iets gebeurd. Ik had eigenlijk sinds ik begon elke maand rond de 500 bezoekers. Af en toe iets meer, maar nooit minder. Dat betekend eigenlijk dat ik een minimale tot wel geen groei had, maar zo als ik al aan gaf is er iets gebeurd. Mijn blog is echt aan het veranderen. Er zit in eens een hele grote groei in mijn blog. Het begon met het aantal reacties. Door dat ik erg persoonlijk blog kreeg ik niet veel reacties. Dit veranderd in eens. Ineens kreeg ik heel vaak berichtjes via mijn blog, maar ook privé. In het bijzonder wil ik Natasja en Tessa bedanken, want die laten echt vaak een reactie achter. Bedankt hier voor.

Naast mijn reactie groei. Ging mijn statistieken ook echt omhoog. Mijn maandelijkse bezoekers waren in eens niet meer rond de 500, Maar ging elke maand steeds meer omhoog. Misschien heb je het wel mee gekregen als je mij volgt op Sociale media, maar gisteren bereikte ik voor het eerst 1000 bezoekers. De maand is niet eens voor bij en hij gaat alweer richting de 1100. In één woord wauw. Dit is gewoon een stijging van 100%. Normaal kwamen er echt pas mensen naar mij blog toe als ik reclame maakte. Tegenwoordig komen er al meer bezoekers zonder reclame dan vroeger met reclame.

bezoekers

Tijdens mijn groei kreeg ik zelfs een haatster. Dankzij haar heb ik echt twee hele leuke blog posten kunnen schrijven. Ik had echt super veel plezier bij het maken en heel veel mensen vonden het heel leuk om te lezen. Momenteel is dat zelfs mijn best gelezen blog post ooit geworden. Vind het aan de ene kant wel jammer dat de blog post over mijn oom niet meer op één staat. Tijdens het schrijven van die blog post brak ik echt heel erg. Het blijft een bijzondere blog post voor mij.

Geloof mij op mijn woord ik laat niet snel een traan. Sinds alles veranderde heb ik nooit echt meer een traan gelaten, behalve bij hele mooie liedjes. Tot vorige week  had ik alleen een traan gelaten om de blog post van mijn oom. In het wekend is dit veranderd. Bij het schrijven over Jamy’s verjaardag en haar gezin brak ik weer. Met mijn dyslexie is het jamy en ikecht heel moeilijk om bij mijn tekst te blijven en alles kloppend te schrijven. Bij deze blog post was dat anders. Ik schreef alles in één keer op zonder te stoppen. Wederom voelde ik het op komen en ja hoor daar kwam de eerste kleine traan. Terwijl ik de blog post schreef besefte ik wat voor blog post dit zou gaan worden. Het zou één van mijn mooiste blog post worden die ik na mijn oom schreef. Eigenlijk kon ik tot kort alleen Jamy, maar haar gezin betekend echt heel veel voor mij en ze hebben zeker een plekje in mijn hart. Met nog tranen in mijn ogen besloot ik te gaan slapen.

Toen ik waker werd stonden er echt heel veel berichten open op Facebook en vriendschap verzoeken. Jamy had mij privé een bericht gestuurd, maar via Facebook had ze mijn blog post gedeeld en een lief berichtje achter gelaten. Dit zorgde niet alleen dat ik wakker werd met al 70 bezoekers, maar ook heel veel lieve berichten. Ik brak bijna weer. Er stonden echt hele lieve en mooie berichten tussen. Alleen ik wist niet dat er nog een bericht zou komen die even hard zou binnen komen als een kogel. Jamy’s vader had namelijk gereageerd en wat kan ik slecht tegen mooie momenten. Natuurlijk brak ik gelijk weer. Hij heeft mij echt het mooiste bericht gestuurd die ik ooit heb durven te dromen. Al ben ik bijna een jaar bezig. Geen enkele bericht kon daar tegen op. Echt geen één! Gisteren zei ik het al tegen Jamy. Die 250 bezoekers zijn heel leuk hoor, maar dat ik jouw en je gezin zo heb mogen raken en al die berichten heb mogen krijgen. Daar voor ben ik gaan bloggen en ik geniet er echt heel erg veel van. Binnenkort krijgen die berichten ook zeker een mooi plekje aan mijn muur.Jamys vader

 

Misschien is deze groei maar Groepsfotoeventjes en ga ik weer terug naar die mooie 500. Het zou mij echt een worst wezen. Ik heb tijdens mijn blog groei zulke mooie en leuke dingen mogen mee maken en mogen ontvangen. Nieuwe mensen mogen ontmoeten en ook een paar nieuwe vrienden kunnen sluiten.

 

Alle mensen die ooit de tijd hebben genomen om een blog post van mij te lezen wil ik bedanken. Bedankt voor alle reacties en de mensen die mij hun verhaal hebben verteld. Ben blij dat je mij toe vertrouwde en sommige ook heb mogen helpen. Nogmaals bedankt, ik heb er echt geen woorden voor.

Getallen zijn maar getallen. Geniet juist van de dingen die het met zich mee brengt. Dat zal je juist altijd met je mee dragen. Geen één getal kan daar tegen op!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

 

 

 

10 thoughts on “Wat is er aan de hand met mijn blog (heden)

 1. Hi Fab! Ik kom weer ff met een reactie… Ik wilde je een compliment geven, want je bent niet alleen gegroeid in je statistieken! Ik volg je nu een half jaar? Denk Ik? Maar ook je verhalen en schrijfstijl gaan steeds beter in elkaar zitten! Ik weet van je dyslexie en daarom stoor ik mij er niet aan, maar doordat je regelmatig schrijft valt het mij op dat dit steeds minder wordt! Nou, dit was weer even genoeg! Ga vooral zo door 🙂

  1. Hey krullenbol, Bedankt voor je lieve berichtje. Merk zelf inderdaad ook dat mijn schrijfstijl iets beter aan het worden is. Al helemaal als ik mijn eerste berichten terug lees. Wederom bedankt voor je reactie en jouw blog mag er ook zeker zijn 🙂

 2. Altijd fijn om te merken dat je toch vooruit gaat, ook al is dat niet per se je ‘doel’. Als je gewoon blogt omdat je het leuk vind, en je jezelf op die manier ontwikkelt, dan zul je merken dat die groei ook vanzelf wel komt, en dat is precies wat je nu ervaart. Super Fabian!

 3. Hee Fabian! Ik ben normaal gesproken een “stille volger”, oftewel, ik lees en lees, maar reageer niet zo vaak. Alleen als ik echt iets zinnigs heb te zeggen, zoals nu! Ik stoor me normaal gesproken enorm aan spelfouten, maar zelfs voordat ik wist dat je dyslexie hebt, deed ik dat bij jou niet. En ik weet niet waarom. Je blog is zo uniek! Ik denk daarom. Het heeft echt inhoud, een verhaal. Veel bloggers (inclusief ikzelf!) zouden een goed voorbeeld aan jou kunnen nemen. Ik heb door je blog het gevoel dat ik je heel persoonlijk ken, en dat vind ik leuk. Ga zo door Fabian, want je schrijft zo leuk! 😀

  PS: waar kan ik je volgen op social media? 😉

  1. Hoi Samantha,

   Je bent zeker niet de enigste stille volgers. Vind het altijd juist mooi en leuk om te zien dat ik veel stille volgers heb die terug komen. Sommige blogs worden alleen gelezen en op gereageerd, omdat ze veel worden bekeken. Geef mij dan maar lieve trouwe lezers die het ook echt waarderen en niet zomaar reageren. Bedankt voor je compliment. Doe altijd erg mijn best om zo uniek en persoonlijk te blijven.

   Mijn sociale media’s stonden al onder mijn blog post, maar waarschijnlijk bedoelde je mijn persoonlijke Facebook. Die is hier te vinden https://www.facebook.com/fabian.vandergijze. Volgens mij had je het al gezien, maar ik heb je al op de rest toegevoegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.