Maandag tot donderdag zijn mijn stage dagen. Vrijdag moet ik helaas weer naar school toe. Ik stap altijd uit mijn bus op Zuidplein en loop dan richting mijn school. Standaard loop ik met oortjes in. Lekker lopen op de ritme van de muziek. Heerlijk vind ik het. Deze vrijdag ochtend gebeurde er alleen iets waar van ik behoorlijk schrok. De route die ik moet lopen om naar school te gaan is behoorlijk druk. Allemaal jongeren gaan naar hun school en heel veel mensen gaan naar het zieken huis. Toen ik bij het ziekenhuis liep kwam er iemand van de andere kant er aan lopen. Als ik loop kijk ik soms een beetje naar beneden. Dat was nu ook weer het geval. Toen ik naar boven keek om te kijken wie langs mij liep kreeg ik echt een hartverzakking. De man die langs mij liep was namelijk mijn vader of iemand die echt heel erg op hem leek. Ik kon het ook niet echt goed zien, want ik liep snel en de man ook.

Zoals vaak beschreven op mijn blog heb ik geen contact meer met mijn vader. Het koste mij echt te veel energie die ik niet meer terug kreeg en er is simpel weg gewoon te veel gebeurd. Dat ik hem niet meer zie doet mij echt niks. Zelf heb ik hier voor gekozen en dat maakt mij juist gelukkiger. Blijkbaar doet het mij wel iets als ik hem wel weer zie. De rest van de route en eigenlijk de rest van de dag heb ik er de hele tijd aan gedacht. Ten eerste omdat ik niet weet of hij het echt was en ten tweede omdat ik er echt van schrok. Er kwam ineens een soort angst dat ik een tik op mijn schouders zou voelen, want hoe zou ik hier dan op reageren. Het zelfde geld reageert hij iets verkeerd en word ik heel boos of ren ik er zelf gelijk van door. Het gezicht van mijn vader vloog echt de hele tijd door in mijn hoofd en ik kan je vertellen dat is echt niet fijn.

Je verwacht hem gewoon niet daar en zeker niet precies als ik daar loop. Voor mij is het echt gewoon afgesloten en hoef ik hem nooit meer te zien. Als hij dan ineens voor je staat heeft dat zo’n impact. Ik hoop oprecht dat dit dan ook de laatste keer was. Voor het zelfde geld heeft hij iets en moet hij daar elke week weer terug komen. Dit  gevoel hoef ik echt niet elke week te voelen. Het heeft mij al zo veel bezorgd en dat mag nu ook wel eens afgesloten worden. Bang ben ik er zeker niet voor, maar de schrik zat er zeker goed in. Het gevoel is echt niet te beschrijven. Het was echt als of hij uit de dood was ontstaan.

Helaas heb ik er nog wel eens mee te maken. Dit komt vaak door andere mensen. Heel veel snappen het namelijk nog niet zo goed dat ik niks meer over hem wil horen. Zo hoor ik nog regelmatig wat hij doet en waar hij woont. Het liefste wil ik dan zegen ‘’lekker boeiend allemaal’’, maar mijn moeder heeft mij netjes opgevoed en dit zou niet echt het goede voorbeeld zijn. Denk het niet hoor, maar de mensen die iets over hem wilde zeggen tegen mij. Hou het lekker voor je of val er maar iemand anders mee lastig!

Zijn er eigenlijk lezers die dit herkennen. Ziet één van jullie ook iemand niet meer door een rede of ontwijk één van jullie ook iemand, omdat je die persoon niet onder ogen wilt komen. Als je het wil en ook durft. Laat dan zeker een reactie hier beneden achter of stuur mij eens een privé bericht. Van twee mensen weet ik het al, maar er zijn er vast wel meer.

Soms moeten mensen begrijpen dat je het verleden wilt laten rusten.

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

5 gedachten over “In eens zag ik mijn vader weer (heden)

 1. Ik weet de reden niet waarom je geen contact meer hebt met je vader, maar ik kan me goed voorstellen dat het wel wat met je doet als je hem ziet.
  Zelf hebben mijn ouders en ik geen contact meer met het grootste deel van de famillie van mijn vaders kant. In het begin deed dat ook iets met me als ik een van hen zag maar door de dingen die er gebeurd zijn bestaan deze mensen niet meer voor mij.

  1. Dat gevoel heb ik ook bij mijn vader. Had hem daar alleen niet verwacht, dus dat veroorzaakte mijn schrikreactie. Snap bij jou ook heel goed dat het moeilijk is geweest en misschien af en toe nog steeds. Vrienden kan je zelf uit kiezen, maar je ouders en familie helaas niet. Trouwens wat mooi dat je er zo open durft terug te antwoorden.

   1. Als je iemand er niet verwacht dan kun je er inderdaad heel erg van schrikken. Dat had ik in het begin ook wanneer ik mijn ‘opa’ zag. Gelukkig heeft mijn vader er ook niet zoveel moeite meer mee dat we zijn famillie niet meer zien. Is ook maar beter zo! Mooi dat jij zo open over alles durft te schrijven op je blog.

    1. Dankjewel voor je compliment. Zelf zit ik er al heel lang niet meer mee. Wel merkte ik dat het heel veel mensen hielp door er zo open over te zijn. Kan mensen ook de leuke momenten weer laten zien en hun laten zien dat ze zeker niet de enige zijn. Vind het daarom ook altijd heel leuk en lief als mensen er een compliment over geven. Doe er erg mijn best op 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.