Al heel lang geleden wilde ik deze blog post al schrijven. Dat heb ik toen alleen toch maar niet gedaan. Het kan best raar over komen. Natuurlijk is dat het niet, maar als iemand het niet goed leest of alleen de titel bekijken kan dat dus wel. Toch ga ik het er toch maar eens over hebben. Het zijn gewoon twee onderwerp wat mij altijd al heeft geïnteresseerd. Zoals je al aan de titel kan zien is dat seks en drugs.

De interesse ontstond eigenlijk van zelf toen ik heel jong was. Het was niet dat ik het zelf wilde doen/gebruiken, maar ik wilde er wel alles van weten. Zo doende begon ik naar spuiten en slikken te kijken en een programma op rtl 5 seks in de polder. Van Spuiten en slikken heeft iedereen denk ik wel eens gehoord. Van seks in de polder denk ik niet. Passie in de polder was een programma die ging over hele slechte amateurs die porno films maakte. Als  kind vond ik dit echt heel interessant om naar te kijken. Natuurlijk wilde mijn moeder dit niet, maar die kon er toch niks tegen doen. Als ouder krijg je natuurlijk een dubbel gevoel. Straks word mijn kind zo’n vies mannetje die alleen over seks praat. Gelukkig is dat niet het geval, maar ik weet er wel hele veel van.

passie-in-de-polder
bron: RTL 5

Mijn moeder heeft mij vooral alleen opgevoed. Een vrouw kan een jongen niet echt voor lichting geven. Als man heb je nou eenmaal andere dingen dat als vrouw. De beste oplossing die er was heten seks en zo. Een top voorlichtingsboek wat in de familie al bekend was. Net als toen mijn zus hem las zei mijn moeder “als je een vraag heb moet je maar komen”. Mijn zus kwam al direct bij de eerste bladzijde. Mij zag ze niet meer terug. Oké, ik kwam wel weer terug met het boek, maar toen had ik het al uitgelezen. Het boek was echt een top voorlichtingsboek die alles uit legde via stripjes en leuke verhaaltjes. Voor mij was het alleen niet zo nieuw. Ik wist het meeste al.

Drugs snapte ik later pas iets meer. Als kind snapte ik dat nog niet helemaal. Mama had ook wel medicatie die ze in nam, maar daar ging ze niet gek van doen. Toen ik het eenmaal begon te begrijpen vond ik het heel interessant. Hoe kan bijvoorbeeld één klein stofje alle letters laten bewegen. Het gekke er van is dat we sommige stofjes zelf al in ons lichaam hebben. Zolang het niet word geactiveerd merk je het niet, maar als het word aangeraakt dan voel je het heel even. Drugs kan zulke gekke dingen met een mens doen. Laats las ik een artikel met een paar rare gevallen. Mensen springen uit ramen en een man had zelfs zijn balzak er af geknipt. Echt wtf. Een normaal mens zou dat nooit doen en drugs laat het gewoon gebeuren. In één woord wauw.   Hoe bizar is dat.

Wel moet ik eerlijk zegen dat ik met drugs totaal geen ervaring heb. Die gaat er ook niet zo snel komen. Waarschijnlijk doordat ik er zo veel van weet is er een soort van angst ontstaan. Ik weet van mij zelf dat ik ontzettend verslavend gevoelig ben. Aan die rotzooi wil ik mooi niet verslaafd raken. Ik zou het zelf denk ik alleen doen als ik net als bij Spuiten en Slikken ervaren mensen om mij heen heb. Ik wacht nog steeds op een vacatuur als presentator ;). Alleen zou ik het denk ik niet zo snel gebruiken. Zelf heb ik in ieder geval de kennis, maar de wil is er gelukkig nog niet. Die gaat ook niet zo snel komen.

Op de meeste dingen raak ik meestal wel uitgekeken. Dat is bij deze twee onderwerpen dus totaal niet het geval. We zijn minimaal 9 a 10 jaar veder en ik verdiep mij er nog steeds in. Als Spuiten en Slikken weer op tv is zit ik ruim van te voren klaar. Ook als Kaat Bollen of Goedele Liekens (seksuologen) op tv zijn kijk ik er altijd naar. Vraag mij niet hoezo, maar door de jaren heen blijf ik het interessant vinden. Bij mij thuis ben ik ook echt de enige die al die dingen weet. Het is ook altijd te grappig als ik iedereen weer eens shockeert of iets uit moet leggen. Kom ik aan als jongste. Het is dat ik tv werk/acteur leuker vind en biologie niet mijn sterkste vak is (behalve hoofdstuk voortplanting), maar anders had ik dit ook echt een interessant vak gevonden. Je weet het in ieder geval nooit. Misschien wordt ik wel de nieuwe seksuoloog van tv.

Nou kunnen mensen het gek, raar of zelf vies vinden, maar ik ben van mening dat je interesses moet volgen. Misschien was het als kind soms misschien iets te veel informatie, maar ik vond en ik vind he oprecht heel boeiend. Je leert ook nog eens iets over het menselijke denkwijzen. Eigenlijk heeft alles wel een rede. Zowel qua drugs, maar ook zeker qua seks gebeid. Kennis kan nooit kwaad. Misschien gebruik je deze kennis niet zo snel in praktijk, maar als bijvoorbeeld iemand ooit een xtc pil in neem ben ik wel een goeie begeleider. Mensen zeggen heel vaak dat je dan heel veel moet drinken. Dat is dus helemaal niet zo. Je kan dan juist een vergiftiging krijgen. Veel gebruikers weten dat echt niet.

Mocht Spuiten en slikken ooit nog een presentator zoeken dan zou ik zeker gaan solliciteren. Het lijk mij echt een leuke baan waar ik echt thuis in hoor. Waarschijnlijk gaat dat niet zo snel gebeuren, maar je weet maar nooit. Mijn open sollicitatie staat nu in ieder geval online 😉

 

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

4 gedachten over “Mijn interesse in seks en drugs (heden)

  1. Ik had dat boek seks enzo ook hahaa! Inderdaad heel duidelijk en leuk uitgelegd. En ik herken mezelf in dit stukje. Ik heb ook altijd een fascinatie gehad met deze twee onderwerpen. Bij biologie haalde ik altijd enorm hoge cijfers bij het seks enzo hoofdstuk en verder las ik het liefst boeken over drugs zoals Christiane F, Floortje Bloem en David S enzo. Ik vond het geweldig interessant! Ook documentaires op tv hierover keek ik altijd graag en eigenlijk gewoon nog steeds. Maar ik was er wel altijd z’n beetje de enigste mee, leuk om te lezen dat ik toch niet helemaal zo de enigste was. Op mijn/onze huidige leeftijd zijn deze interesses wel een stuk geaccepteerder gelukkig! Toch vond niemand het echt heel raar volgensmij, eerder handig want ik wist zoveel als ze vragen hadden. Alleen mijn ouders schrokken volgensmij wel van mijn drugskennis na het lezen van die boeken als 12 jarige hahaa

    1. Zijn bij mij bijna de enigste echte voldoendes die ik heb behaald bij biologie haha. Wat grappig dat jij dit ook altijd al heb gehad en ook het zelfde boek. Tegenwoordig kijken mensen er inderdaad wat minder van op. De meeste denken er zelf alleen ook heel veel van te weten, maar uiteindelijk staan ze toch verbaast te luisteren 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.