Zaterdag hadden we ons voor genomen om een rustig dagje te houden. We zijn tenslotte op vakantie, dus af en toe relaxen mag ook wel eens. We besloten lekker bij het zwembad te chillen. Gelukkig zijn er vijf verschillende zwembaden, dus hoefde wij onze handdoek nog niet neer te leggen. Niet dat ik anders vroeg was op gaan staan hoor. Het was een latertje geworden door mijn vorige blog post, dus vroeg opstaan zat er niet in. Zoals elke dag moesten we dus weer haasten voor het ontbijt.

Elke dag had ik iets speciaals gegeten als ontbijt, dus ik besloot dit maal gewoon drie broodjes te nemen. Mijn moeder had als verassing schuddenbuikjes en snoep gekocht, dus die kon ik mooi nu gebruiken. Bij deze nogmaals bedankt via deze weg, want ik weet dat je stiekem lees ;). Na wat frisse duikjes, lekker lang zonnen en een ijsje was het voor mij alweer tijd om reclame te maken voor mijn blog. Toen we dit ook weer hadden gehad konden we lekker gaan eten. De dag was echt voorbij gevlogen. Voor ik het wist was het alweer 20:00.

Ook bij het avondmaal nam ik voor de verandering weer eens groente20160813_185207. Helaas waren de worteltjes niet echt lekker. Het smaakte echt heel apart. De vis was gelukkig net als elke dag super lekker en de aardappeltjes pasten er erg goed bij. May en ik besloten na het avond eten eens een stukje te lopen. Ik was echt super blij, want we kwamen echt op een leuke plek uit.

We liepen door middel van een smal bruggetje over de leegstaande rivier. Hierdoor stonden we ineens in bom vol parkje. Hier hou ik echt heel erg van en mis dit erg in Nederland. Iedereen was met zijn of haar gezin/familie lekker buiten aan het eten en gewoon lekker aan het genieten. Volgens mij zit ons appartementencomplex ook tussen de normale bevolking, dus je kan echt hun cultuur beleven. Overal zag je mensen skate of lekker sporten. We besloten het park eens goed te bekijken

.20160813_192645 20160813_192706

Naast alle sportende mensen waren e20160813_193245r echt heel veel dieren te vinden. Ze waren echt heel erg gewend aan mensen, want ze bleven allemaal staan en sommige liepen zelfs op je af. We kwamen na een tijdje uit bij een openluchtpodium. Helaas was er niks te beleven, maar we besloten er wel even te gaan zitten. Het deed mij een beetje denken aan Australië. Het concert gebouw van Australië leek er echt op. Toen we het kleffe stelletje voor ons zat waren besloten we maar snel weer door te lopen. We kwamen weer bij het begin uit, dus we besloten maar eens naar ons huisje te gaan. Toen we nog even iets hadden gedronken en naar de kinderdisco hadden gekeken besloten we lekker e gaan slapen. De dag erna gingen we namelijk snorkelen en duiken.

20160814_085532Natuurlijk te gek voorwoorden, maar ons wekkertje ging al om 7:00 af. Gelukkig had ik een leuk liedje uitgekozen als wekker en was het voor iets leuks. We stonden met plezier op. Bij het ontbijt werd ik persoonlijk nog blijer gemaakt, want ze hadden pannenkoekjes! Normaal heb ik daar echt nooit genoeg van. Dit keer at ik expres niet te veel, want anders zonk ik gelijk naar de bodem. Samen met nog een Nederlandse stelletje moesten we bij een rotonde naast een gele postbus wachten op ons vervoer. Het is hier namelijk gewoon normaal om in te stoppen midden op een rotonde. Ach ja, dat kan gewoon.

Precies op tijd kwam er een grote bus aan rijden. Zo te zien waren we niet de enigste die gingen duiken. De bus zat al aardig vol en we moesten nog een paar mensen ophalen. Toen ik onze reisgids zag en Engels hoorde praten had ik gelijk al door dat het een Nederlander was. Onderweg legde hij alvast een paar dingen uit en vertelde hij waar we heen gingen. Hij moest dit helaas in het Engels doen, dus ik verstond het maar een beetje.

20160814_122916
Weer een hele charmante foto. De sixpack komt er nog aan hoor 😉 (waarschijnlijk niet)

Eenmaal aangekomen bij het strand werden we in drie groepen verdeeld. Iedereen kwam aan een tafel te zitten met mensen die de zelfde taal spraken. Hierdoor hadden wij ook besloten om te gaan duiken, want er waren ook Nederlandse duikleraren. Na een lange uitleg gingen we snorkelen. Iedereen dreef door hun wetsuit door het water. Het was echt super rust gevend en we konden al een hoop vissen zien. Onze gids liet ons zelfs een octopus zien en ik mocht voelen aan een zee-egel. Blijkbaar zijn die dingen helemaal niet zo heel scherp. Pas als je er in zou gaan staan zou het scherp aan voelen.

Helaas vloog de drie kwartier zo weer voorbij en was het snorkelen weer voorbij. Gelukkig stond er ons nog iets leukers te wachten. Een uur later zouden we namelijk eindelijk gaan duiken. Zoals je al kan lezen had ik er echt heel veel zin in en keek ik er echt naar uit. Het uur vloog daardoor gelukkig ook zo voorbij. Je ging maximaal met drie mensen het water in. May en ik gingen gewoon alleen met de gids de zee in. We hadden echt geluk, want wij mochten met de meestervaren Nederlander onderwater.

 

sea-urchins-510432_640Hij maakte ons extra zwaar en we konden gaan. Ik heb altijd al gehouden van onderwater zwemmen, dus het onderwater ademen ging eigenlijk direct heel goed en relax. Het was wederom echt weer super ontspannend. De vissen zwommen met je mee of zwommen even voor je langs. Er was zo veel te zien. Er zaten hele mooie paarse vissen in het water, maar ook schollen die zich verstopte in het zand. Onze gids vond weer een zee-egel en een zeester. We kregen ze allebei op ons hand gezet. Het was echt een gek gevoel, want ze zogen zich direct helemaal aan je vast. Je kon gaan draaien met je hand, maar ze gingen er echt niet van af. Onderwater werd ook nog eens een foto van je gemaakt. Ze hielden dan een flesje eten achter je, hierdoor kwamen er allemaal vissen om je heen.

Onderwater

Wederom vloog de tijd zo weer voor bij en zaten we alweer in de bus naar ons appartement. Ik vond het duiken echt heel leuk. Ik kreeg nog een compliment van onze duikleraar, want hij had gezien hoe relax ik onderwater was en hoe goed het ging. Hij vroeg ons dan ook of we nog een keertje terug wilde komen en gelijk onze duikersbrevet  wilde halen. Dit gaan we waarschijnlijk niet doen, want het is een hoop geld en we willen nog zoveel doen. Toch voelde ik me gevleid, want dit was toch maar mijn eerste keer. Het ging ook echt super goed.

De rest van de avond hebben May en ik lekker niks meer gedaan. Het was toch wel weer een lange dag en we waren al vroeg op. Eigenlijk hebben we alleen even gegeten en veder op bed zitten niksen. Ik moest dan deze blog post nog even schrijven en dan hoef ik alleen nog maar te slapen. Stiekem ben ik wel jaloers om May die al lekker lig te slapen. Mocht je nou zelf ooit willen duiken op Gran Canaria, dan is blue explorers echt een aanrader. Ik word hier echt  niet voor betaald, maar er was echt niks op aan te merken. Alles verliep echt top. Bovendien hebben ze mijn dag echt gemaakt. Helaas kon ik jullie niet alle foto’s laten zien. May heeft dat liever niet en zelf kon ik niet echt foto’s maken. Had het je graag willen laten zien. Volgende keer gaan we gewoon samen 🙂

Heeft jij eigenlijk wel eens gedoken of gesnorkeld?

 

Fabian van der Gijze

Mij kan je verder volgen  op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin en natuurlijk volg ik je terug.

 

2 gedachten over “Tussen de inwoners en mijn eerste keer duiken (Gran Canaria dag 4&5)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.