Hoe speel je een persoon die niet lekker in zijn vel zit, terwijl je de groei en de momenten van je leven beleef? Je probeert het, maar die vrolijke glimlach blijft zich altijd wel verbergen achter die traan die je probeert te laten vallen. Alleen hoe weet je zo zeker dat het niet andersom is?

Misschien speel je onbewust wel die glimlach die er altijd maar is. Misschien blijft die lach wel achter die traan, omdat die traan juist de werkelijkheid is. De puurste en de meest oprechte emotie die je maar kan tonen. Alleen is dat stiekem ook de meest gevreesde. Moeilijk te spelen en nog moeilijker om het echt te voelen.

Alleen hoe weet je welke echt is? Wat is je angst, wat is werkelijk en wat speel je? Pas als je met je neus op de feiten wordt gedrukt, wordt het soms pas de werkelijkheid.

Knopen door hakken, dat is ons moeten gevoel, alleen moet het echt of wil je dat het moet. Je moet ten slotte je lach kunnen blijven spelen. Alleen als je al met je neus er in bent gevallen, dan wordt het spelen pas echt lastig. Je krijgt het door, het pakt je vast en het laat je zeker niet meer los .

Ineens moet jij het script echt zelf bepalen. Het wordt niet meer geschreven voor je. Nee je moet het ineens zelf schrijven. Het kwartje is gevallen, de knoop is gelegd en de traan die rolt tot die een keertje valt. Alleen wanneer en hoe, dat is aan je zelf, want jij schrijft het script. Jouw leven, jou keuzes en jouw echte emoties. Geen act die daar tegen op kan boxen!

En dat klinkt heel gek. Alleen iedereen herkend het en iedereen zit ooit eens op dat moment. Hoe ga je er mee om. Verbergen of met trots tonen. Uiteindelijk weten we allemaal dat iedereen het wel herkend. Alleen de schaamte en de act is soms net iets te groot om dat nog te beseffen.

Dus vertel. Is jouw traan nou de act of stiekem je glimlach?

Fabian van der Gijze

YouTubeInstagramFacebook en  Twitter 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.