Dan is het eindelijk toch zo ver. De audities staan voor de deur. Na die drie MBO jaren kan ik eindelijk een poging doen voor de HBO toneel scholen. De Nederlandse scholen zijn deze maand aan de beurt. De Vlaamse scholen zijn misschien wat later aan de beurt. Eerst dit maar eens bekijken. Vandaag (3-2-18) is de eerste school aan de beurt. Vandaag ben ik namelijk helemaal afgereisd naar Arnhem voor ArtEZ. Ten miste ik hoop dat ik daar ben aangekomen. Ik schrijf dit natuurlijk een dag van tevoren.

In deze maand heb ik in ieder geval 3 audities in mijn agenda staan. Ik ga het naast ArtEZ ook nog proberen bij HKU (Utrecht) & AHK (Amsterdam). De meeste mensen zien deze audities als een alles of niks opgave. Ik zie dit persoonlijk meer als een voorbereiding. Mocht ik het in één keer halen zou het te gek zijn, maar mocht dit niet het geval zijn vind ik het eerlijk gezegd ook niet erg. Ten eerste halen de grootste acteurs het niet de eerste keer en ten tweede zou ik een rust jaartje ook niet erg vinden. Al zie ik dit zeker niet als een rust jaartje. Dat jaar zou ik dan zo hard knallen. Eerst qua geld verdienen en daarna met audities/workshops.

Misschien kom ik nu niet zo vastberaden over. Waarom zou ik een tussen jaartje nou ook niet erg vinden. Falen is toch geen optie. Naar mijn mening zou dit zeker geen falen zijn. Ik vind deze dagen gewoon te gek om mee te maken. Van elke seconde ga ik genieten. Natuurlijk kan ik zo’n auditie helemaal verkloten. Alleen vallen is niet falen, maar niet meer opstaan wel. Je wordt er nooit dommer van, daarnaast leer je er superleuke mensen door kennen.

Alleen dan blijf er nu misschien wel nog één vraag voor je over. Waarom doe je dan zo veel mogelijk audities. Ik kan een tussen jaar dan wel niet erg vinden, maar ik wil wel eerst alles uit de kast hebben gehaald. Wat de ene school zoek, zoekt de ander juist totaal niet. Ik wil alle audities mee hebben gemaakt. Alleen maar handig als ik het volgend jaar misschien wel weer overnieuw moet proberen. Daarnaast komen er niet zo veel audities op je pad. Hier wil ik gewoon steeds beter in worden. Wat trek je aan, hoe gedraag je je en hoe kan je het beste voor bereiden.

De sollicitaties ben ik in ieder geval al door bij 3 van de 4 scholen. Helaas is Maastricht mij niet gelukt. De school waar ik stiekem het meest fan van was. Mocht ik deze ronde door komen ben ik er zeker nog niet. Er zijn namelijk zo’n 4 rondes.  De 4 de ronde is eigenlijk alleen het laatste gesprek dus die telt niet echt mee. Ronde 2 & 3 is bij de meeste scholen verschillend. Bij deze school zou dit een week lang knallen zijn. Ronde 2 duurt van ma tot wo en dan krijg je advies om te blijven of weg te gaan. Mocht je groen licht krijgen dan mag je tot vr door blijven gaan. Zie het als een bootcamp. Als ik daarbij mag zijn dan zou ik het al te gek vinden.

We gaan het in ieder geval mee maken. Ik ga meer dan mijn best doen en meer kunnen we niet doen. Er zijn in ieder geval nog genoeg routes om te belopen. Welke route mijn route gaat worden zullen we gaan mee maken. De BNN academy is namelijk wel nog steeds mijn droom plek.

Hierdoor kan ik trouwens soms iets later zijn met een nieuwe blog post, maar dat is denk ik wel logies 😉

 

Fabian van der Gijze

volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.