Waarschijnlijk heb je de blog post van gisteren wel gelezen. In die blog post schreef ik een deel van de waarheid over mijn relatie. Met een deel van de waarheid bedoel ik niet dat ik alleen mijn verhaal online zetten. Nee, daar bedoel ik mee dat ik de ‘’kinderversie’’ online zetten. Een versie die niet te veel schaden zou aanrichten. Er kwamen natuurlijk weer veel mensen op af. Dat was ook de reden dat ik het eerst nog wilde tegenhouden. Toch heb ik dit niet gedaan. Ik wist namelijk dat het ook veel reacties zou oproepen. Zowel positieve als negatieve en ik wist ook dat jij de meeste reacties niet zou gaan zien.

Op mijn blog vertel ik eigenlijk alles. Dat heb je nu nog meer kunnen merken. Dit keer ging het verhaal dan wel niet over bijvoorbeeld mijn vader, maar over mijn ex vriendin. Dit is natuurlijk een onderwerp waar veel mensen ervaring mee hebben en zo hun meningen. Als ik een zelfde blog post over mijn vader had geschreven had ik bijna alleen positieve berichtjes gekregen. Dit keer natuurlijk niet. Van mij mag je mij ook gaan haten bij zulke blog posten. Je reactie komt er wel bij te staan hoor. Alleen dan blijven die reacties weg. Ja, het is zijn vader, dan zal het wel terecht zijn. Alleen hij is makkelijker te vinden voor jullie en ook veel makkelijker om te haten. In princiepen zou ik zijn leven dan nog meer kapot maken. Als jij de reacties van gisteren zou door lopen zie je vooral negatieve. Ik zie alleen veel meer dan dat. Ik zie ook heel veel berichtjes via een privé berichtje binnen komen. Nou mag je mij altijd een lul vinden of wat dan ook, maar voor die reacties ben ik gaan bloggen. Gelukkig wist ik waar het bij haar vandaan kwam en wist ik na een tijdje dat het niet aan mij lag. Sommige mensen zien dit helaas niet direct.

In mijn blog post heb ik beide kanten verteld. Ja, ik heb alle reacties gezien dat er altijd twee kanten zijn, maar is dat echt zo? Moeten er echt altijd twee kanten zijn? Zo kreeg ik een berichtje van een heel lief meisje dat ze door haar ex vaak werd geslagen en uitgescholden. Haar ex vriend hoorde en zag dingen die er niet waren. Toch bleef ze bij hem. Waarom zou je misschien denken. Heel simpel ze wist net als mij wat haar partners achtergrond was en zijn zwakte. Alleen heeft ze helaas niet altijd alles door gehad. Ze dacht namelijk dat het ook door haar kwam. Had ik tegen haar moeten zeggen dat het altijd van beide kanten af komt?

Nou ben ik niet echt geslagen, maar er werden wel dingen tegen mijn wil gedaan en gezegd. Ik wist meteen al dat het niet echt aan mij lag. Soms handel je door dingen wat je mee heb gemaakt of persoonlijke dingen. Misschien zou jij je daar niks bij voor kunnen stellen, maar ik gelukkig wel. Ik sta alle reacties toe op mijn blog, tenzij ze echt te erg worden. Helaas zien hele lieve mensen deze reacties ook. Hopelijk gaan die mensen dan niet in eens weer denken dat het echt altijd van beide kanten moet komen.

Stiekem wordt ik bij de meeste negatieve reacties steeds trotser op mijn gedrag. Ja, dit klink misschien heel gek in jouw oren. Alleen er word mij steeds weer iets opnieuw duidelijk gemaakt. Mij laat dit me zien dat ik hem juist perfect heb geschreven. Mensen denken dat er nog een kant moet zijn, snappen er niks van of vinden het een naai streek van mij. Dit laat mij zien dat ik echt niks over haar gedrag heb geschreven en daar ben ik gek genoeg heel trots op. Bovendien laat het in mijn ogen ook weer zien dat je sommige dingen inderdaad zelf mee heb moeten maken om het te begrijpen. Snap ook de mensen die de vraag stellen waarom dit soort mensen mijn blog post gingen lezen, want wat had je anders verwacht? Je besloot het toch te gaan lezen en ik heb je niet gedwongen. Ergens was je dus toch nieuwsgierig of je had gewoon zin om haat te zaaien.

Had ik de blog post achteraf niet online willen zetten? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Misschien had ik hem op een andere manier online moeten zetten bijvoorbeeld via een anonieme gast blogger manier. Alleen ben ik zo niet. Mensen mogen weten dat dit mijn verhaal is en dat mensen in dit soort situaties ook bij mij terecht mogen. Het kan inderdaad misschien effect gaan hebben op mijn blog of op mijn toekomst, maar ach ik heb er wel mensen mee kunnen helpen. We kunnen allemaal wel onze ogen sluiten en onze mond houden, maar daar hou ik zelf niet zo van. De ene gaat aan de fles, de ander schrijf een boek of een film en ik doe het op deze manier. Neem als groot voorbeeld even Adele’s album 21. De meeste mensen vonden het fantastische, maar één persoon haten dit album echt, namelijk haar ex. Haast alles ging over hem en dat hij een klootzak was en is.  Laat de mensen maar denken wat ze willen. Als ik de waarheid maar weet en niet iemands leven kapot maak. Dan zou ik mijn doel voor bij gaan. Mensen helpen! Wel moet ik toegeven dat de foto misschien niet heel slim was om te gebruiken. Hier heb ik dan ook lang over moeten na denken. Toch heb ik hem gebruik. Waarom? Echt geen idee. Dit zei wel gelijk waarover de blog post ging.

Wil wel nogmaals zeggen dat ik iedereens mening een oordeel respecteer. Ik laat bijna alles toe en reageer op iedereen. Snap beide kanten en beide meningen. Alleen zie ik wat ik wou zien en dat maakt mij enorm trots. Dan mogen de meningen van mij enorm verdeeld zijn. Ik weet in ieder geval dat ik ook veel goede dingen doe en misschien is dit in jou ogen wel iets heel slechts, maar kijk dan ook eens veder 😉 Veder ga je hier toch niks meer van horen of zien. Waarschijnlijk gaat deze blog post van zelf wel weer eens naar privé. Alleen dat doe ik nu nog even niet

Fabian van der Gijze

Haat je mij niet en  snap je mijn doel. Dan kan je mij ook altijd nog volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

3 gedachten over “Ja, misschien was het dom, maar ik plaatste het wel

  1. Nog een mooie toevoeging aan gisteren. Ik vond het zelf wel vrij gewaagd om het online te plaatsen, maar aan de andere kant vind ik ook weer dat je het wel goed beschrijft en dat ik het best stoer vind dat je altijd zo open bent en ook dat je je weinig aantrekt van de reacties. Je hebt zeker gelijk dat je waarschijk juist de mensen helpt die niet openbaar reageren. En om even terug komen op het onderwerp, natuurlijk zou zij het niet leuk vinden om te lezen, maar na alles wat je over haar schreef is ze voor mij nog steeds een anoniem persoon. En dat vind ik best heel netjes van je. Bekenden zullen het herkennen en weten over wie en wat je het hebt, maar al je lezers zouden haar niet herkennen dus bewaar je alsnog zo goed mogelijk het recht van privacy.
    Daarnaast, het is jou blog en jou manier van ermee omgaan je had inderdaad ook een album kunnen schrijven. Ieder z’n ding. Ik zou het zelf waarschijnlijk niet geplaatst hebben, maar ik kan mij zeker voorstellen dat je om jou eigen redenen toch besloot het wel te doen.
    Lang verhaal, wat ik vooral wil zeggen is doe je eigen ding, ik vind niet dat je iets fout deed en haat je hier zeker niet om haha! Ik denk dat alle mensen die dat wel doen jou blog niet vaak genoeg lezen of goed genoeg kennen!

    1. Een lang verhaal, maar wel een hele mooie en lieve. Bedankt Aileen. De mensen die zo hebben gereageerd hebben inderdaad nooit eerder mijn blog bezocht. Vind het daarom wel grappig en knap hoe snel ze dan al kunnen oordelen. Ach, hun hebben het over volwassen worden, maar misschien zijn ze dat zelf ook nog niet helemaal. Ik lees in ieder geval niks tegen mijn zin en laat daarnaast al zeker niks van mij horen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.