Persoonlijk hou ik enorm veel van muziek. Ik ben er altijd mee bezig en hoop ook altijd nieuw talend tegen te komen. Zodoende ben ik vaak te vinden op de trending pagina van YouTube. Daar kom je nu Amigo van Soufiane tegen. Een nummer wat gaat over zijn vriend Moreno. Helaas voor hem zit zijn vriend in de bak. De clip begint dan ook met krantenartikelen over deze rechtspraak. Even een kleine aantekening. Moreno is opgepakt wegens het pooier zijn van waarschijnlijk 3 15-jarige meiden en waarvan hij er één zelf heeft toegegeven.

De videoclip is geschoten door Framez Productions. Het bedrijf waar ik zelf ook een keertje mee mocht lopen en waar ik hopelijk nog vaker mag helpen. Laat je hun het schieten dan weet je in ieder geval dat de clip goed zal zijn. Dat was dan ook zeker het geval. Mede daarom snap ik misschien nog wel ergens dat dit liedje zo goed gaat. Alleen ik kan niet begrijpen dat mensen niet beter naar de tekst luisteren en beter naar de clip kijken.

Je zou het overal kunnen na lezen dat het een feit is dat het liedje over een pooier gaat die voor 15-jarige meisje zorgde. Iets waar ik enorm van walg en waar mijn haren van overeind gaan staan. Wanneer jij dan als stoere rapper de tweede verse begint met: ’’Oh, mi amigo, amigo. Had geen optie, hij was broke. Op de plank was er geen brood. Z’n moeder strugglede dood.’’ Moet je naar mijn mening doodschamen. Hoe kan je het goed praten dat iemand een pooier was voor 15-jarige meisjes, omdat die broke was. Even een wake-up, maar die 15-jarige meisjes hebben mogelijk hierdoor voor de rest van hun leven een trauma en krijgen dit liedje waarschijnlijk ook te horen.

Mijn moeder moest ook voor ons zorgen en strugglede ook zonder geld, maar never dat ik maar ooit eens heb gedacht om een pooier te worden voor minderjarige of iets anders in die richting. Je kan je dan alleen maar schamen. De haat reacties durven ze er uiteraard ook niet onder te laten staan. Voor je het weet gaan mensen het nog begrijpen waar je over zingt. Is toch eigenlijk te erg voorwoorden dat zo’n nummer richting de 700.000 views gaat en 17.000 likes haalt. Ik vraag mij af hoeveel mensen daarvan nu echt hebben gehoord of hebben gelezen waar het daadwerkelijk over gaat.

Gelukkig zie je in de Vlaamse-media ook de verbazing terugkomen. De laatste tijd zie je al zoveel troep voorbijkomen. Blijkbaar is het dus tegenwoordig normaal om een pooier van een minderjarige de hemel in te zingen en is het normaal om je handtekening te zetten onder een verdrag wat vertelt dat gay zijn niet normaal is. Hou dan maar op met mij.

Waarschijnlijk zijn er nu vast weer een paar mensen die denken waar hou je je ook mee bezig. Alleen ik vind het wel belangrijk om je mening uit te spreken over dit soort onderwerpen. Ja, ik kan lekker over koetjes en kalfjes gaan bloggen en daar veel views mee halen. Alleen zo zit ik dan weer net niet in elkaar. Gelijk nadat ik het nummer hoorde en er dingen over begon te zien kon ik het niet meer los laten om er niet over te schrijven. Naar mijn mening is het te ziek voor woorden en zouden we dit soort dingen niet normaal moeten vinden. In mijn ogen zijn twee mannen en twee vrouwen die getrouwd zijn normaal en zingen over een pooier niet! Dat is nou mijn mening!

Fabian van der Gijze
Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Je kan een pooier voor 15-jarige niet goedpraten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.