In mijn jeugd was ik veel buiten te vinden. Computers en andere technologie waren er nog niet echt. Buiten deden we de leukste dingen. Deze hele week staat in het tegen van jeugd herinneringen van jou en van mij. De ene laatste jeugd herinnering blogpost van deze week wil ik het hebben over de dingen die ik en de meerdere van jullie ook ooit hebben gedaan. Ben benieuwd of je er een paar herkend. Veel lees plezier.

Één van de meest gespeelde spelen wat ik vroeger buiten speelde hete volgens mij buurten. Je zocht een plek en dat noemde je de buurt. Één iemand was de buurter en de rest moest zich verstoppen. Er werd een bal vanaf de buurt weg geschopt en als de buurter de bal had terug gebracht moest hij iedereen gaan zoeken. In het geval dat er geen bal was moest de buurter gewoon tellen. Het doel van de verstoppers was ongezien bij de buurt komen en dan heel hard buurt vrij te roepen. De buurter moest iedereen vinden. Zo dra de buurter iemand zag moest hij snel terug rennen naar de buurt en dan buurt (de naam van de verstopper) roepen. Ik ben gelukkig snel dus was altijd heel snel bij de buurt.

kids-56952_640Een ander spel wat ik altijd heel leuk vond om te doen was jongens pakken de meisjes of meisjes pakken de jongens. Als jongen kreeg je nooit zo veel meisjes achter je aan dan als je dat spel speelde. Af en toe remde je dan natuurlijk expres af als je gevangen wilde worden. Een simpel spel, maar het was super leuk om te doen

story-978855_640Hutten bouwen was echt mijn ding. Het maakte niet uit waar, maar ik ging hem bouwen. Op een dag ging ik met drie of vier jongens net buiten mijn dorp naar een mooie plek waar ik vroeger altijd kwam. We begonnen een plan om daar een hele mooie hut te maken. Later voegden er heel veel andere mensen zich aan bij ons groepje. We gingen er haast elke dag naar toe na onze school dag. 2 a 3 jaar later werden we weg gestuurd door iemand die beweerde dat hij politie was. Het was namelijk beschermd natuur gebied en het werd niet echt gewaardeerd dat wij daar zaten te zagen en planten plat maakte.

Van papier maakte we altijd pijltjes. We zaagden dan een klein stukje pvc buis en schoten de pijltjes dan op elkaar of naar binnen bij mensen. Sommige mensen vonden dit natuurlijk niet al te leuk en vaak moest je dan ook heel hard weg rennen.

20110426-2

 

monopoly-junior-600771_960_720In mijn jeugd vond ik altijd iets heel leuk om te doen. Ik heb het over familie spellen. Het liefste deed ik de hele dag monopoly. Op een of andere manier was ik hier en in andere spellen altijd heel goed. Dit is nog steeds zo. De meeste spelen win ik wel. Hoe het kan? Ik zou het niet weten, maar spellen spelen blijft nog steeds iets wat ik heel leuk vind. Nog steeds zou ik het elke dag willen doen. Helaas wilt bijna niemand meer een spelletje spelen met mij, omdat ze niet kunnen winnen

Sporten deden wij ook altijd. We voetbalde, basketbalde, gooide over, knikkerde en lummelde. Dit zijn denk ik de standard dingen wat iedereen altijd deed. Toen mijn buiten speeltijd voor bij was kwamen de games meer aan de aandacht. Tegenwoordig spelen de kinderen niet meer echt buiten. Ik hou van game, maar ik ben echt super blij dat ik de tijd van buiten spelen nog heb mee gemaakt.

 

Hopelijk vonden je het weer leuk om te lezen en bracht het je weer terug bij bepaalde jeugd momenten. Ik vond het in ieder geval heel leuk om te schrijven en het bracht mij weer terug naar deze leuke tijd. De laatste blogpost gaat over dingen die je deed op de bassischool. Ben je benieuwd naar deze jeugd momenten. Kom dan Maandag weer terug op mijn blog.

Bracht deze blog jou ook naar leuke momenten of herkende je bepaalde dingen. Laat het mij dan weten door middel van een reactie. Je kan sinds gisteren ook steunen door op de facebook like knop te drukken. Dit zou ik erg leuk vinden en waarderen. Lees gerust nog een paar van mijn andere blogs en anders hopelijk tot ziens.

groetjes 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen opFacebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

Eén gedachte over “ Jeugd herinneringen van het spelen (verleden )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.