Dit is al weer de laatste blogpost van deze thema week over jeugdherinneringen. Mij is het heel erg bevallen en volgens mij jullie mijn lezers ook. Op de blogs kwamen veel reacties van mensen die dingen herkende. Zelf vond ik het super leuk om te maken. Met deze blogs wilde ik ook iets duidelijk maken. Mijn blogposten zijn soms misschien heftig om te lezen en het lijkt soms dat ik geen leuke jeugd heb gehad. Met deze blogposten wilde ik laten zien dat ik ook super veel leuke tijden heb gekend. Hoeveel er ook fout kan gaan er zijn altijd nog dingen die wel leuk zijn. Hopelijk heb ik dat een beetje kunnen laten zien. Het is mij dus heel goed bevallen, dus ik ga vaker een week in thema bloggen. Welke weet ik nog niet. Het moet natuurlijk wel passen bij mijn blog net als het thema jeugd. De vorige blogposten van deze thema zijn hier te lezen.

De laatste blogpost van deze thema wilde ik afsluiten met iets wat andere sowieso ook herkende. Ik ging dus weer eens denken. Wat heeft bijna elk kind gemeen met elkaar. Toen ik deze week op school kwam wist ik het ineens. Bijna iedereen heeft natuurlijk op school gezeten. Hier heb ik heel veel herinneringen aan over gehouden. De meest voorkomende herinneringen heb ik op mijn telefoon bij gehouden om vandaag te gebruiken. Ben benieuwd of jullie het met mij delen. Hopelijk vinden jullie deze laatste ook weer leuk om te lezen. Veel lees plezier gewenst en hopelijk kan ik je weer even naar toen terug brengen 🙂

Drinken is voor mij altijd al een probleem gehad. Hier was op schoolSchoolmelk een oplossing voor. Je had namelijk schoolmelk. Gelukkig was dit in de verloop van de jaren beter geworden, want ik heb verhalen gehoord van mijn moeder over schoolmelk. Deze verhalen waren meestal niet om over naar huis te schrijven. In mijn tijd kon je gelukkig ook kiezen tussen meerdere pakjes drinken. Ik koos altijd voor een nep versie van Fristi. Hier was ik altijd en nu nog steeds gek op. De keuze was dus niet zo heel moeilijk. Had jij ook schoolmelk op school? Ik denk het wel.ijsjes uitdelen

Bij het bedenken van deze herinneringen vroeg ik af en toe aan andere of ze het herkende. De volgende herinnering had bijna iedereen die ik sprak. Op de basisschool had ik altijd veel vrienden, maar op één dag was je altijd heel erg populair. Namelijk op je verjaardag. Op mijn school moest je dan altijd trakteren. Als je klaar was met het uit delen in je klas mocht je een verjaardagskaart uitkiezen en twee mensen die met je mee mocht lopen om langs te gaan bij de andere docenten. Dit was de rede waarom je in eens zo veel vrienden had. Ze mochten dan de hele dag met je mee lopen. Ja dat wilde iedereen wel. Zelf vond ik het ook altijd helemaal geweldig om te doen. Ik verzamelde ook altijd heel veel stikkers en tekstjes op mijn kaart. Mijn geheim zou ik jullie vertellen. Ik ging niet alleen de leraren af, maar echt letterlijk elke werknemer die zich in het gebouw bevond. Wel zorgde ik dat er altijd nog genoeg over was om met mijn meelopers op te eten. Dit moment zou ik echt nooit willen vergeten.

ik mik lorelandDe volgende herinnering was misschien vroeger een nacht merrie van jou, maar nu een leuke herinnering. Als je in groep 3 kwam ging je namelijk bij mij twee programma’s kijken. Één programma komt jullie denk ik wel bekend voor. Ik heb het natuurlijk over Ik mik loreland. Het programma waar heel veel kinderen nachtmerries door heeft gekregen. Karbonkel de slechterik was namelijk zo lelijk en eng dat iedereen er aan bleef denken. Het programma is hier voor ook aangeklaagd. Zelf vond ik het altijd super leerzaam en leuk om naar te kijken.

apenkooi
bron: judoclubboekel.nl

Op school deed ik ook altijd heel veel spelletjes. Een paar van deze spellen heeft iedereen wel gedaan. Bijna iedereen kent natuurlijk deze volgende spellen wel: Apenkooien, Schipper mag ik over varen, trefbal en zakdoekje leggen. Zoals ik in de vorige blogpost al aan gaf ben ik gek op spellen. Dit zijn dan ook een van de leukste herinneringen. Even alles vergeten en gewoon lekker rennen en gek doen.

leraarJe had altijd met een paar leraren een betere klik dan andere. Dit had ik vooral met mijn leraar van groep 7 en 8. Hij wist wat er speelde bij mij thuis en hielp mij dit te vergeten. Hij liet mij lachen en nam mij serieus. Hij was echt een geweldige man die ik voor bepaalde dingen echt dankbaar ben. Één van die dingen wil ik graag nog even kwijt waar ik hem echt dankbaar voor ben. Mijn konijn stond nog bij mijn vader en zo als de meeste wel weten ga ik niet meer met hem om. Hij had dit te horen gekregen en nam mij apart en stelde mij de volgende vraag: ‘’zou ik binnenkort eens naar je vader gaan om het konijn van hem terug te stelen’’. Veel te bang voor de gevolgen zei ik nee, maar dat hij het aanbood heeft mij echt diep geraakt. Hij was echt een geweldige leraar en zeker een bijzonder persoon.

Op de basisschool had je ook heel veel buitenspeeltijd. Hier heb ik heel veel herinneringen aan te danken. Over deze herinneringen wil ik het nu niet over hebben, maar wel over het speelgoed waar ik het te danken aan heb. Heb jij ook leuke herinneringen te danken aan de zandbak, de mini voertuigen, het springtouw, de slechte voetbal en stelten . Elke basisschool heeft dit standaard in zijn schuur staan. Daarom weet ik wel zeker dat jullie hier ook veel herinneringen aan hebben te danken.

play-227243_640

wat maak je menuHet laatste jaar van de basisschool was in mijn tijd groep 8. Er waren veel dingen leuk aan groep 8. De twee leukste dingen vond ik zelf kamp en de eind musical. Over kamp groep 8 komt binnen kort een andere blogpost, dus hier ga ik nu niks over zegen. Wel over mijn musical. Hierin had ik één van de hoofdrollen gekregen. Hier was ik zo blij mee. Ik hou er van om op het podium te staan. In plaats van een microfoon kregen de hoofdrolspelers een eigen microfoontje. Er werd een kastje aan je broek vast gemaakt en je kreeg een microfoontje langs je oor geplaatst. Mijn musical heten Wat maak je menu. Het ging over een verjaardag van een grote kok die al lang met pensioen was. Alles moest goed gaan, maar natuurlijk ging er van alles mis. Één van de grootste probleem werd veroorzaakt door mij. In plaats van een mooi cadeautje te kopen kocht ik heel veel kapotte magnetrons.

Een paar van deze momenten waren denk ik ook heel herkenbaar voor jou. Hopelijk hoefde je niet te ver te graaien naar deze herinneringen en maakte ik je een beetje blij met jou herinneringen. Was dit het geval en vond je het een leuke blog post. Laat het mij dan zeker weten door middel van een reactie en een like. Lees gerust nog even veder en anders hopelijk tot ziens.

Groetje 🙂

Fabian van der Gijze

3 gedachten over “Jeugdherinneringen van de basisschool (verleden)

  1. Op basisscholen waar ik op heb gezeten, werden regelmatig activiteiten buiten de schoolgebouwen georganiseerd. Wij leerlingen en leraren gingen vanuit de school lopend of fietsend, met grote groepen naar de plekken waar de activiteiten plaatsvonden. Onderweg moesten wij wegen oversteken waar auto’s op reden. De auto’s die op de wegen reden hadden volgens de verkeersregels voorrang. De auto’s kregen geen voorrang van ons, omdat wij met grote groepen overstaken. De auto’s moesten voor ons stoppen, en blijven wachten tot iedereen was overgestoken. Vaak gingen tijdens het oversteken leraren en leraressen of leerlingen, de naderende auto’s een stopteken geven. De leraren en leraressen of leerlingen gingen op de wegen staan, met gespreide armen, of met de handen omhoog, om de auto’s te laten stoppen en wachten.

    Dat is mijn leukste jeugdherinnering van de periode op de basisschool.

  2. Op kamp gaan vond ik een van de leukste activiteiten op de basisschool. Ik heb goede herinneringen aan de spelletjes en activiteiten die we deden. Ik hoop dat mijn eigen kinderen ooit dezelfde ervaringen krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.