Eigenlijk praat ik altijd al makkelijk over seks en drugs. Had er nog totaal niks mee te maken, maar ik vond het reten interessant. Ik moest er alles over te weten komen. Ik had gelukkig wel het voordeel dat wij er thuis gewoon open over seks konden praten, over drugs wat minder maar dat kwam van zelf. Door mij ging het bijna altijd aan tafel over seks. Had in een docu weer eens iets geleerd en dat moest natuurlijk wel besproken worden. Mijn zus en mijn moeder dachten vaak daar gaan we weer, maar ze vonden het denk ik ergens ook wel grappig. Voor de nieuwe seks en drugs praat vond ik het wel een interessante stelling. Kan/kon jij eigenlijk open en bloot praten met familie over seks en drugs, met vrienden of eigenlijk met niemand? Natuurlijk bespreek ik het ook dit keer weer op YouTube 🙂

Voor de scheiding van mijn ouders vond ik meisjes altijd al interessant, maar op gebied van seks hoefde ik nog niks te weten. Ze gingen scheiden en had ineens twee huizen. Mijn vader vertelde wel eens verhalen, die je soms beter niet op mijn leeftijd kon horen. Alleen zo was hij nou eenmaal. Mijn interesse was daardoor alleen wel getrokken. Ik vond het allemaal wel interessant klinken. Nou keken wij ook altijd horror en thrillers samen tot laat. Nou had mijn vader meestal wel een paar biertjes op, dus die viel van zelf wel weer inslaap. Denk dat het tegenwoordig wel wat meer mee zal vallen, maar de naakte vrouwen en 0900 lijnen vlogen je om de oren. Ik keek mijn ogen uit. Het deed toen nog niet zo heel veel met mij, maar vond het er wel allemaal heel mooi uit zien. Ik was al wat volwassener dan mijn leeftijd, maar nu was ik hier ook enorm geïnteresseerd in. Zo begon eigenlijk vanzelf de interesse in alles en iedereen.

Na een tijdje ging ik niet meer met mijn vader om. Zijn problemen werden te groot, hij flikte te veel dingen en ik zag hem niet meer als vader. Mijn oom die ik altijd als vader zag kwam helaas ter overlijden en ineens had ik dus geen enkele man meer in mijn leven. Het scheren moest ik zelf leren, maar had ook geen gesprekspartner over de seks ontwikkelingen. Zo kreeg ik net als de rest van de familie het boek seks enzo. Een boek waarin alles wordt uitgelegd en heel toegankelijk is. Mijn moeder vertelde mij er gelijk bij dat ze niet met alles kon helpen, maar als ik een vraag had moest ik maar naar haar toekomen. Mijn zus was na 1 bladzijde al naar haar toe gekomen, maar bij mij kwam zij juist naar mij toe. Hey, ben je al begonnen en heb je een vraag. Toen kon ik met en brede glimlach zeggen dat ik hem al uit had en dat ik de meeste dingen al wist.

In die tijd was spuiten en slikken nog echt een hit en ik moest hier alles van zien. Zo kwam het onderwerp drugs eigenlijk ineens in mijn leven. Net als seks reten interessant. Ik wilde nog meer over seks en drugs weten en zocht van alles op. Soms iets te goed en dat ik termen leerde die ze bij mij thuis niet eens konden. Zoals hierboven aan gegeven, dit vertelde ik dus dood leuk aan tafel en gewoon bij familie en vrienden. Iedereen kon er gelukkig wel om lachen. Misschien toch wel leuk dat zo’n jonge jongen dat al zo interessant vind en zich er zo erg in verdiept.

De interesse is ook zeker nooit meer weg gegaan. Vorig jaar was dan ook wel echt het toppunt. Spuiten en slikken kwam namelijk met een app. Een app die ik uiteraard moest hebben. De vragen waren leuk en interessant en ging vol voor die app. Met als eindstand dat ik ineens ver boven aanstond. Niemand haalde mijn aantal punten meer in. Nummer twee had niet eens de helft aan aantal punten.

Ik ben dus zeker van mening dat je gewoon lekker over seks en drugs moet kunnen praten. Bepaalde details hoeven er misschien inderdaad niet bij, maar praat er gewoon lekker over. Bijna iedereen doet het en meningen zat. Ik vond het in ieder geval heel erg fijn dat ik bijvoorbeeld al condooms had voordat ik ze überhaupt nodig had. Liever dat je ze alvast hebt, dan dat je ze niet hebt als het nodig is. Het is niks geks en zeker niet vies. Ik kan alleen maar hopen dat mijn kinderen later er ook zo makkelijk naar kijken en kunnen bespreken. Bij mij mogen ze in ieder geval voor alles terecht.  

Dat is alleen mijn mening, maar hoe kijk jij hiernaar. Kon jij er ook zo open over praten of was dat een no go zone? Kan natuurlijk ook nog altijd zo zijn dag je er zelf gewoon niet over wilde hebben en denken. Dat is ook gewoon geheel normaal 🙂

Fabian van der Gijze
Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.