Als je mij de laatste tijd een beetje volg. Heb je waarschijnlijk wel door dat ik in eens heel veel doe. Zo reis ik op en neer voor figuratie klussen, ga ik na mijn stage gelijk door richting Utrecht voor de finale van zomerondernemer 2016 en heb ik mij in geschreven bij couchsurfing. De behoeften om dit allemaal te doen was ineens heel groot. Elke kans die zich voor doet moet ik gewoon pakken!

Mijn leven is van zich zelf een behoorlijk avontuur. Toch is het niet echt mijn avontuur. Ja, ik had er mee te maken, maar het zijn niet mijn keuzes. Tegenwoordig ben ik oud genoeg en heb ik een eigen inkomen door mijn studie en stage. Hierdoor kan je automatische al meer gaan  ondernemen. Ik besloot na te denken wat ik nou echt wilde gaan doen. Al heel mijn leven doe ik het liefst iets met muziek of entertainment. Waarom zou ik hier niet eens vol voor gaan. Toen ik dit dacht kwamen er in eens allemaal kansen voor bij. Zoals je op mijn blog en sociale media kan zien. Heb ik die allemaal vast gegrepen en niet meer los gelaten.

Vroeger zou ik nooit 2 à 3 uur hebben gereisd voor iets. Nou heb ik dat de laatste tijd juist heel veel gedaan. Ook heb ik mij in geschreven bij couchsurfing om mijn gebied te vergroten. Voor de mensen die niet weten wat dit betekend. Couchsurfing houd in dat iemand zijn of haar huis beschikbaar stelt voor een ander die ergens moet slapen of juist dat jij de gene ben die ergens slaap. Ik had het al een paar keer op tv gezien en was er altijd jaloers op. Mensen die gratis sliepen bij mensen in New York die ze niet konden. Je leerde mensen kennen die je nooit zou leren kennen en hoorde prachtige verhalen. Dat wilde ik ooit ook eens gaan doen. Nu gebruik ik het alleen nog in Nederland, maar misschien ga ik het ook wel eens in het buitenland proberen.

Er is nog een kans die ik van plan ben om te pakken. Er zijn namelijk plannen om in mijn eentje naar een ver land te gaan. Al heel lang wil ik heel graag naar Thailand of Japan. Als het maar in ieder geval in zo’n gebied is. Ik zit druk te zoeken om dit te kunnen verwezenlijken. Als het een beetje mee zit kan ik straks in de zomer naar Thailand of zo iets als Amerika. Ik wil mij niet meer tegen laten houden door dingen, maar er vol voor gaan. Niks is te gek en alles kan. Dat wil ik graag uit stralen en ook echt naar leven. Nu kan het en nu is het ook de perfecte moment. Vraag mij echt niet waar de drang in eens vandaan komt, maar het voelt zo goed en lekker.

Een tijd lang zat ik even niet zo goed in mijn vel. Ik was erg moe en heel vaak gestrest. Nu sta ik elke dag op met een brede glimlach en ben ik weer dat drukke kleine mannetje. Ik zoek weer naar uitdagingen en fluit weer in het rond. Die kant heb ik echt heel erg gemist van mij zelf. Elke keer werd ik weer een beetje leeg gezogen door de ellende van vroeger en van een ander. Nu hou ik mij afzijdig van zulke mensen en steek ik alleen nog energie in mensen waar ik van hou. Daar ben ik blij, maar ook heel trots op. Het afgelopen jaar heb ik zoveel bereikt en mogen mee maken. Echt onvoorspelbaar. Neem mijn blog als voorbeeld. Welke gek had dat ooit bedacht dat deze super dyslectisch verhalen zou vertellen op het internet en er nog mensen mee bereikt ook. Dat mijn verhalen ooit mensen zou gaan helpen. Vroeger had ik zelf juist hulp nodig om het een plekje te geven. Nu kan ik het vertellen aan mensen met een grote lach, want hè kijk eens waar ik nu ben.

Nee, ik ga je nu niet zeggen dat je alle kansen moet pakken. Je moet gewoon lekker doen waar je zin in heb. Mensen verklaren mij nu soms voor gek dat ik zo veel reis en weg ben, maar ik ben echt nooit zo blij geweest als nu. Het is echt heel erg aan mij te merken dat ik nu eindelijk eens iets doe wat ik echt heel leuk vind. Mocht je de kans hebben om zelf ook leuke kansen te kunnen pakken raad ik het je zeker aan. Af en toe zal het zeker zwaar zijn, maar je krijgt er zoveel voor terug.

Als jij nu iets zou moeten verzinnen om te gaan doen. Wat zou dat dan zijn?

 

Kansen liggen er niet om op te raken. Soms moet je ze alleen zelf creëren!!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

 

3 gedachten over “Alle kansen pakken (heden)

 1. Ik ben het ermee eens dat je kansen moet pakken maar wel alleen als het ook bij je past en als je er echt achter staat. Ik vind het super leuk om te zien dat je het figureren nu zo oppakt om je droom te verwezenlijken. Maar wat ik in één van je vorige blogposten las wil ik je toch een tip over geven ;P
  Je zei dat als je voor een rookreclame zou worden gecast je dat misschien wel zou doen omdat het een stapje dichterbij is. Snap ik maar tegenwoordig is alles wat je doet belangrijken en ben jij jou eigen merk. Zelf sta je niet achter het roken dus zie ik ook niet in waarom je dan wel zo’n reclame zou doen. Dan sta je naar mijn mening niet achter je idealen. Je moet het natuurlijk zelf weten maar ik raad het je echt af omdat alles wat je doet indirect een vorm van marketing is voor jezelf..

  Ik hoop dat het je lukt om volgend jaar naar Thailand of ergens anders heen te gaan! Kijk nu al uit naar je verhalen (:

  1. Hoi Robin 🙂

   In dit geval ging het niet over roken, maar over alcoholische drankjes. Snap helemaal je punt en zo sta ik er zelf ook in. Ik doelde daar eigenlijk meer naar iets anders, maar dat had ik niet zo goed uitgelegd. Bij bijvoorbeeld bij GTST hebben ze heel vaak een alcoholische reclame deal. De spelers moeten dan al spelend reclame maken voor dat drankje. Ik zat bijvoorbeeld bij Bluf met een nep wijntje aan tafel. Nu hoefde ik er niet nep van de drinken, maar mocht dit ooit het geval zijn weet ik nog niet zo goed of ik het zou doen. Zou ik bij GTST bijvoorbeeld met een blikje bier gaan staan. Is iets kleins, maar het kan natuurlijk wel enorm tegen spreken. Kies je er dan voor om te weigeren of om gewoon mee te spelen. Zelf heb ik dan zo iets van gewoon doen. Het is geen echt bier en zo erg is het dan ook weer niet.

   Wel leuk dat je even met mij mee denkt. Zeker de moeite waard om over na te denken

   1. oh ja het ging over alcohol haha. Ja dan ben je sluik reclame aan het maken en dan kan het wel. Er zit dan toch geen echte drank en het hoort bij de serie.
    Ik dacht dat je daarbij bedoelde dat je echt een reclame op zou nemen voor alcoholistische drankjes maar dat had ik dan niet goed begrepen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.