Normaal vertel ik altijd grote verhalen van vroeger. Ik heb altijd al van avonturen gehouden en was vroeger regelmatig is aan het op zoeken. Mensen die dicht mij stonden noemde mij regelmatig Pietje Bel. Stiekem was ik dat ook wel ergens. Ik hielt nooit zo van braaf zijn en alles volgens de regeltjes te doen.  Hierdoor heb ik heel veel leuke en soms ook angstige momenten mogen mee maken. Af en toe wil ik een paar van zulke verhaaltjes samen voegen tot één blog. Elke keer weer een andere thema. Zoals je ziet gaat het dit keer over kattenkwaad, maar de volgende keer kan het ook over liefde gaan. Iedereen heeft kleine verhaaltjes die je nooit meer gaat vergeten en ik ben blij dat ik ze met mensen kan delen.

Pluimen

Vroeger woonde ik altijd aan het water. Rond deze tijd groeide er altijd van die pluimen aan het water. Naast dat ze heel leuk  brandbaar waren kon je ze ook draaien. Zodra je dit deed had je een hele hand vol pluim spul. Sorry, maar weet er echt geen naam voor, maar goed dat pluim spul was echt een troep. Samen met een vriend vond ik het een goed idee om heel veel van die pluimen te verzamelen en in tuinen te gooien. Nou, ik heb nog nooit zoveel boze mensen achter mij aan gehad. Één vrouw zou ik echt nooit vergeten. Blijkbaar zaten er een paar mensen in één van die tuinen te barbecueën. Al die rotzooi viel zo boven op het vlees, maar zoals ik al zei was dit spul heel brandbaar. Het vlees vloog dus in de fik. De vrouw was echt heel vorst, maar we hebben haar laten rennen. Volgens mij had nooit iemand verwacht dat ze zo hard kon rennen. Gelukkig waren wij jonger en sneller en hadden wij haar na een paar straten eindelijk afgeschut.

De wissel truc

Zelf vond ik het ook altijd enorm leuk om mensen in de maling te nemen. Het leukste vond ik om mensen die naast elkaar woonden in de maling te nemen. Heel vaak belde ik bij mensen aan en deed een vriend het zelfde bij de buren. Wij hebben in Puttershoek wijken waar de deuren echt tegen over elkaar zitten. Met een beetje geluk deden de buurt genoten te gelijker tijd verbaast open. Soms ontstonden er hele gesprekken, omdat ze niet door hadden dat iemand anders aan belde. Dit werd na een tijdje alleen een beetje saai. Toen verzon ik de wissel truc. Hoe zouden mensen nou reageren als hun tuin in eens bij de buren zou staan en in jou tuin die van hun. Geloof het of niet, maar wij hebben dit echt bij heel veel tuinen gedaan en we zijn gelukkig nog nooit gepakt. We tilden hele banken naar de buren en geen één beeldje was veilig voor ons. Helaas heb ik niet echt een reactie kunnen opvangen, want wij waren hem dan al lang gesmeerd. Toch vind ik dit één van de leukste dingen die ik qua kattenkwaad heb uitgehaald. Hoe zou jij reageren als je de deur open zou doen en heel je voor tuin is helemaal veranderd. Dan snap je er toch ook helemaal niks van.

garden-gnome-1404358_640

Steentjes tegen de ramen

Soms kon het kattenkwaad goed gaan en soms ging het ook helemaal mis. In dit geval ging het één keer echt heel goed fout. Ik vond het vaak leuk om piepkleine steentjes tegen ramen aan te gooien. Ik kon echt heel goed van een verre afstanden raak gooien. Zo doende konden we nooit gepakt worden en tegen vele ramen steentjes aan tikken. Één keer deden we dit blijkbaar bij speciaal glas en loot glas. Toen wij hierna niks vermoedend weg liepen zag ik een vrouw steeds dichterbij rennen. Eerst dacht ik dat ze aan het hardlopen was, maar ze was gekleed alsof ze op haar bank lag te chillen. Nog net op tijd kon ik weg rennen, maar mijn vriend had die zelfde dag zijn voet opengehaald en kon helaas niet weg rennen. Hij was 100% de lul. Ik stond echt heel dichtbij achter een muurtje te kijken. Toen ze in eens drie grote sterke kerels er bij haalde werd het wel eventjes benauwd. Gelukkig heeft ze mij nooit kunnen vinden en is ze nooit naar de ouders gegaan van mijn vriend, want die sheet hem echt 7 kleuren.

Helaas was dit niet het ergste verhaal. Één keer ispebbles-984028_640 het echt goed fout
gegaan en kwam ik er helaas veel te laat achter.
Op een dag kon ik niet 1 2 3  kleine steentjes vinden. In één tuin lagen stenen, dus besloot ik die maar te pakken. Deze stenen waren alleen 5 a 7 cm groot. De eerste twee steentjes die ik gooide maakten zo’n herrie dat ik gelijk heel ver weg was gerend. Toen ik twee dagen later weer eens door die straat liep ben ik mij kapot geschrokken. Het raam was vermoedelijk enkel glas geweest, want heel het raam was naar de klote en binnen was ook schade te zien. Dit was gewoon geen kattenkwaad meer. Hier heb ik toen ook hele erge spijt van gehad. Hierna heb ik volgens mij ook nooit meer zo iets gedaan.

Water pret

kid-1635872_640In de zomer was mijn water pistool altijd mijn grootste vriend. Goed gevuld ging ik er altijd mee op pad. Rechtstreeks op mensen schieten is toch helemaal niet leuk. Het is toch veel leuker om open ramen te zoeken en daardoor heen te schieten. Echt geen raam was veilig. Voor veel mensen heb ik toen als irritante wekker gespeeld, maar dat was allemaal onschuldig in vergelijking met één raam. Ik had namelijk een wc raampje gevonden en hoorde iemand fluitend op de wc zitten. Je voelt hem misschien al aan komen, maar de beste man zat lekker de poepen op de wc en in eens kreeg hij dankzij mij een straal water in zijn gezicht gespoten. Gelukkig kon hij natuurlijk niet in eens achter mij aan rennen, maar schelden kon hij wel goed. Toen ik lachend weg rende heb ik hem nog meters veder horen vloeken en tieren. Altijd als ik weer eens langs loop moet ik hier altijd aan terug denken. Hoe kut moet hij zich hebben gevoelt.

Voor vandaag vind ik dit wel eventjes genoeg kattenkwaad. Was jij net zo ondeugend en uitdagend als mij of had je hier echt helemaal niks mee. Ik denk dat sommige van deze dingen ook wel door één van jullie is uitgehaald. Hopelijk was je net zo snel als ik en hebben ze je nooit kunnen pakken. Waarschijnlijk was je dan in ieder geval flink de pineut. Mocht je nou ook een leuke verhaal hebben laat het dan zeker even achter. Hou echt van zulke verhaaltjes. Ben toch niet de enigste die kattenkwaad uit haalden?

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

 

2 gedachten over “Kattenkwaad verhaaltjes van vroeger

  1. Hahaa!
    Ik deed zulke dingen dus echt nooit. Het ergste wat ik ooit deed was deurtje bellen. En ik voelde mij daarna zo schuldig dat ik het nooit weer deed xD Ik was een beetje te braaf.
    Oh, ik heb nog wel eens de hele muur van het huis van de buren onder geklad met stoepkrijt. Het duurde maanden voor het er af was. Ze waren niet blij.. Ik wilde alleen maar kunst maken.. Hahaa!

    1. Denk dat mijn moeder en de buurt ook liever had gehad dat ik iets minder ondeugend was geweest. Gelukkig is het nu allemaal goed gekomen en sta ik niet bekend als treiterblogger 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.