Je kon hier al merken dat ik niet echt een kerst liefhebber ben. Oké, dat is een beetje gelogen. Ik hou echt van de sfeer en alles er om heen, maar meestal in mijn omgeving is kerst niet zo heel leuk. Nou had ik stiekem een beetje gehoopt dat kerst 2016 een hele leuke zou worden, maar ik heb echter niet echt mijn draai kunnen vinden. Het was een beetje een trieste bedoeling en heel erg geforceerd. Zo van het is heel erg gezellig, maar we weten ook wel dat het gespeeld is. Als het een auditie was voor een toneelstuk had ik het ook geloofd. Ja, er waren een hoop leuke dingen, maar kerst 2016 is niet mijn kerst.

https://twitter.com/fabiangijze/status/813065099535646720

Het eerste wat ontbrak was naar mijn mening familie. Naar mijn mening zijn we niet meer echt de sterke familie die we waren. Dat gezellig samen aan een tafel is niet meer. Er zijn mensen weggevallen, mensen bijgekomen en het familie gevoel is verdwenen. Mijn lieve omaatje kwam gezellig bij ons eten, maar het heeft toch niet die familie gevoel. In mijn familie heeft iedereen zo zijn verhaal. Mensen verschuilen zich achter een hele grote muur en durven elkaar niet de waarheid te zeggen. Hierdoor merk ik dat er een hoop is veranderd. Zeker na het gemis van mijn oom en mijn opa is dit heel goed te zien. Hopelijk komt dit ooit weer goed, want ik mis het enorm. Misschien moet ik ook eerlijk naar mij zelf kijken en had ik er meer aan moeten doen. Alleen ik denk dat het dit jaar niet was gelukt.

Wel was ik enorm blij met het feit dat mijn zus even twee dagen met verlof mocht. Zo kon ze kerst met ons vieren en hoefde zij niet alleen te zijn. Dit gaf mij een enorm goed gevoel. Onze band was niet altijd even gemakkelijk en zeker niet heel goed. Onze gezinssituatie was er niet echt naar en door mijn agressieve periode was ze soms heel bang voor mij. Gelukkig zie ik nu een sterke band. We praten juist samen, ik begrijp haar veel meer en gelukkig maak ik haar nu niet meer angstig, maar soms juist blij. Meestal weet ik de grappige momenten wel op te zoeken of een klein pesterijtje te plaatsen. Ze had het deze dagen soms wel zwaar, maar dan trokken wij ons gewoon even terug. Tegenwoordig moet het oude vrouwtje breien, dus ik kon mooi haar wol vast houden. Ze zeggen wel eens dat je na lastige tijden de kleine dingen kan waarderen. Nou, ik kon het enorm waarderen om met haar op de bank te zitten. Het past eigenlijk niet bij deze alinea, maar ik wil toch even kwijt dat ik reten trots op haar ben. Ze groeit qua persoonlijkheid en ze heeft het deze twee dagen ondanks alles toch maar goed vol gehouden.

Deze kerst hielt ik mij meer aan de zijkant van het geheel. Normaal ben ik de vrolijke jonge die overal hielp. Nu was ik weer even de stille jonge en zat ik te oefenen op mijn nieuwe gitaar. In real life kan ik heel slecht tegen dat fake gedoe. Als de situatie focked up is, dan mag dat best gezegd worden. Maak het nou niet moeilijk gezellig. Ik heb nog nooit zo droevig cadeautjes weg gegeven en opengemaakt. Het was gewoon zo nep en opgezet. Dat komt gewoon door heel de situatie en wat er nog aan zit te komen.  In 2017 gaat er gewoon weer enorm veel veranderen. Veranderen is misschien ook niet het goede woord, want we gaan eigenlijk weer terug naar hoe 2016 begon. Nu ben ik wel heel blij met mijn nieuwe gitaar en speaker aankoop, dus zocht ik hier maar mijn geluk. Wie had dat ooit gedacht. De kamer die ik vroeger zo haatte, geef mij nu zoveel rust. Er valt helaas niet zo snel een traantje uit mijn oog hoeken, maar hij was dit keer weer eens aanwezig. Misschien vond ik dat wel het mooist om te zien deze kerst. Dan is er ten minste nog eentje die echte emoties laat zien aan mij zelf.

Toch waren er ook nog een paar leuke dingen deze kerstdagen. Zelf stuur ik niet zo snel een kerstboodschap via de sociale media of WhatsApp. Dat doe ik gewoon lekker op mijn eigen manier. Toch werd ik heel erg verrast door drie vriendinnen waar ik heel blij om kan worden. Volgens mij stuurde ze een persoonlijk fijne dagen groet via WhatsApp. Nou kan het een door stuur zinnetje zijn, maar volgens mij was het wel echt gemeend. Nou had ik hun al enorm verrast deze dagen, maar hun appje verrasten mij enorm. Ik had het gewoon niet zien aan komen en het effect ook niet echt. Ook al voelde ik al dat het niet mijn kerst zou gaan worden. Deze twee berichtjes maakte mij stiekem heel gelukkig. Toch mooi dat een WhatsAppje dit kan veroorzaken. Toch weer het besef wat een klein dingetje kan betekenen.

Ook heb ik met veel plezier naar de All You Need Is Love kerstspecial gekeken en over mee getweet. Volgens mij heb ik er nooit met zo veel plezier naar gekeken. Sorry, maar ik heb er dan weer niet bij gehuild, maar natuurlijk vond ik het er wel weer heel mooi uit zien. Tijdens de opnames liep ik er wel heel toevallig voorbij, maar ik zou er stiekem zelf ook wel eens willen zitten. Ben gewoon gek op tv en romantiek, dus ik zou dat echt eens willen mee maken. Voor nu vond ik het in ieder geval echt geen straf om vanaf mijn bank mee te kijken. Zoals ik net ook al aan gaf keek ik dit jaar eigenlijk niet alleen met de mensen naast mij. Nee, dit keer keek ik het juist met heel veel mensen. Misschien snap en geloof je het niet, maar kijken met je sociale media vrienden kan echt heel leuk zijn. De grote kilometer afstand heeft dan echt geen invloed meer hoor. Nee, je kijk gewoon gezellig samen.

https://twitter.com/fabiangijze/status/813427047376814080

Kerst 2016 was in ieder geval niet mijn kerst, maar hopelijk wel die van jou. Mocht het ook niet jou kerst zijn geweest hoop ik toch van harte dat je toch heb kunnen genieten van kleine dingen. Zo kon ik stiekem wel genieten van het geklungel van mijn zus en van de dingen die ik hier al heb genoemd. Oud en Nieuw gaat vast en zeker net zo verlopen, maar toch hoop ik dat ik net als de afgelopen dagen stiekem een beetje kan genieten van dit soort lullige dingetjes. Mijn leuke jaren komen vast en zeker nog wel. Voor je het weet zit er misschien wel een hele leuke vrouw en kind aan mijn tafel en eerlijk is eerlijk, daar kijk ik stiekem al heel erg naar uit.

Uit de grond van mijn hart wens ik jou hele warme dagen toe en hopelijk staat er een beetje geluk aan je zijde. Nee, ik wens je dit niet alleen toe deze dagen, maar gewoon al voor altijd. Als ik het je nu gun, dan gun ik het je gewoon altijd en dan meen ik oprecht. Dat ik dat vanaf deze plek kan zegen, maak het voor mij al meer dan goed. Het gaat je goed 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.