sunset

Er zijn verschillende manieren om mijn emoties los te maken. Qua boosheid zijn er twee manieren om mij gelijk te triggeren. Zo kan je zeggen dat ik op mijn vader lijk qua gedrag of je zegt tegen mij dat ik te jong ben. Deze twee dingen achtervolgen mij al zolang. In mijn ogen laat het juist alleen maar zien dat mijn leeftijd er niet toe doe, maar dat diegene zelf juist de zwakste schakel is. Als je niet kan winnen, dan maar over iemands leeftijd beginnen hé. Verzin eens iets nieuws.

Sinds wij bepaalde dingen mee begonnen te maken, probeer ik er gewoon omheen te leven. Te laten zien wie ik ben en voor wie en wat ik sta. Wanneer je in het diepe wordt gegooid, dan word je gewoon veel sneller volwassener. Een goed voorbeeld hiervan is vluchten en onderduiken. Met een beetje geluk ben je nog wel bij een paar mensen die je liefhebt, maar je moet toch een hoop zorgen zelf dragen en oplossen. Je wil nog zo kinderlijk mogelijk blijven. Alleen simpel gezegd kan dat gewoon niet meer echt. Dat merk je zelf, maar je omgeving ook zeker. Alleen sommige mensen willen er blind voor blijven.

Om die ogen eens wat meer te openen, ben ik mede deze blog begonnen. Ik heb een verhaal en met die verhaal kon ik andere mensen helpen. Mijn gedachtes en mijn visies kon ik ineens overbrengen. Het werkte na een tijdje zelfs zo goed, dat ouderen hun verhaal met mij deelde. Ze haalde inspiratie uit mijn teksten en konden hun verhalen daardoor ook weer beter verwerken. Je wil niet weten hoe blij ik was om dit te zien. Tja sommige verhalen waren wel eens heel pittig, maar ze vertrouwde mij er mee. Zij keken niet naar mijn leeftijd. Nee, zij keken naar mijn ervaringen en naar mij persoonlijk. Dat was het enige wat ik wilde. Ik hoef geen medelijden of te horen dat het allemaal zo heftig is. Ik wilde laten zien wie ik was, wat ik aankon en dat leeftijd maar een getal is. Dat eindelijk mensen mij gewoon voor lief namen en niet meer zeiden je bent nog te jong, vond ik geweldig. En ooh ja zeker dat ik daar wel eens een traantje voor moest weg pinken.

Laats maakte ik ook weer iets mee, wat ik ergens ook wel weer grappig vond. Een vrouw vroeg aan mij ineens of ik ook een broer had. Met grootste irritatie punt begon daardoor direct te triggeren. Ik besloot het daarom ook maar gewoon direct erop te klappen. Ik vroeg dus ook gelijk terug, want je vindt mij te jong? Nou had zij dan net wel weer de mazzel dat het interessant en schattig genoeg was voor mij. Ergens kon ik er dus wel mee leven. Alleen later werd mij alleen maar meer bewezen dat mijn leeftijd er niet zo zeer toe deed. Misschien was ik juist wel het verst qua ervaring/volwassen gedachtes. Ten minste ik had dingen wel iets handiger en volwassener aangepakt, maar hé wie ben ik tegenover iemand van 26 😉

Het stukje leeftijd ben ik nooit gaan snappen en wil ik ook gewoon niet snappen. Voor mij hé, ik heb mijn verleden goed doorgebracht, woon al meer dan een jaar op mij zelf en zorg ook al meer dan een jaar voor mij zelf, werk ook gewoon 40+ uur, volg mijn dromen, heb een bereik gecreëerd en heb bijvoorbeeld van de €0 euro een mooi bedrag gemaakt op mijn rekening. Zijn onzinnige kleine dingen, alleen ik gok dat ik deze dingen gelukkig niet bij al mijn leeftijdsgenoten kan terugvinden en waarschijnlijk ook zeker niet bij alle ouderen. Ik heb zelf deze keuzes gemaakt en ik doe het ook zelf. Gelukkig staan er vrijwel altijd mensen naast of achter mij, maar goed je moet het zelf toch maar toen.

Ja mijn leeftijd is op papier inderdaad 21. Nou wat goed van jou zeg dat je dat hebt kunnen opzoeken. Maar flikker AUB op met die mening van je bent te jong, want die facking leeftijd laat niet zien wie ik ben. Dat laat mijn leeftijd niet zien. Nee, dat laat ik zelf aan jou zien. Laat mijn gedrag en mijn ervaringen aan je zien wie ik ben. Niks of niemand anders!

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Laat mijn facking leeftijd er eens buiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.