Helaas gaat het vaak over populair zijn. Zie ik er wel oké uit, hoor ik er wel bij en had ik dit wel moeten zeggen? Hele simpele vragen die iedereen zich wel eens heeft afgevraagd. Maak niet uit wie je ben of waar je woon. Er is altijd wel een dominante cultuur waar mensen tegenop kijken. Heel veel jaar terug vond ik dit heel belangrijk. Ik had het geluk dat ik oud was en snel vrienden kon maken. Hierdoor hoor je er blijkbaar al snel bij. Wel deed ik altijd mijn best dat iedereen zich bij ons kon voegen. Later is dit compleet veranderd. Ik wilde er juist helemaal niet meer bij horen. Mede door die keuze heb ik hele leuke mensen leren kennen.

Wat iedereen ook wel herkend zijn de mensen die vaak alleen zijn en erg stil zijn. Ik wil iedereen eens uitdagen om eens met deze personen te praten. Zo heb ik echt hele mooie gespreken mogen meemaken en lieve mensen ontmoet. In mijn ogen zijn dit namelijk de mensen die interessant zijn. Wat stellen die populaire mensen nou vaak voor. Vaak hebben ze niet echt een talend. Over de mensen die worden buitengesloten kan je dat juist vaak niet zeggen. Meestal zijn dit de mensen met een talend. De gemiddelde  bekende/talentvolle persoon is vroeger gepest en/of hoorde niet echt ergens bij. Er wordt vaak gezegd dat dit jaloezie is, maar volgens mij is het vaak onwetendheid en gevoelskwestie. Zodra iemand opstaat zie je ineens veel mensen om kijken.

Zelf ervaar ik dit tegenwoordig heel vaak. Ik verbaas mij regelmatig als ik een privé berichtje krijg. Heb het nooit geweten, maar blijkbaar lezen ook veel bekende mijn blog posten. Ik vind dit echt leuk om te weten. Op de middelbare hielt ik mij 2,5 jaar lang stil. De meeste mensen hebben nooit een stukje ware ik gezien. Wat ze over mij dachten boeide mij niet en voor de meeste boeide ik niet. Als ik dan ineens een gesprek krijg met oude klasgenootjes sta ik er echt van te kijken. Ze kijken voor de eerste keer naar GTST om mij te kunnen zien en/of ze zien ineens een andere kant. Hoe vaak ik wel niet krijg te horen dat ze dit nooit hadden verwacht is niet normaal. Dat is eigenlijk ook helemaal niet gek. We besteden niet echt veel energie om dat toen anders te krijgen. Je was gewoon een klasgenoot niet meer en niet minder.

Nou heb ik er zelf voor gekozen om lekker stil te beginnen. Hoe minder mensen, hoe beter het met mij ging. Ik ervaar dit dan ook niet als iets slecht. Wel vind ik het heel jammer om te zien dat veel van deze mensen worden gepest. Ik heb zelf het geluk gehad dat ik vrij hard kan zijn. Als iemand mij af wilde maken draaide ik het gewoon om. Zodoende ben ik eigenlijk nooit gepest. De pogingen waren er zeker, maar helaas voor hun is het niet gelukt. Echt de middelbare zit vol met onzekerheden. Iedereen is wel ergens onzeker over. Dit zie je daar zo erg botsen. Op dit gebied zie je deze bijzondere mensen wel enorm veranderen. Vaak zijn dit enorme gevoelsmensen. Dat laatste is heel mooi om te zien, maar het is ook zo gevaarlijk. Denk dat we allemaal wel weten waarom dit zo gevaarlijk is.

Nou wil ik echt niemand verplichten om met bepaalde type mensen om te gaan. Ik zeg hierin ook zeker niet wie slecht en goed is. Dit is alleen op dit gebied mijn mening en advies. Probeer je eens opentestellen voor iets anders. Soms brengt dit echt veel meer dan je zal verwachten. Dit had ik een paar jaar geleden ook niet verwacht, maar ik zou nu niet anders meer willen. Het geef mij soms juist de kracht om ergens vol voor te gaan. Van bijzondere vriendschappen krijg je echt hele mooie steun. Bijzondere vriendschappen kunnen toch alleen ontstaan met bijzondere mensen?

Fabian van der Gijze

 

Eén gedachte over “ Liefde voor bijzondere mensen (mijn mening #22)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.