Line of Duty

Daar ben ik weer met een nieuwe Monday movie time. Dit keer ben ik naar Line of Duty gegaan. De film die door corona wat vertraging had om in de Nederlandse bioscopen terecht te komen. Line of Duty had ik van te voren nog niet gecheckt op IMDb, waar die blijkbaar een 5.3 heeft gehaald. Stiekem snap ik wel waarom en dit is waarom.

Het leek meer op een komedie

Line of Duty moet volgens de makers een actie, crime en thriller zijn. Nou de Thriller is er zeker weten niet in te vinden. Zoals ik al aangeef vond ik het meer een komedie. Dit door het vaak slechte acteer werk en de onwerkelijke scenes. Nou heb ik het dus normaal nooit met een Amerikaanse komedie. Kan er nooit echt om lachen. Doordat Line of Duty een onbedoelde komedie is kon ik er oprecht vaak om lachen. Alleen of je daar als regisseur/maker zo blij mee moet zijn zou ik niet durven te zeggen. Het maakte het kijken in ieder geval nog een beetje interessant. Dat veroorzaakte de film zelf namelijk niet echt.

Het idee er achter snap ik dan weer wel

Het idee achter Line of Duty snap ik namelijk wel. De film gaat namelijk over een politie agent die per ongeluk in de problemen terecht is geraakt op de werkvloer. Soms heb je maar enkele secondes om een keuze te maken in het veld. Dat kan goed of fout uitpakken. Een streamster die het echte verhaal wilt laten zien volg hem met haar camera en zodoende krijg de wereld de echte beelden te zien van de man achter het wapen en politie badge. Onbedoeld dus een goeie film voor deze tijd. Alleen door het streaming concept een beetje ongeloofwaardig en veel domme momenten. Ze hadden nog wel even aan de tekentafel mogen zitten.

Eindoordeel

Nee ik hoef er niet echt om heen te draaien. Line of Duty is gewoon niet de beste film. Zeker een leuke film als vermaak op de bang, maar als je naar de bios gaat, zal ik toch eerder een andere film aanraden. Alleen die keuze mag je lekker zelf maken. Voor de lichte vermaak zou ik zelf idd ook op een 5.5 gaan zitten. Een matige voldoende, maar wel een voldoende waard!

Fabian van der Gijze

YouTube, Instagram Facebook en  Twitter 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.