Dit word één van de eerste blogposten die ik met een beetje tegen zin en verdriet ga schrijven. Toch vond ik het belangrijk om wel vandaag gewoon een blogpost online te zetten. Met mijn blog wil ik graag laten zien dat er veel slechte dagen zijn in je leven, maar ook heel veel leuke dagen. Vandaag was helaas weer eens een hele slechte dag. Deze blogpost gaat weer een blogpost worden recht uit mijn hart en ik kijk wel wat ik allemaal ga schrijven. In ieder geval veel lees plezier toe gewenst. Voor de duidelijkheid deze blog schreef ik op 31-03-16

Gisteren was het zo ver. Mijn moeder zal met haar vriend mee gaan naar zijn huis. Eindelijk zou ze geopereerd worden. Vandaag dus. Het ziekenhuis was dicht bij Steefs huis. Vandaar bleef ze bij hem slapen. Haar afspraak was rond acht uur. Toen we gisteren afscheid namen van elkaar had mijn moeder het moeilijk. Dat zag ik direct aan haar. Ze gedraag zich dan altijd ander en haar lichaamstaal is anders dan normaal. Ik stelde haar een beetje gerust en zij haar gedag. Mijn moeder is een reten sterke vrouw en heeft al veel over wonnen. De operatie kon eigenlijk gewoon niet fout gaan. Ondanks ik pas om negen uur moest op staan lag ik al vrij snel in bed. Ik voelde mij toch niet helemaal lekker en het was zo stil.

Het was zes uur en mijn wekker ging af. Shit mijn wekker van zes uur vergeten uit te zetten. Snel had ik hem uit gezet en ben weer veder gaan slapen. In eens hoor de ik het nummer Brick By Brick van Racoon. Ik schrok wakker. Dit was namelijk sinds gisteren mijn beltoon geworden. Sinds mijn oom is overleden schik ik bij elke vroege beller. Na dat vroege bericht is er nooit meer een normale telefoon gesprek geweest rond deze vroege tijden. Er was altijd wel iets mis of iemand overleden. Toen ik naar mijn telefoon keek zag ik mijn zus verschijnen. Het eerste wat in mijn op kwam was letterlijk ‘’kut er is iets aan de hand’’.

Een beetje bang nam ik de telefoon op. Gelijk hoorde ik dat er iets was. Mijn zus begroete mij met haar zachte stem. Dit heb ik volgens mij niet terug gedaan. Ik vroeg gelijk wat er aan de hand was. Nog half slaperig hoorde ik bepaalde stukken wat ze zei. Volgens mij zei ze in paniek dat ze ziek was en dat ze weer naar de dokter moest. Sinds vorige week heeft ze een hele grote bobbel in haar nek. Ze kon haar nek weer niet bewegen en was echt helemaal gestrest. Ze belde mij, want ze moest het aan iemand vertellen. Ze vroeg of ik mijn mond wilde houden tegen mijn moeder. Pas in de avond als mijn moeder thuis zou komen mocht ik pas zeggen dat mijn zus niet zou komen. Dat beloofde ik en probeerde haar een beetje rustig te krijgen. Ik merkte dat ze probeerde af te sluiten. Het werd haar te veel en begon steeds zachter te praten. Toen ze huilend het verhaal snel afsluiten wist ik dat het foute boel was. Mijn zus meld zich nooit ziek en heeft een super hoge pijn grens. Dat bewonder ik altijd aan haar. Juist doordat ze moest huilen snapte ik dat het echt mis was.

Helaas kon ik vrij weinig doen. Het was rond zeven a acht uur, dus besloot nog even te gaan liggen. Met een brok in mijn keel en een versnelde hard viel ik weer in slaap. Toen ik wakker werd door mijn wekker heb ik heel lang nog stil in mijn bed gelegen. Normaal ben ik niet zo snel in paniek, maar dit keer was ik het heel erg. Toen ik eindelijk op kon staan belde ik direct mijn zus op. Ze kon gelukkig naar de dokter toe. Ze hadden haar er even tussen kunnen proppen. Aan haar stem hoorde ik haar verdriet en pijn. Na lang twijfelen ben ik toch maar naar school gegaan. Toen ik één stap binnen zetten ging mijn telefoon weer. Het was wederom mijn zus. Ze zou bellen als ze iets wist. Ik kreeg ene huilende zus aan de telefoon. Diep van binnen huilde ik met haar mee. Ze zei dat het foute boel was. Er was een extra dokter bij geroepen en ze hadden gebeld naar de spoed eisende hulp. In haar nek zat een abces en die moest open gesneden worden.

Mijn zus en ik hebben beide geen rijbewijs. Vanaf de plek waar ik was kon ik niks doen voor haar. Ik kon alleen maar van een af standje luisteren en op de hoogte worden gehouden. Gelukkig kon mijn lieve tante naar het ziekenhuis komen, maar ja die heeft ook geen rijbewijs. Mijn zus zou  zelf met de bus naar het Maastad ziekenhuis moeten komen. Mijn les begon. Gelukkig kreeg ik een hele korte Engelse toets. Met mijn hoofd en mijn ziel bij mijn zus maakte ik snel de toets. Veel slechter dan normaal haalde ik mijn toets. Vanaf toen knapte er iets in mij. Ik voelde mij zo beroerd en wilde zo graag iets doen, maar ik kon letterlijk niks doen.

eyes-795647_640

De twee lessen erna heb ik alleen maar naar buiten lopen te staren. Het liefste zou ik naar haar toe rennen, maar ze had gezegd dat ik na school nar huis moest gaan. Voor mijn moeder zorgen als ze thuis hallway-1031005_640zou komen. Wat is het toch een schat. Ondanks haar pijn en verdriet wilde ze dat ik naar huis ging om voor onze moeder te zorgen. De tijd verliep heel stroef. Mijn lichaam stond helemaal strak. Ik moest zo snel mogelijk naar buiten toe. Toen mijn laatste les was af gelopen ben ik op mijn snelste naar buiten gegaan. Eindelijk mijn lichaam kon in beweging komen. De stress werd mij dit keer echt te veel. Zo snel als ik kon ben ik naar Zuidplein gelopen om mijn bus te pakken. Komt die verdomde bus niet op dagen. Dat werd dus weer een kwartier langer wachten.

Eindelijk kwam mijn bus. Half slappend heb ik de reis overleefd. Mijn zus berichte mij. Ze hadden haar abces opengesneden en schoon gespoeld. Wat heb ze pijn moeten hebben. Ze mocht alleen niet naar huis met het openbaar vervoer. Ik stond letterlijk tegen de muur aan gedrukt. Kon ik maar auto rijden. Ik kon niks voor haar beteken.

Mijn moeder kwam kort daarna thuis. Aan haar gezicht te zien wist ze het. Natuurlijk kon mijn moeder ook niet zo veel voor haar doen. Ik zag ook bij haar het verdriet in de ogen staan. Ze hadden gelukkig iemand kunnen regelen die haar had opgehaald en thuis gebracht. Voor de zoveelste keer zag ik weer liefde van mensen die ons hielpen. Dat waardeer ik zo veel. In tijden van nood zie je echt wat voor mooie mensen je om je heen heb staan. Er viel in ieder geval en last van mijn schouder

Het was al vrij laat en ik zou eigenlijk koken, maar ik kon het echt niet op brengen. Steef besloot om pizza te bestelen. Voor ik belde om pizza te bestellen. Belde ik mijn zus op. Mijn zus moest ik even spreken. Pas na twee keer bellen kreeg ik haar gelukkig te pakken. Met mijn zus heb ik eigenlijk nooit eerder zulke gesprekken gehad als vandaag. Ik ben ook nog nooit zo ongerust geweest om haar. Ze woont ook nog niet zo heel lang alleen, dus vandaar. Ze was veilig thuis gekomen. Ze vertelde hoe lief mijn tante wel niet voor haar is geweest. Ze had haar flink gesteund. Ze heeft een hoop pijn gekend tijdens haar operatie. Mijn tante bleef naast haar zitten om haar te kalmeren en te steunen. Ik was gerust gesteld ze heeft de dag weer overleefd.

Naar mijn tante stuurde ik direct een bedankje voor haar lieve daad. Wat is het een geweldig mensen waar je altijd kan aan kloppen. Ik 2016-03-31 21.55.17ben daarna nog de pizza’s gaan halen. Met tegen zin heb ik de helft op gekregen. Ik was gewoon kapot. Te moe om ook maar iets te doen. Ik ben op de grond gaan liggen naast mijn moeder die op de bank lag. Toen mijn tv programma’s af gelopen waren ben ik op bed gaan liggen. Ik moest een traantje weg pinken. Het was weer eens zo’n dag geweest. Ik besloot een hele lange douche te pakken en nu zit ik hier mijn laatste zin te typen van deze blogpost.

Heel erg bedankt voor het lezen. Dit was mijn dag. Sorry dat ik anders schrijf dan anders, maar dit keer moest ik mijn blog echt gebruiken als uitlaat klep. Hopelijk was dit het weer eventjes qua ellende. Ik ga lekker slapen.

Wel wil ik nog even iedereen bedanken die er voor mijn zus is geweest en aan mijn moeder heeft gedacht. Zulke dingen vergeet ik nooit en ben jullie vreselijk dankbaar. Bedankt iedereen xx

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen op Facebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

13 gedachten over “Machteloos langs de kantlijn toe kijken (heden)

 1. Heee lieve Fabian!

  Wauw wat heftig, ik ken het wel. Ik heb ook een abses aan mijn been gehad, ik ben twee jaar geleden geopereerd. Dat is echt niet fijn.

  Veel sterkte met je zus en wat ontzettend lief van je tante!

  Esmy

 2. Wat heftig! Fijn dat je tante voor haar klaar stond, zulke mensen zijn goud waard!
  Ik hoop dat het schrijven van deze blogpost als een soort uitlaatklep heeft gewerkt voor je.. Sterkte!

 3. Hoi Fabian heel veel sterkte voor jou je zus en je Ma.
  Ik hoop dat ze allebei snel weer opknappen.
  Doe je lieve tante de groetjes van mij.

 4. Goed geschreven kerel , je ben een bikkel . Je ben je moeders trots en als je maar weet dat er heel veel mensen trots op jou zijn , enne lekker blijven schrijven

 5. Lieve Fabian,

  Heel erg veel sterkte toegewenst, balen zeg dat jullie zoveel ‘ongeluk’ hebben, gelukkig komt het uiteindelijk allemaal wel weer goed !

  Liefs Naomi ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.