Na een middag dutje keek ik even op Facebook en Twitter. Heel Facebook stond vol met een mening over de 3FM dj Giel Beelen. Oh ja natuurlijk stond er ook weer dingen over zwarte piet. Die mening kon natuurlijk niet achter blijven. Ik vind het altijd zo knap. Één iemand schrijft er over en iedereen bouwt daar een mening om heen. Vandaag in mijn mening ga ik het hebben over internet meningen. Wel zo toepasselijk 😉

In een interview met Vrouw werd een vraag gesteld of hij iets met een volslanke vrouw kan hebben. Het antwoord kwam er op neer dat dikke vrouwen geen doorzettingsvermogen hebben. Hier waren de meeste mensen nog al geprikkeld door. Dat kan ik nog wel begrijpen, maar de reactie op het artikel niet helemaal. Iedereen ging gelijk zijn mening op sociale media neer zetten. Ik ben er voor de grap eens door heen gegaan en zo aardig waren deze reacties ook niet zo te noemen. Hij werd echt voor alles uit gemaakt. Vooral kwam er naar voren dat hij zelf niet verzorgd er uit zag.

Hoe kan het nou zijn dat heel veel mensen zijn of haar mening bepalen door één artikel. Denk je niet dat vrouw zelf heel goed begreep dat ze met die zin heel veel bezoekers en lezers zouden krijgen. Voor hun is dit alleen maar goede publiciteit. Tijdens het lezen van de reactie kwam ik ineens een reactie van Giel Beelen zelf tegen. Hij reageerde op een artikel van Lindanieuws. Zoals het mij ook al was opgevallen was zijn antwoord natuurlijk verdraaid. Natuurlijk wist vrouw wat zijn antwoord zou worden. De vraag was zo gericht gevraagd.

Lindanieuws heeft Giel Beelen na zijn tweets gelijk gebeld en kwam al snel met een nieuwe artikel. Dit artikel vond ik persoonlijk veel beter en beter beschreven. Moest ook lachen om één van Giels antwoorden. Hij vertelde dat waarschijnlijk de meeste mensen zijn vriendin ook volslank zouden noemen. Hopelijk begrijp zij dit antwoord. Anders heeft hij nog een boze vrouw achter zich aan.

Het zelfde zag je eerder al gebeuren bij Sylvana Simons, Ze liet weten dat ze niet achter zwarte piet stond. Ze vond het racistische en fit vond ze niet kunnen. Natuurlijk schot dit bij veel mensen in het verkeerde keel gat. Ja, wat voor reactie moet je daar nou op geven. Natuurlijk een racistische reactie, want laten we met zijn alle een uitzwaaidag beginnen op 6 december. Oke, ik begrijp dat je in zwarte piet niks racistische ziet, maar waarom ga je haar dan samen met sinterklaas en zwarte piet uitzwaaien. Maak je het dan niet in eens super racistische of zie ik dat verkeerd. Juist op het moment dat je zo’n evenement aan maak en/of er een like aan geef. Vergelijk je haar met een zwarte piet.

sylvanasimonsfb

Natuurlijk mag je van mij een reactie op internet achterlaten en je zelf laten horen. Dat doe ik zelf ook zo vaak, maar kom op. Doe niet het zelfde terug waar je juist boos op werd of zelfs nog een stapje erger. De meeste van jullie zijn volwassen. Kan je zelf dan ook niet bedenken dat dit echt te ver gaat en dat heel veel dingen in de media uit word gemolken. Laten we eerst eens met zijn alle na denken voor we zo iets doen of stop gewoon lekker met sociale media, want naar mijn mening hoor je hier dan echt niet op thuis.

Probeer je altijd tot denken aan te zetten 🙂

Fabian van der Gijze

Mij kan je verder volgen  op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin en natuurlijk volg ik je terug.

 

3 gedachten over “Je mening geven op het internet (mijn mening #18)

  1. Ik wilde ook eerst een gezoute mening achterlaten. Echter bedacht mij dat dit weer zo’n opgeklopte schuimende woordenmassa zou worden. Ik heb recent wel mijn mening gegeven over het zwarte Pieten ding. Een vriendin postte het, zei zelf ja ze beginnen vroeg dit jaar… Ik zei ze? Jij post het toch ook, dus je bent een verlengstuk van de hysterie. En dat is het.
    We mogen allemaal wat meer tot tien tellen en ons afvragen of het zinvol is.
    Fijne dag, goed artikel!

    1. Bedankt voor je compliment Sonja. Tot tien tellen zou voor een hoop mensen een goed idee zijn. Helaas gebeurd dat in de praktijk maar al te weinig. Moet wel lachen om je reactie naar je vriendin toe. Ben benieuwd hoe ze je reactie heeft gelezen

  2. misschiens iets anders dan wat de bedoeling is. internet vroeger en nu
    ik weet niet of het aan mij gelegen is of zo maar internet vind ik erg weinig van wat ik vroeger in het begin wel fond. vele dingen dat mij erg tegensteekt op het internet is zoeken op google of gelijk waar en toch niet krijgen van wat je zoekt. waarom dat zo moeilijk is weet ik niet. spelling op google zitten meer fouten dan ik schrijf. cookies en zo van die dingen wachtwoorden inloggen overal. vele dingen die je vroeger kon vinden op het internet vind je niet meer google iets zoeken in het engels pagina in het nederlands is een ramp. mensen die nieuwsgierig zijn naar bepaalde dingen en denken dat je op internet vind komen van een koude kermis thuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.