Waarschijnlijk heb je het zelf ook wel eens meegemaakt. Jij vindt een persoon echt top, maar iemand anders vind die persoon juist helemaal niks. In zo’n situatie begeef ik mij nu een beetje. Ik mag iemand echt heel graag. Alleen andere zijn juist een beetje huiverig voor hem. Word je zelf beïnvloed door je bewondering, ziet de ander het verkeerd of heeft die persoon gewoon twee gezichten? Twee gezichten kan dan ook weer in verschillende vormen. Het kan verschillen tussen heel goed en heel fout of in minder erge vormen.

In dit geval heb ik gewoon een hele goede band met die persoon. Hij helpt mij en ik groei er weer door. Aan de andere kant staan weer andere goede vrienden. Mensen waar ik van kan genieten en gezellig mee babbelen. Juist daar kwamen de andere verhalen vandaag. Je bent er één keertje niet bij en er ontstaan allemaal andere verhalen. Toeval of speelde het al veel eerder. Ben ik dan echt zo blind of zie ik een hele andere persoon.

De persoon zie ik vaak als ik hard aan het werk ben. Ik wil dan zo veel mogelijk leren. Gewoon knallen en super veel lesstof op pikken. Dat verstrek hij juist nog meer bij mij. Dankzij hem kan ik nog meer knallen en leer ik extra veel. Hierdoor hebben we ook gewoon een echtere band opgebouwd. Een band die je echt hard nodig heb en nooit kwaad kan. Dit heb ik op mooie plekken kunnen opbouwen. De andere hebben dit soort momenten eigenlijk nooit met hem kunnen mee maken. Ik merkte natuurlijk zelf ook wel dat onze band heel anders was. Je trekt meer naar elkaar toe en je praat gewoon wat meer met elkaar. Dat heb ik bij geen andere persoon teruggezien. Ja, één keer bij een ander, maar dat was weer een buitenstaander. Die stond eigenlijk een beetje in dezelfde positie als waar ik sta. Niet in dubio met de twee gezichten, maar dezelfde positie qua vriendschap.

Voor een paar mensen ben ik meer dan een vriend alleen. Ze komen ook gewoon naar mij toe als ze ergens mee zitten en dan kletsen we gewoon over alles en nog wat. Soms over het probleem zelf en soms juist over totaal iets anders. Ik vind het erg fijn dat ik er zo voor mijn vrienden/vriendinnen kan. Alleen voor het eerst moest ik ergens wel zeggen dat ik niet kon helpen. Ik kan iemands verhaal zeker goed aanhoren, maar ik kan niet mee praten met dingen die ik niet zo zie. Ten eerste heb ik gewoon een hele andere band en ten tweede praat ik gewoon liever niet slecht over iemand. Ben liever gewoon hard in iemands ogen wanneer ik het zelf in zijn/haar gezicht zegt. Zo ben ik en zo wil ik liever gewoon lekker blijven. Anders wordt je zo’n schijnheilig persoontje.

Wel ga ik het van een mooie afstand in de gaten houden. Twee gezichten of niet, het blijf toch een verhaal wat je niet zomaar weg kan stoppen. Als het waar zou zijn dan moet er toch echt iets gebeuren. Al denk/hoop ik toch dat het wel mee zal vallen. Anders waren andere mensen er al lang overheen gevallen. Het blijf uiteindelijk toch een bijzondere persoon.

 

Fabian van der Gijze

volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Mensen met twee gezichten

  1. Ik ken ook mensen die 2 gezichten hebben. Ik ken bepaalde mensen heel anders dan anderen. Zo ken ik een meisje als een hele goede vriendin, terwijl een ander nu ruzie met haar heeft. Dat het tussen hen botst, daar kan ik niets aan veranderen. Ik heb namelijk geen probleem met beiden, alleen zij wel met elkaar. Zolang je eigen ervaringen met iemand maar goed zijn en jij iemands kant kent, dan is dat voldoende, meer dan zelfs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.