Online vriendschappen

Sinds dit jaar ben ik al meer dan 5 jaar online te vinden met mijn verhalen. Hierdoor ontmoet ik ook veel mensen online. Sommige blijven, sommige gaan en sommige mensen ontmoet je ook echt in het echt. Ja, ik heb er gelukkig ook mooie vriendschappen aan over gehouden. Het gekke er aan is soms wel dat mensen mij soms enorm mogen, terwijl ik hun nog geen eens zelf ooit heb gesproken. Het is natuurlijk ook wel iets geks dat mensen je mogen, door middel van je online content. Toevallig sprak ik vandaag een online vriendin en spraken we weer eens uit dat we elkaar mogen. Toen dacht ik ineens das best gek. Laat ik er een blog over schrijven.

Is het niet gek dat mensen je geschiedenis weten

Mijn content is vanaf dag één direct persoonlijk geweest. Hier ben ik nog steeds enorm blij mee. Vind het wel een mooie manier om mij te uiten en ik help er gelukkig ook nog eens mensen mee. Dat is altijd mooi mee genomen. Hierdoor krijg je ook veel diepere gesprekken met mensen die je soms nog geen eens kent. Dat vind ik toch wel fijn er aan. Sommige mensen vragen mij dan ook wel eens of ik het niet vervelend vind dat iedereen alles maar over mij kunnen lezen. Natuurlijk krijg je er ook wel eens gekke berichten over, maar tot nu meer positief dan negatief. Zoals gezegd zelfs mensen die een privé bericht sturen dat ze je mogen. Dat vind ik dan persoonlijk alleen maar een eer. Je kan blijkbaar toch met bepaalde verhalen voor opluchting zorgen of voor entertainment.

Sommige mogen je alleen net iets te veel

Kijk dat mensen je mogen is altijd top. Zolang het natuurlijk maar normaal blijft. Op Instagram focus ik mij niet echt op alleen Nederland maar vooral ook op de Engelse tour. Hierdoor ontstond gelukkig ook een grote follow base vanuit Azië. Wat ik persoonlijk super tof vind want ik ben gek op dat continent. Regelmatig kom je dan ook vanzelf in gesprek met iemand. Super gezellig en leerzaam en wie weet heb ik er ooit nog eens iets aan. Alleen het mogen kan daar soms wel eens door slaan. Soms zijn deze mensen echt heel onderdanig en zien ze jouw ineens als held of iets in die richting. Dan vind ik het soms idd wel eens eng worden. Zo heb ik wel eens gehad dat iemand mij ineens tot oom had bestempelt en foto’s van haar kind stuurde. Ze bedoelde het vast heel lief en aardig maar dat gaat net iets te ver. Dan heb je daarnaast natuurlijk ook nog het ander soort mogen. De dick pic soort van mogen hoef van mij al helemaal niet. Zeker niet direct als eerste bericht.

Ik heb het zelf soms ook

Kijk en ergens ondanks ik het soms gek vind, kan ik het ook begrijpen. Ik heb het zelf namelijk ook wel eens. Dat je iemand al heel lang volgt, alles checkt en die persoon steeds beter leer kennen. Soms hou je er een leuke contact aan over en soms kan je er niks mee. Ik denk dat we dan idd soms ook wel kunnen spreken van het woord mogen. Neem bijvoorbeeld Tim Hofman. Die heb ik ondertussen wel al een paar keer in het echt ontmoet, maar daar had ik van te voren al zoiets bij van ja die mag ik wel. Zo wist ik super veel van hem en toen kreeg ik ineens les van hem. Toen had ik na een tijdje ook zoiets van shit ik weet eigenlijk net iets te veel van hem. Sommige verhalen kon ik gewoon zelf invullen. Toen had ik zelf ook wel even het besef van oké door het online segment weten we misschien ook wel te veel van elkaar.

Ik vraag mij dus eigenlijk af hoe jij daar tegen aankijkt. Is het gek dat mensen je mogen door dat ze je online volgen en veel mee krijgen of vind je dat dit eigenlijk een andere vorm van mogen is? Uiteraard ook de vraag heb je hier zelf eigenlijk ervaringen mee en hoe ga je er dan mee om?

Fabian van der Gijze

YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.