Qua emoties ben ik best een rare vogel. Ik deel ze eigenlijk altijd wel, maar ik maak mij zelf er ook helemaal gek mee. Zo durf ik wel te stellen dat het van Januari tot eind april weer echt even slecht met mij ging. Mijn lach was gewoon even verdwenen en dacht alleen maar over alles na. In die tijd keek ik ook de Spaanse serie la casa del papel. In die serie tekende iemand een deur. In gedachten kon ze via de deur dan vluchten. Zo besloot ik ook een deur op mijn eigen deur te tekenen. Vanaf toen werd mijn deur mijn vlucht deur.

Sindsdien zijn er heel wat tekeningen erbij gekomen. Mijn moeder vindt het wat minder, maar mij hielp het enorm. Elke dag keek ik er weer even naar en daardoor kon ik weer lachend beginnen. Het leek mij eigenlijk wel eens leuk om de tekeningen uit te leggen.

Laat ik beginnen bij het hartje en het klavertje vier. Die horen namelijk bij elkaar. Persoonlijk ben ik echt gek op spelletjes. Tegenwoordig doe ik het veel te weinig, maar de liefde is nog heel groot. Op de hoeken van mijn deur heb ik dus de symbolen van een pakje kaarten gezet. Het leven is toch net een kans spel hé. Daartussen zie je de zin: ‘weer een nieuwe dag’ staan. Deze spreekt eigenlijk voor zichzelf. Elke dag is gewoon weer een nieuwe dag, dus probeer van deze wel een top dag te maken.

De datums links kan ik helaas niet echt uitleggen, maar laten we zeggen dat het twee mooie dagen waren die mijn ogen goed openden. Waar #vvjz voor staat kan ik gelukkig wel uitleggen. Toen ik in Marokko was, voelde ik mij sommige dagen nog kutter dan anders. Ik was daar toch met mijn ex schoonfamilie en het voelde heel opgezet vrolijk. Het voelde als of je er nog een beetje bij hoor, maar als je te dichtbij kwam voelde je een duw. Ik moest mij gevoel toen echt even weg tekenen. Ik tekende een boze en een blije smiley op mijn knieën en op mijn knokkels verspreiden ik de letters VVJZ. De smileys waren er om mijn gevoel strijd uit te drukken en VVJZ om even: ‘vecht voor je zelf’ te lezen. Het bleef helaas maar twee dagen staan maar het werkte enorm goed. Zo kwam die bij thuiskomst dus sowieso op mijn deur

Onder het klavertje 4 staat: ‘ken je mij?’. Die zin is voor mij speciaal. Heel vaak denken mensen je te kennen. Nou mijn mening is net ietsjes anders daarin. Naar mijn mening weet niemand inclusief ik zelf wie ik nou echt ben. Het blijft een zoektocht die hopelijk nooit eindigt. Sommige mensen zullen je zeker beter leren kennen, maar nooit voor de 100%.

Leef elke dag , misschien leef je maar 1 keer staat er lekker groot onder geschreven. Ja, die hoef ik denk ik niet uit te leggen. Gelukkig kan ik nu ook echt zeggen dat ik elke dag leef. Hetzelfde heb ik met gebruik je ervaring. Door de jaren heen heb ik helaas/gelukkig veel ervaringen mogen op doen. Het zou zonde zijn als ik mijn verleden zou willen vergeten. Je kan het beter in de toekomst positief gebruiken.

Laat je hoofd hangen en luister naar je hart, vind ik persoonlijk een mooie zin voor mij. Ik zit soms echt veel te veel in mijn hoofd. Mijn hart wil het liefst iets ander, maar daar luister ik dan soms net iets te weinig naar. Bij deze zin zie ik dan echt grappig hoofd dubbelklappen en met het oor bij de hart terecht komen. Dan moet je wel luisteren. In sommige gevallen is dat gewoon veel beter. Ten minste dat vind ik.

De bijnaam reis pinguïn is bij mij in Thailand ontstaan. Je zat soms urenlang in de bus. De eerste 5 dagen had ik twee stoelen voor mij zelf, maar daarna kreeg ik een relatie met mijn ex vriendin. Nou ik kan je zeggen dat je van verliefdheid, weinig ruimte en vermoeidheid niet beter gaat lopen. Na de busreizen liep ik dus altijd half waggelend rond. Zo ontstond de bijnaam en voor mij een hele grappige herinnering.

De 082 is de eerste verwijzing naar mijn tv klussen. Vorig jaar zat ik met 99 andere opgesloten voor het instituut. Nou je raad het al, ik was nummer 82. Dit was een enorm mooie ervaring en er kwamen enorm veel mooie dingen uit. Zeker iets wat mij een glimlach bezorgd. De stikker van BNNVARA is er daarom ook mooi onder geplakt. Dat was toch mijn droomplek om te komen en dit was mijn eerste klus voor hun.

Als we dan weer een beetje naar links gaan zien we vergeet niet te :-). Van die smiley word ik gewoon altijd vrolijk, dus dan lach ik vanzelf wel. Dat was ten slotte toch het doel van mijn deur. Helemaal rechts op dezelfde hoogte zie je toekomst, heden en verleden verbonden staan met elkaar. Ik ben van mening dat die drie hoe dan ook altijd met elkaar verbonden staan. Je verleden bepaald hoe je nu ben en wie je in de toekomst zal zijn en in het heden werk je altijd toe naar de toekomst. Het is lastig te verwoorde, maar ik vond het wel een mooie diepe gedachtenis.

Bij die mening laat ik het even voor deze keer. Er staan nog veel meer teksten en tekeningen op mijn deur. Het is echt te veel om het in 1 a 2 blog posten te proppen, dus ik verdeel het even in 3 a 4 blog posten. Kan je ondertussen alvast bedenken wat de andere dingen zullen beteken. Hopelijk zie ik je dan de volgende keer weer terug 🙂

 

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Mijn deur moest mijn dag goed maken (deel 1)

  1. Ik vind zo’n deur wel oprecht echt heel gaaf. Ik heb zoiets in boekvorm, ja je blijft een boekenschrijver hé 😉 Maar ik vind de betekenissen erachter ook heel mooi omschreven en vormgegeven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.