Wanneer je de verhalen uit mijn verleden hebt gelezen, dan weet je dat ik ooit een auto-ongeluk heb gehad. Mijn vader kreeg op de snel weg in Frankrijk een aanval en mijn zus en ik moesten toen het stuur overnemen. Zodoende redde wij onze levens. Toen ik eindelijk weer thuis was ging het compleet fout. Ik sliep al slecht, maar de momenten wanneer ik sliep keerde ik steeds weer terug op de snelweg. Ik onder ging een EMDR en droomde daardoor eigenlijk nooit meer. Ze hadden het geblokkeerd, maar eindelijk na al die jaren zijn mijn dromen weer terug.

Als kind hield ik zo erg van dromen. Het was gewoon een extra avontuur na een lange dag. Mijn dromen waren ook echt een soort vr-game. Ik kon mijn karakter echt zelf beheersen. De dag er na kon ik dan ook echt precies na vertellen wat ik nou weer mee had gemaakt. Sommige dromen kreeg ik ook echt meerdere keren. Was het de vorige keer fout gegaan omdat ik rechts ging, dan ging ik deze keer gewoon links en won ik wel het gevecht. Dat waren echt de beste dromen. Sommige kan ik ook gewoon nog steeds herinneren. Ik sliep in die tijd ook gewoon nog zo graag. Dat zou ik vandaag de dag echt nooit meer zeggen.

Ik vond het als kind echt enorm vervelend dat dat rot ongeluk dit van mij afgenomen had. Het mooie wereldje waar ik altijd naar toe kon vluchten, want dat was het altijd voor mij. Thuis was er veel ellende, maar daar had ik het voor het zeggen. Mijn wereld en dus mijn toevlucht. In één klap was het gewoon helemaal weg. Als of het nooit gebeurd was. Ik vond dat zo bizar. Hoe kan een koptelefoon met tikkend geluid daar nou weer voor zorgen. Dat hield EMDR eigenlijk gewoon in. Jij zat met een koptelefoon op en moest je verhaal steeds weer herhalen. Niks bijzonder dus, maar het werkte dus wel enorm goed.

Nou weet ik niet of het gewoon verjaard is of dat het ligt aan mijn stemming, maar ik droom echt weer enorm veel. Ineens beleef ik weer de mooiste avonturen met fijne mensen. Sommige momenten spelen weer af. Zelfs mijn vader komt soms om het hoekje kijk. De mooie momenten, maar ook de angstige waar ik voor hem vlucht. Al maakt mij dat echt helemaal niks uit. Ze zijn er weer en ik vind het fijn. Tijdens je dromen kan je gewoon alles bereiken. Bepaalde mensen die uit je leven zijn verdwenen kom je daar ook gewoon weer tegen en daar ben ik stiekem heel blij mee. Eerlijk gezegd was ik na al die jaren vergeten hoe mooi een droom eigenlijk wel niet kan zijn.

Bij bepaalde mensen vraag je ook wel eens af hoe zou het zijn als wij nou echt veel met elkaar om zouden gaan. Laats had ik dus echt zo’n droom waar ik het mij in beelden. Nou ik heb mij echt doodgelachen. Als dat in het echt ook zo zou gaan dan zou ik gelijk de vriendschap starten. Dat zou ik zeker nooit willen missen. Ik werd wakker met een lach en de dag ging gelijk al goed van start. Dat miste ik dus echt heel erg. Met een brede lach je dag beginnen. Nu was het liggen, hopen op wat uurtjes slaap en weer door gaan. Deze dromen voegen toch weer wat moois toe.

 

Ik laat dromen altijd graag uitkomen, maar ben stiekem heel blij dat ik deze dromen ook weer heb!

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Mijn dromen komen eindelijk weer terug

  1. Ik droom niet snel, sowieso niet bewust. Als het al zo is, vergeet ik ze best snel weer. Niet allen, want hele leuke dromen blijf ik me herinneren. Die schrijf ik ook altijd direct op, zodat ik ze echt nooit meer vergeet. Als ik droom over vrienden en mijn familie, ben ik het gelukkigst. Al zijn het vaak wel personen die ik minder zie of spreek, maar dat maakt het extra fijn en bijzonder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.