Het is alweer een maand geleden, maar ik wil dit verhaal zeker nog even delen. Door de verhuizing kon ik het helaas niet eerder delen. Voor mij is uitgaan niet zo’n logies ding. Vroeger durfde/wilde ik zelf eigenlijk niet en daarna werd ik gewoon niet zo vaak mee gevraagd. De meeste mensen willen je toch niet graag mee vragen als je geen alcohol drink. Wie weet ben ik dan wel heel saai of raar bezig ;). Gelukkig vind je steeds betere vriendschappen en mensen die je meer begrijpen. Daar is mijn theater zus een groot voorbeeld van.  Zodoende ging ik ineens naar het festival Spijkenisselive.

Sylvia en ik kennen elkaar via het Luxor Musical Academy. Een zaterdag opleiding waar we zang, dans en toneel acteren leerde. Na een tijdje kwamen we erachter dat we in sommige dingen echt heel veel op elkaar lijken. Vanaf toen zijn we elkaar broer en zus gaan noemen. Ontstond gewoon ineens heel spontaan. Sindsdien zijn de lasagne dates en familieband begonnen. Een nieuwe goede vriendschap was begonnen. Ze vroeg of ik mee wilde naar een festival bij haar in de buurt en ik zei gelukkig ja.

Met een beetje vreemd gevoel vertrok ik met mijn spullen naar Sylvia. Het zou tot laat duren, dus na het festival zou ik gezellig blijven logeren in haar Engelse kamer. Daar kwam het rare gevoel ook zeker niet vandaan. Was meer dat ik heel erg benieuwd was hoe een festival mij zal bevallen. Vroeger kon ik drank en drukte dus echt niet zien. Ik wist wel van mij zelf dat ik er momenteel vele beter tegen kan, maar betekend da ook dat je gelijk een festival zou kunnen over leven. Dat werd de vraag van de dag.

Laat ik maar gelijk door spoelen naar het feest gedeelte. Wij waren er echt als één van de eerste. We konden dus gelukkig vrij relaxt muntjes halen en alvast wat te drinken nemen. Di-rect zou als eerste komen, daarna Glennis Grace, Popgunnn en Jeroen nieuwenhuize zou de avond uiteindelijk een keer afsluiten. Ik keek echt heel erg uit naar Di-rect en gokte dat Popgunnn niet zo zeer voor mij zou zijn. Klonk een beetje rockachtig en op dat gebied hou ik maar van heel weinig bands. Niet echt iets voor mij dus.

Vanwege onze vroegte stonden wij in ieder geval wel lekker vooraan. Marcel van Di-rect is echt zo gek als een deur, dus dit beloofde heel veel goeds. Dit bleek dus ook echt te gek te zijn. Ze waren echt heel goed en ze gingen lekker los op het podium. Het viel mij alleen wel even op hoe weinig nummers ik eigenlijk goed ken van Di-rect. Wel zag ik als geen ander dat Spijkenisselive geen betere eerste act konden kiezen. Was alleen wel grappig om te zien hoe awkward wij er af en toe tussen stonden. Je staat toch vooraan, dus dan moet je mee gaan met de groep. Alleen sommige waren nogal ver heen en stegen boven hun zelf uit. Stonden wij dan mooi naast als twee droge feestgangers. Vond ik persoonlijk echt heel grappig om te zien.

Als tweede act had Spijkenisselive Glennis Grace geregeld. Naar mijn mening een foutje van de organisatie. Het paste echt niet in de overgang en ook niet bij deze avond. Ze ging allemaal mooie liedjes zingen. Zeker niks mis mee, alleen na een band zou je dat niet verwachten. Ze hadden haar beter de dag ervoor kunnen laten komen. Toen stond Spijkenisselive in het teken van Hollandse muziek. Sommige mannen deden er alleen wel alles aan om haar aandacht te krijgen. Dat zorgde dus in ieder geval wel nog voor hele grappige momenten.

Hierna was Popgunnn dus aan de beurt. Volgens mij wist bijna niemand wat we hiervan konden verwachten. Naar mijn mening echt de beste act van de avond. Di-rect was echt super, maar daar kon ik helaas niet zo veel mee zingen. Bij Popgunnn ging echt iedereen los. Ze zongen gewoon lekker van alles wat en de liedjes waar iedereen lekker los op kon gaan. De tent stond werkelijk ineens op zijn kop. De band was oprecht gewoon heel goed bezig en genoten zelf ook echt. Ze genoten zelfs zo erg dat ze van het podium getrokken moesten worden. Ze bleven gewoon maar door gaan. Dat Jeroen ook nog moest optreden hadden ze gewoon even schijt aan. Voor ons te gek, maar voor de organisatie van Spijkenisselive natuurlijk wat minder. Zo liepen ze na een tijdje het podium gewoon op en namen de band spullen mee naar achteren. Persoonlijk vond ik dat echt mooi om te zien.

Na Popgunnn liepen wij ook maar eens de tent uit. Even wat eten kopen van onze laatste munten. We zagen Jeroen nog wel even draaien, maar vonden dit eigenlijk niks meer. We hadden niet echt zin meer in een soort dj act. Popgunnn was juist echt een waardige afsluiting voor Spijkenisselive. Het was mooi geweest. Op naar Sylvia’s huis. Ik was in ieder geval echt als een kind zo blij. Het was een mooie avond en het belangrijkste ik genood echt. Geen paniek in mijn hoofd of angst voor drank. Ik had een leuke avond gehad en echt genoten.  Ik heb het nu echt bijna achter mij gelaten en daar ben ik heel trots op. Op naar nog veel mee van deze topavonden.

https://www.instagram.com/p/BkH1gEIHXEW/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Bedankt Spijkenisselive 😊

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Mijn eerste festival is een feit Spijkenisselive

  1. Ik vond ’t ook super gezellig!
    Je hebt geen drank nodig voor een leuk festival, alleen leuke mensen om mee naar het festival te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.