Heel misschien heb je het wel eens eerder opgemerkt, maar ik hoop later kinderen te krijgen. Mij lijkt het echt één van de mooiste dingen wat je kan krijgen. Dit heb ik gewoon altijd al gewild. Ik ben echt gek op kinderen. Soms zie ik een kind lekker gek doen zonder zorgen. Dat bewonder ik altijd heel erg. Kinderen kunnen zich helemaal afsluiten van de rest en zich zelf zijn. Al zou je het nog zo hard beweren, maar geen ene volwassen kan dit na doen. Bovendien lijkt het mij super mooi om samen met mijn vriendin of vrouw voor een kindje te kunnen zorgen. Ja, misschien moet je er veel voor inleveren, maar je kan er zoveel terug voor krijgen.

Mijn moeder schrok vroeger altijd een beetje als ik over kinderen begon. Vroeger beweerde ik zelfs dat ik op mijn 21 leeftijd al een kind zal hebben. Nou, denk ik niet meer dat ik al zo vroeg een kind wil krijgen, maar hopelijk wel ooit. Misschien is het voor mij ook wel een soort missie geworden. Ik kan best zegen dat mijn jeugd niet erg gemakkelijk is geweest. Een kind hoort niet te vluchten voor zijn of haar vader of een verslaving mee maken. Misschien wil ik wel laten zien hoe het wel zou moeten. Dat telt denk ik voor mij heel erg mee. Het lijk mij zo mooi om mijn kinderen echt gelukkig te maken. Nee, dit hoef niet met over dreven veel cadeaus. Naar mijn mening kan je dit ook bereiken met veel liefde en geduld. Als een kind zich zelf mag en kan zijn. Kan het zich echt gelukkig en goed ontwikkelen.

Natuurlijk moet je wel eerst een vriendin vinden die dit ook zou willen. Het zelfde geld wordt ik enorm verliefd op iemand die absoluut geen kinderen zou willen hebben. Op dit moment zou ik zeggen dat ik dan nooit een relatie zou beginnen, maar je weet het nooit zeker in de liefde. Ik kan wel een paar gezinnen waar bijvoorbeeld alleen de vader kinderen wilde. Je ziet dit gewoon terug in de opvoeding. Persoonlijk vreet ik mij dan echt op. Je kies zelf voor een kind. Zorg er dan ook goed voor. Ja, ik weet dat sommige mensen beweren er niet voor te kiezen, maar koos het kind voor onveilige seks en om het te laten zitten. Goed dat is voor iedereen een eigenkeuze en mening.

Zondag was ik bij de verjaardag van mijn neef zijn zoon. Die was gewoon alweer twee jaar geworden. Qua leeftijd ben ik één van de jongste uit de familie. Heel veel zijn de 25 al gepasseerd. De laatste paar jaren is er een vruchtbare periode  aangebroken. Veel gezinnetjes kregen in eens een kindje. Als ik hun dan zie op een verjaardag word ik stiekem heel blij. Mijn kleine achter neefje die echt veel te hyper en brutaal is gaat altijd lekker los en zijn kleine broertje die het liefst niks doet en eten wilt ontvangen doet mij echt wat. Zo’n kleine donder ben ik ooit ook geweest. Iedereen moest even weten dat ik er was. Ja, ik wist wel hoe ik de mensen om mijn vinger kon winden. Helaas wordt je ouder en gaat de schattige kant steeds meer weg. Het is dat ik geen eierstokken heb, maar anders zouden ze wel gaan klapperen ;). Sorry, moest die opmerking even maken haha

Nou zag ik toevallig vandaag op twitter dat Joyce een blog post  heeft geschreven, waarin ze verteld waarom ze geen kinderen zou willen hebben. Dit kan ik goed begrijpen. Een kind hebben kan enorm zwaar zijn. Als je echt niks met kinderen heb moet je er ook gewoon niet aan beginnen. Helaas kijken sommige mensen hier zo raar tegen aan. Wanneer leren we nou eens dat een gezin niet persé uit een Man, vrouw en het liefst meerdere kinderen moet bestaan. Laat iedereen lekker in zijn of haar waarde. Dit zie ik liever dan dat ze kinderen neemt met tegenzin. Dit zou niet goed zijn voor haar en ook zeker niet voor het kind.

Hopelijk kan ik ooit van de daken schreeuwen dat ik vader mag worden. Als het zover mag komen weet ik bijna voor 1000% zeker dat ik er vol van gaat genieten en mijn stinkende best ga doen. Nu hoop ik alleen dat die tijd nog even op zich laat wachten. Laat ik eerst maar iets opbouwen en nog meer levenservaring krijgen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Je kan zulke dingen gewoon niet van te voren weten. Het zelfde geld wil ik straks in eens helemaal geen kinderen meer. Al schat ik die kans heel klein in.

Heb jij altijd kinderen gewild of juist helemaal niet?

Fabian van der Gijze

7 gedachten over “Mijn kinderwens (heden)

  1. Goed geschreven! Ik hoop dat je heel toffe kindjes gaat krijgen.
    Mijn man en ik willen allebei geen kinderen. Dat vinden de meeste mensen raar, maar we zijn er gewoon de types niet voor en ik heb grote kans dat ik mijn ziekte doorgeef.
    Als je graag kinderen wil, dan moet je er ook voor gaan, vind ik. Als je ze liever niet wil, dan zeker niet doen, daar wordt niemand gelukkig van.

    1. Bedankt. Stiekem hoop ik dat ik bengeltjes krijg. Weet ik eens wat ik mijn moeder heb aan gedaan haha. Mooi dat jullie het allebei zeker weten. Ik vind juist de mensen raar die dat raar vinden. Zou eens afgelopen moeten zijn.

  2. Wat een eerlijk en open verhaal. Ik heb ook altijd al geweten dat ik kinderen wilde. Ik ontmoette mijn man toen ik begin 20 was, hij is 5 jaar jonger en wist ook altijd al dat hij kinderen wilde. Onze oudste werd in 2004 geboren, mijn man net 20 ik 25. En nu met 3 kids in totaal is het compleet. En mijn kids zijn het mooiste wat mij is overkomen. Ik hoop voor je dat ook ooit mee te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.