Mij zelf ken ik bijna door en door. Mijn zwaktes en gevoelens ken ik als geen ander. Sterker nog ik denk dat er echt geen één persoon mij echt door en door zou leren kennen. Je mag van mij weten dat die feit mij behoorlijk kan raken. De mensen die ik lief heb probeer ik mij zelf zo goed mogelijk te laten zien, maar helemaal kan gewoon niet. Vandaag ga ik wel over één van mijn pijnlijkste kanten schrijven,  namelijk de enorm koelbloedige kant . Persoonlijk kan ik hier angstig over zijn, maar ik ben er ook enorm trots op. Het wordt dus weer lekker persoonlijk, want ik praat niet zomaar over mijn koelbloedige kant.

Als jij mij echt volgt komt het waarschijnlijk door mijn te persoonlijke verhalen. Hier schrijf ik echt alles. Niks blijf hier meer geheim. Dit kan je heel goed terug zien in mijn verleden verhalen. Vaak schrijf ik heel trots over mijn mooie en lieve kant. Als ik iemand kan helpen of steunen doe ik dat. Ik ben op zoek naar de echte mensen achter het masker en die probeer ik te laten lachen. Er is ook zeker een koelbloedige kant van mij die ik liever niet te vaak laat zien, maar waar ik wel alles van weet. Doordat ik er alles van en over weet kan ik mij zelf er soms zelf mee beangstigen. Het is een kant die is ontstaan door mijn levenservaringen en het is gewoon een feit dat die mijn lichaam ook nooit zal verlaten.

Deze koelbloedige kant is een zwarte vlek voor mijn ogen, die ik tegenwoordig bijna tot helemaal niet meer zie. Deze kant van mij is heel, maar dan ook heel hard en koelbloedig. Als ik merk dat deze kant naar boven komt moet ik mij zelf echt enorm tegenhouden. Als iemand mij op dat moment blijf triggeren kan die gene beter heel ver van mij vandaan blijven, want ik maak je echt kapot. Tijdens het typen van  de vorige zin lopen de rillingen over mijn rug en gaan mijn haren recht overeind staan. Dat is echt puur uit angst en verdriet. Mensen zien dit soort zinnen vaak als stoerdoenerij, maar ik weet dat ik het ook echt meen. Als ik je niet fysiek aanpak, dan doe ik het wel mentaal. Helaas ben ik daar heel goed in.

Persoonlijk ben een echte mensen scanner. Aan iemands houding en/of gedraag kan ik al een heleboel goed inschatten. De meest nutteloze kleine dingetjes vallen mij op en sla ik voor altijd op. De mensen die mij goed hebben leren kennen kunnen dit bevestigen. Uit de kleinste details kan ik vaak al een stukje van je levensverhaal lezen. Om dit te bereiken heb ik vroeger heel hard geknokt. Ik ben mij zelf eerst helemaal gaan afzonderen en buiten mijn comfort zone gegaan. Zo doende probeerde ik echt achter mij zelf te komen en achter al mijn kleine trekjes. Daarnaast ben ik heel veel gaan praten. Ik ging mij verdiepen in andere mensen. Het maakte niet uit wie of wat je was, voor mij was je enorm interessant. Nu ik al een paar jaar op het punt zit waar ik nu ben baal ik hier enorm van. Oké, soms is het echt heel handig om de juiste mensen te vinden, maar het versterkt wel die mindere kant van mij.

In mijn leven geniet ik echt van alles, maar ik zie het ook echt als over leven. Als ik het over dit stukje gaan hebben voel ik de trotse kant van dit verhaal opkomen. Ik sta wel mooi op de positie waar ik nu sta. Misschien met een paar mentale schrammetjes en littekens, maar ik ben sterker dan ooit er uit gekomen. Iemand zou mij dagen kil kunnen aanblijven kijken, maar ik doe dan net zo koelbloedig terug. Wat jij kan proberen, kan ik met een succes afmaken. Ja, dit klinkt heel arrogant en groot, maar ik weet dat ik dit kan schrijven. Ik zou er alles aan doen om daar te komen, waar jij bij mij op dat moment niet kan komen. Een strijd kan nog zo lang duren, maar het heeft altijd een einde. Mijn strijd is hopelijk nog lang niet te einde. Die zou namelijk pas voorbij zijn als ik er niet meer zal zijn. Wel durf ik te zeggen dat ik het grootste gedeelte al heb overleefd. Als er iets ergs gebeurd kan ik als een heel koelbloedige man reageren. De focus komt opzetten en ik begin te handelen. Hier ben ik enorm trots en zelfverzekerd over. Dat is dan ook echt de enigste goede aan mijn koelbloedige kant.

Als ik mijn leven nu van bovenaf zou bekijken zie ik geen koelbloedige kant meer, maar de harde kant zie ik nog heel goed. Gelukkig is dit wel vaak met positieve bedoelingen. Ik gebruik het nu voor mij zelf om alles uit mij zelf te halen en bij een ander om te laten zien wat die gene allemaal kan. Bij een ander komt die soms ook naar boven als je mij met iets raak. Ik sta echt altijd open voor een discussie en voor andermans mening, maar dan moet er wel echt over na gedacht zijn. Als dit niet het geval is dan klap ik er vol boven op. Zeg dan maar al vast gedag.

Mijn harde en koelbloedige kan je in één ding heel goed terug zien. Zoals je misschien al weet heb ik de band met mijn vader zelf verbroken. Mijn moeder zou mij in deze misschien tegen spreken, maar toen ik dat deed stond ik er vol achter en heb er nooit spijt van gekregen. Nou pak ik mijn ‘’vader’’ even als voorbeeld, maar zo kan ik nog wel een paar mensen op noemen. Als je onderdeel word van mijn leven zou ik er echt elke seconde voor je zijn. Wat er ook is of hoe laat het ook mag zijn ik zal er zijn. Natuurlijk kan je niet bij iedereen verwachten dat dit wederzijds zal zijn. Toch heb ik om die renden een paar mensen echt als een baksteen kapot laten vallen. Neppe mensen zijn bij mij echt bij het verkeerde adres. Zodra ik merk dat je echt heel nep en triest ben dan hoef je mij nooit meer te contacten. Persoonlijk vind ik dat ook meer dan terecht.

Vandaag zal ik het hier bij laten. Hopelijk heb ik het een beetje netjes en duidelijk kunnen uitleggen. Kijk ik weet van mij zelf ook wel dat ik niet iemand zou kunnen vermoorden. Ten minste dat denk ik haha. Hopelijk kwam ik hier ook niet over als een koude klootzak, want dat ben ik zeker niet. Alleen besef ik mij wel dat dit een kant van mij zelf is waar ik terecht angstig over ben, want soms is het wel slechter uit gaan pakken dan ik oorspronkelijk had verwacht en had gewild.

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.