Zelf probeer ik zo min mogelijk een ideaalbeeld van een partner te schetsen. Het gevoel bij de ontmoeting en de persoon vind ik persoonlijk veel belangrijker. Toch zijn er heel veel mensen die dat niet zo zien. Soms lijkt het wel alsof mensen een lijstje hebben die ze eerst af moeten vinken, voordat je kans maakt. Neem als mooi voorbeeld leeftijd en lengte. Alleen dat zijn twee dingen waar je niet echt iets aan kan doen. Persoonlijk vind ik dat dus dan ook pure onzin. Mijn partner moet vooral gewoon mooie eigenschappen hebben en daardoor een enorme klik creëren.

Leeftijd is voor mij al bijna heel mijn leven een gevecht geweest. Ik had dingen mee gemaakt die de meeste volwassenen hopelijk nooit mee maken. Toch waren er nog mensen die mij niet serieus namen en als kind behandelde. Deze mensen kon ik stuk voor stuk wel iets aan doen. Dingen zoals vluchten, onderduiken en in benauwde situaties terecht komen had ik vechtend door staan. Niks stond ons in de weg. Even nadenken en dan door naar het uiteindelijke doel. Daar kon op dat moment heel weinig mensen aan tippen. In ieder geval niet de mensen die te veel naar mijn leeftijd keken. Het verblinde ze en ze zagen niet wie er echt voor hun stond. Sindsdien boeit leeftijd mij niks meer.

Ik werd ouder, kreeg meer bereik met mijn verhaal en mensen begonnen mij serieuzer te zien. Perfect, net zoals ik het altijd al had gewild. Toch kwam het leeftijd dingetje weer op mijn pad. Om mij heen hoorde ik allemaal mensen zeggen dat hun partner ouder moest zijn dan hun, soms wel zo’n 5 jaar ouder. Die klik mocht er dan wel zijn, het gevoel ook maar sorry de leeftijd wordt niet goedgekeurd.

Ja, wie ben je dan eigenlijk aan het voorliegen. Denk je echt dat die 5 jaar leeftijdsverschil je leven echt beter gaan maken. Geluk en gevoel komen kijken en hebben niet zo veel met getalletjes te maken. Dat vind ik ten minste. Daarom vind ik deze stelling dan ook extra interessant. Er zijn zo veel meningen over. Alleen uitleg is er niet echt? Voor deze seks en drugs praat dus de mooie stelling. Mijn partner moet ouder zijn!

Wat is jou mening?  Is leeftijd en lengte belangrijker dan het gevoel?

Fabian van der Gijze
Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Mijn partner moet ouder dan mij zijn

    1. Nee precies. Je moet uiteraard er beide helemaal achterstaan en volwassen genoeg zijn. Als alles oké is dan maakt het in mijn ogen niet meer uit, als de liefde maar puur is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.