Na een hele leuke opnamedag werd ik opgehaald door mijn mams. Het was al vrij laat dus ik was hier erg blij mee. Mijn moeder en ik kletsen dan vaak over van alles. Alleen toen we bijna thuis waren starten ze een wat serieuzere gesprek. Zulke gespreken zijn bij ons dan vaak ook heel erg serieus en dat was dit keer zeker het geval. Mijn vader kwam in eens weer terug in ons gespreken en misschien daardoor ook wel in mijn leven. Mijn zus was namelijk gebeld. Niet door mijn vader, maar door een arts.

Mijn zus heb ik er nog niet echt over kunnen spreken. Alleen ik heb het hele verhaal wel al te horen gekregen van mijn moeder. Mijn zus was namelijk door de Daniel den hoed locatie gebeld. Ze hadden haar nummer in mijn vaders telefoon gevonden. Ze vroegen haar of ze wat kleding kon brengen voor mijn vader. Echter gaat zij natuurlijk ook niet meer met hem om. Zodoende werd er wat informatie gedeeld. Ze vertelde de beller dat ze niet meer met hem om ging en dus ook geen kleding voor hem kwam brengen. Daar was het gesprek dan al snel mee afgedaan. Alleen ik werd er wel door aan het denken gezet. Stiekem baal ik wel dat ze mij niet/nog niet hebben gebeld. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar het probleem. Deze locatie zorg namelijk voor mensen met ernstige vorm van kanker.

Ik ben denk ik dan ook van plan om de afdeling zelf te gaan bellen. Zelf heb ik namelijk altijd gezegd dat ik hem niet op zijn begrafenis zou bezoeken. Dat klink voor een ander misschien heel hard, maar voor mij juist heel eerlijk. Ik zou het van mij zelf namelijk heel egoïstisch vinden als ik hem daar weer voor het eerst en voor het laats zou willen zien. Dan zou ik mij niet meer kunnen aankijken. Echter had ik hier nooit over nagedacht. Natuurlijk wist ik dat hij niet de gezondste meer was door de drank. Een lever probleem zou niet heel gek zijn. Hoe ga ik nu reageren als hij misschien dood blijk te gaan.

Het vader hoofdstuk had ik eigenlijk al heel ver achter mij gelaten. Alleen ik ben wel een gunner op het laatste wens gebied. Ik durf wel te beweren dat wij zijn laatste wens zijn. Gewoon ons nog één keertje zien. Ik denk dat ik daar dan wel op in zou gaan. Misschien zou dat voor ons beide juist wel het perfecte moment kunnen zijn. Gewoon nog één gesprek waarbij we allebei eerlijk kunnen zijn. We hebben dan toch niks meer te verbergen. Waarom zou één van ons dan nog willen liegen. Dat heeft toch zin. Het doet mij een beetje denken aan die reclame van Ali B waar hij over de dood van zijn pa sprak. Hij verloor een vader, maar hij vond er ook één. Ondanks het een reclame is geloof ik zijn woorden wel enorm.

Toch vraag ik mij wel af of ik er goed aan doe. Moet je zo’n hoofdstuk wel weer willen openbreken. Ik laat mijn hart denk ik gewoon spreken. Dat belletje wil ik in ieder geval wel echt doen. In ieder geval checken hoe het met hem gaat en waarom zij mijn zus belde. Kon hij zelf niet meer bellen of speelt er nog heel wat anders. Voor hetzelfde geld is die niet eens meer aanspreekbaar. We zullen het weer eens gaan mee maken. Het wordt in ieder geval weer een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Fabian van der Gijze

5 gedachten over “misschien wel de moeilijkste keuze van mijn leven

  1. Dat is heel heftig, kan me heel goed voorstellen dat je in dubio zit. Toch vind ik het wel mooi hoe je toch bereid bent hem nog te zien, nu je de kans nog hebt. Ondanks de pittige geschiedenis, is dat toch mooi, dat je dat kunt. Ik hoop ergens dat het niet al te ernstig is en je dit nieuwe hoofdstuk nog een beetje goed kan openen en afsluiten. Sterkte gewenst.

  2. WoW heftig. Ik kan je daar eigenlijk geen advies in geven. Ik heb geen contact meer met beide ouders en ik ben altijd bang voor dit moment. Het moment dat je opeens toch weer een keuze moet maken. Die je eigenlijk niet wil maken, omdat er nog genoeg oud zeer is. Ik wens je heel veel sterkte, moed en wijsheid.

  3. Calculeer wel in dat je vader zelfs op zn sterfbed geen ‘eerlijk’ gesprek zal willen en/of geen excuses aanbiedt. Als hij narcistisch is, zal hij nooit zn excuses aanbieden. Het is normaal dat je de hoop/wens hebt dat je het met hem goed kan afsluiten, maar narcisten zijn niet normaal. Hopen mag, maar blijf realistisch en bescherm jezelf. Bescherm je innerlijke kind dat nog steeds die wens heeft om geliefd te worden door als volwassene realistisch te zijn en in te calculeren dat het niet rooskleurig kan aflopen maar dat je het dan altijd nog zal overleven en gelukkig kan zijn. Dat er via-via contact opgenomen wordt en niet hijzelf kan ook een indicatie zijn dat hij zo via die weg nog controle/macht over je wil uitoefenen omdat hij weet dat t rechtstreeks niet lukt. Negatieve aandacht is ook aandacht. Ik wil niet negatief zijn maar je behoeden om alleen je focus op een goed eind te hebben en de zaak can meerdere kanten te bekijken. Niet alles loopt zo goed af als t voorbeeld van Ali B. Doe wat t beste is voor jezelf, ondanks welke afloop dan ook. Voor meer info over narcistisch gedrag: website hetverdwenenzelf

  4. Hey Fabian,

    Zag je blog voorbij komen op facebook. Ik heb zelf ook geen contact met mijn vader en ik kan me daarom goed voorstellen wat jij nu voelt. Ik denk dat ik hetzelfde had gedaan en dat je er spijt van krijgt als je het niet doet.

    Heel veel sterkte in deze voor jou rare tijd. Als je erover wilt praten, denk ik dat je me kan bereiken via mijn gegevens hieronder of via facebook.

    Ayla

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.