Sinds dit jaar volg ik de MBO niveau 3/4 opleiding financiële beroepen. Net als een hoop andere studenten moet ik stage lopen dit jaar. Mijn stage periode is van 11 april tot en met 1 juni. Dit hoorde ik al heel vroeg in dit schoolseizoen. Ik besloot er dus lekker vroeg mee te beginnen.

De eerste stage aan vraag deed ik al in  september 2015. Helaas reageren niet alle bedrijven even goed. In totaal heb ik het bedrijf vijf keer moeten bellen, omdat ik maar geen reactie terug kreeg. De vijfde keer kreeg ik als nog niet de juiste persoon aan de lijn. Gelukkig heeft de telefoniste mijn naam en email adres op geschreven. Na zo veel belletjes en lang wachten kreeg ik eindelijk een mailtje terug. Hier in stond letterlijk alleen dit: Beste fabian, Je mail was even vergeten. Helaas hebben we voor het komende jaar geen plaats.

social-1206614_640

Mijn motto is vallen is niet falen, maar niet meer opstaan wel. Ik probeerde het dus bij nog twee bedrijven. Één daarvan was Coolblue. Ik noem dit bedrijf expres bij naam, want ik moet toch echt weer een compliment maken naar hun service. Binnen een dag kreeg ik al weer een reactie terug. De mail was ook nog eens heel leuk en persoonlijk gericht. Helaas voor mij hadden ze niemand nodig bij het hoofdkantoor, dus ik moest weer door zoeken.

Als tip kreeg ik dat ik heel even moest wachten met veder solliciteren. Ik was nu wel erg vroeg met zoeken en bedrijven konden dan soms nog niet weten of ze iemand nodig hadden. Na twee maanden wachten begon ik weer met mailen. Helaas had geen één van die bedrijven een stage plek. Dit ging zo door tot deze maand (feb).

Ik besloot gisteren gewoon allerlei bedrijven te bellen tot ik iets had gevonden. Dit heeft echt letterlijk niks op geleverd. De meeste mensen wisten niet eens wat ze moesten met mijn vraag. Gevolg secretary-1149302_640hier van was elke keer weer in de wacht worden gezet of door gestuurd. Één keer werd ik na tien minuten in de wacht door gestuurd en ja hoor ik kreeg direct een bandje. Nou ga je mijn geluk waarschijnlijk weer uitlachen, maar in dit bandje werd verteld dat de persoon in kwestie met verlof was. Dit zou nog wel eventjes duren. Ik werd dus gewoon door verbonden naar iemand die al een tijdje met verlof was. Nou schiet mij dan maar lek. Volgens mij klopt er dan iets niet.

Na vele telefoontjes werd het al vrij laat. Veel bedrijven gingen sluiten, dus ik besloot te stopen voor die dag. Gisteren 9 feb had ik ineens wel successen. De bedrijven die ik belde namen direct op. Vol verbazing vroeg ik steeds weer of ik iemand aan de lijn kon krijgen die over de stages ging. Boven wonder werd ik direct goed door verboden of had ik de juiste persoon al aan de lijn. Twee bedrijven waren benieuwd naar mijn motivatie en mijn CV. Dit heb ik gelijk naar hun gemaild en hoop er binnen kort meer over te horen.

Toen dacht ik laat ik voor de zekerheid nog een extra bedrijf bellen. Ik had gelijk de juiste persoon aan de lijn. Dit vond ik best gek, want het bedrijf is best groot. Stom verbaast hoorde ik de vraag: welke dag zou je langs kunnen komen. Ik had alleen nog maar mijn naam en opleiding en bij hoorde stage gezegd. Ineens had ik direct een gesprek te pakken. Ik ben echt heel benieuwd wat mij volgende week woensdag te wachten sta. Hoe dit gesprek is verlopen en welk bedrijf het was zal ik later nog wel even melden. Nu ben ik veelste bang om de naam te zegen. Anders ben ik straks mijn stage plek kwijt 🙂

Dit keer mocht ik ook eens ervaren hoe moeilijk het is om een perfecte plek te vinden. Van veel mensen had ik al veel verhalen gehoord. Heel vaak hoorde ik van mensen die verplicht moesten solliciteren dat ze gek werden van al die afwijzingen. Nou dat snap ik nu wel hoor. Heb je zelf ook ervaring met solliciteren?

Gelukkig kreeg ik deze blog toch nog online. Door een storing van Kpn was dit bijna niet gelukt. Dit was in ieder geval weer mijn blogpost voor vandaag. Lees gerust nog even veder. Anders hoop ik je weer terug te zien.

 

Groetjes 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen opFacebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

Eén gedachte over “ Mijn moeizame stage zoektocht(heden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.