The new mutants

Het voordeel van een Movie Pas is toch wel dat je nieuwe films ga ontdekken. Persoonlijk ben ik namelijk geen Marvel film kijker. Toen ik werd mee gevraagd om naar The New Mutants te gaan, besloot ik toch maar eens naar mijn eerste Marvel film te gaan. Zonder verwachtingen was het dus weer tijd voor een gezellige maandag filmavond.

Een go or no

Van veel mensen kreeg ik al te horen dat ze heel graag naar The New Mutants willen gaan. Marvel fans willen de nieuwe film natuurlijk wel weer checken. Al hoor ik ook veel mensen de laatste tijd zeggen dat ze Marvel echt helemaal zat zijn. Goed daar kan ik mijn mening niet over geven, maar wel over deze film. Persoonlijk zou ik zelf zeggen dat deze film een no is qua bioscoop bezoek, maar zeker wel een go voor thuis. De horror kan je alleen wel echt wegstrepen, dat heb ik persoonlijk niet echt ondervonden. Het is gewoon een simpele film om lekker weg te kijken op de bank met een zakje chips. Persoonlijk denk ik niet dat de bioscoop echt een toegevoegde waarde heeft voor The New Mutants.

Steeds meer LGBTQ films

Ik hoor zelf niet bij de LGBTQ community, maar zoals je misschien wel al weet zet ik mij er wel veel en graag voor in. Ik zou dit jaar uiteraard bijvoorbeeld weer naar de roze filmdagen gaan, maar helaas zijn deze door Corona gecanceld. Daarom was ik blij verrast om dit in The New Mutants terug te zien. Het lag er wel dik op dat het er aan zat te komen, maar mooi om te zien dat het weer het grote witte doek heeft gehaald. Al doet Marvel dat volgens mij gelukkig sowieso steeds meer. Ben stiekem wel alleen benieuwd of schrijvers het ook steeds meer aan gaan durven om meer mannelijke gay koppels er in te verwerken. Aangezien twee vrouwen vaak al wel wat meer geaccepteerd zijn.

Wie zijn de The New Mutants eigenlijk?

Één vraag blijf ik mij wel nog steeds stellen. Wie en wat zijn eigenlijk The New Mutants. Misschien heb ik het per ongeluk gemist of misschien legt Marvel het nooit echt uit. Alleen je kijkt dus naar een film met een paar uitzonderingen met speciale krachten, genaamd The New Mutants. Je krijgt alleen nergens in de film uitgelegd hoe dit komt, waarom en hoe ze in de maatschappij staan. Mijn vraag werd dus niet echt beantwoord en ik was hier eerlijk gezegd wel nieuwsgierig naar. Aangezien in de film hier heel veel aangekoppeld was. We gaan het waarschijnlijk echter toch nooit weten.

Is de 5.6 op IMDb terecht?

Persoonlijk denk ik dat echte Marvel fans de score een beetje omlaag hebben gewerkt. Ik zou de film zelf een 6.5 geven. Het was een prima film die je vermaakte. Beetje doelloos en losse touwtjes, maar zeker geen slechte film die een 5.6 verdiend. Mocht je naar de bioscoop gaan, zou ik in ieder geval wel een andere film aanraden. Lekker naar Tenet gaan en deze film later checken.

Fabian van der Gijze

YouTubeInstagram, Facebook en  Twitter 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.