Laats was ik toevallig voor het eerst eens op stap met een meisje wat op vrouwen val. Persoonlijk vind ik dat juist alleen maar leuk en interessant. Op zulke gebieden heb je mijn aandacht al snel getrokken. Tijdens deze dag schoot mij ineens weer een blog post onderwerp in mijn hoofd die ik al langer wilde schijven, maar steeds weer vergeet om hem te schrijven. Mij val het namelijk op dat we steeds vaker iemands geaardheid zelf willen bepalen. Laat ik daar nou net een mooie mening over hebben.

Het meisje waar ik mee was zag er goed uit, dus dan kan je er eigenlijk al vanuit gaan dat ze wel aandacht krijgt van mannen. Ik vroeg haar dan ook hoe vaak ze verzoekjes kreeg of ze niet toch hetero wilde worden. Ja hoor, mannen zeiden dus serieus wel eens ik maak je wel hetero. Als zei voelt dat haar geaardheid lesbische is dan mag ze dat toch zelf weten. Ik begrijp dat wel. Mannen vind ik in het algemeen vaak niet echt sexy, vrouwen hebben dit toch een stuk meer over zich heen. Daarnaast vind ik de zachte kant van vrouwen ook vaak veel mooier/liever om te zien. Alleen dat verschilt natuurlijk ook weer persoon. Alleen dat vind ik. Haar geaardheid kan ik dus alleen maar begrijpen. Die keuze laat ik lekker bij haar. Ze moet zelf maar weten wat en wie ze wil. Wordt een persoon alleen maar leuker van.

Tijdens het stappen zag ik het toevallig ook gebeuren. Ze werd juist door de mannen aan gesproken. Dan lach ik stiekem extra hard van binnen. Ze zijn zojuist aan een onmogelijke missie begonnen. Die tijd hadden ze dan net zo goed weer in een ander kunnen steken hé. Misschien is die verloren tijd juist wel één van de redenen dat ze je naar een andere geaardheid willen trekken of ze vinden je oprecht gewoon te knap. Dat kan natuurlijk ook nog altijd. Dan is het gewoon een irritante compliment.

Zelf heb ik het dus andersom. Op één of andere manier krijg ik online best veel aandacht van mannen. Heb er echt nooit om gevraagd en naar mijn mening ook geen aanleiding naar gegeven. Gelukkig vind ik je geaardheid nooit o belangrijk, dus ik word er zeker niet kwaad om. Vragen mag je van mij altijd. Je gaat het van zelf maar gewoon als een compliment zien. Alleen ik word er dus wel pissig van als iemand anders mijn geaardheid wil bepalen. Hier had ik vroeger namelijk oprecht ook veel moeite mee. Ik kwam wat gevoeliger/vrouwelijker over dan de rest, dus dan ging ze er maar van uit dat mijn geaardheid gay was. Nou ik kan je zeker vertellen dat dat niet het geval is, maar na een tijdje ga je toch zelf bijna twijfelen. Zouden die mensen het dan gewoon toch eerder weten dan je het zelf weet.

Als iemand nu dan ineens in een privé berichtje stuurt weet je het zeker en/of kan ik je niet even over tuigen, voel ik die frustratie alweer op komen. Hoe kan jij nou weer beter weten op wie iemand val zonder dat hij er aanleiding voor geef. Ik laat toch ook iedereen lekker in zijn waarden. Heb juist een hekel aan mensen die zeggen dat je niet gay of bi mag zijn. Als dat iemand echt gelukkig maakt, kan het jou toch niet wakker houden. Zoek lekker je eigen leven uit en niet die van een ander.

Natuurlijk mag je heus wel eens je vraagtekens bij iemand zetten, dat doe ik ook wel eens. Alleen ik vind het oprecht niet kunnen dat je iemand anders er dan van wil overtuigen dat hij/zij toch gewoon hetero is of juist gay. Dat kan je niet voor iemand bepalen en dat moet je gewoon niet willen. Neem je verlies en loop lekker door. Ergens op de wereld is er vast wel een knapperd/lieverd die de zelfde geaardheid heeft als die van jou .

Hoe sta jij hier in en heb je het zelf wel eens mee gemaakt?

 

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

4 gedachten over “Mogen we lekker zelf onze geaardheid kiezen (Mijn mening #25)

  1. Ik word ook altijd erg kwaad wanneer ze zoiets zeggen tegen mijn beste vriend, die toevallig gay is. Ik vind hem juist geweldig zoals hij is, hij is zo zichzelf en dat staat hem verdomd goed. En dat heb ik bij iedereen. Of je nu bi, lesbisch, homo of hetero bent, lekker zijn wie je bent en wilt zijn. Ik vind het alleen maar leuk als mensen zichzelf zijn. Ik ben hartstikke hetero, en heb het dus niet meegemaakt. Maar wel in mijn directe omgeving

  2. Je boodschap is er een die gehoord mag worden, begrijp me niet verkeerd! – Alleen schrik ik wel van de titel: Juist doordat mensen denken dat geaardheid een ‘keuze’ is, worden homoseksuele/biseksuele mensen erop afgerekend. Zelf denk ik niet dat men snel zal ‘kiezen’ voor een seksuele voorkeur die zó veel haat en vooroordelen oproept.. in tegenstelling tot mensen die op de bijbel oid afgaan en denken dat ze je wel even kunnen ‘overtuigen’ van hun gelijk/heteroseksualiteit..

    1. Nee, ik zeg juist ook altijd dat het geen keuze is. Door dat de meeste zo denken had ik het juist expres zo geschreven. Juist om die mensen te triggeren. Vindt het namelijk zelf altijd het domste wat je kan zeggen

      1. Toch zeg je het, al dan niet zo bedoeld. Begrijp je dat er dan verwarring kan ontstaan? ;).. Je boodschap is mooi. Het zou je post dan ook meer recht doen wanneer je duidelijk zegt hoe je het wél ziet – in plaats van homo-haters en dergelijke semi in het gelijk te stellen (op ’t eerste gezicht dan hè). En sorry als ik een tikkeltje heftig op je overkom, ook voor mij is het een onderwerp dat dichtbij komt.. Vooral de nare nasmaak bij de boodschap dat het een ‘keuze’ zou zijn, gezien ik iemand kwijt ben geraakt aan homo-haat. Het zou dan ook erg zonde zijn als je goede bedoelingen niet begrepen worden – juist het begrip voor dit onderwerp is zó belangrijk! Alsnog dankjewel voor je artikel, je intentie is mooi 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.