Af en toe heb ik van die dagen dat ik echt de hele avond oude muziek luister. De rede? Ik ben van mening als je een nummer leuk vind, dan maak het echt niet uit hoe oud zo’n nummer is. Muziek zit in je hart en wat je raakt laat je nooit meer kwijt. Je kan toch ook houden van iemand die 20 jaar ouder is, waarom dan niet van een nummer die uit je jeugd komt.

Vaak als ik zo’n avond heb dan denk ik niet wat een kut leven had ik toen eigenlijk, maar juist aan leuke dingen. Oke soms aan mindere, maar dat ligt ook weer aan het nummer. Ik luisterde vroeger bijvoorbeeld altijd naar Lisa die Hallelujah zong. Dat nummer hielp me altijd als ik even verdrietig was of boos. Ben ik gelovig? Nee totaal niet. Vind ik het een mooi nummer? Super mooi. Tijdens het luisteren kon ik het vroeger nooit droog houden. Nu gaat dat wel vaak, maar soms bepaalde momenten en ik hoor het nummer weer dan hou ik het niet meer droog. Dan zie ik me zelf weer even als klein jongetje zitten die het nummer weer mee zat te zingen. Half huilend dat wel, maar het hielp.

Als ik sommige nummers aan leeftijdsgenoten laat horen dan herkennen ze het nummer niet. Dit komt vaak doordat ze het nummer ook eigenlijk niet kunnen herkennen. Ik luister echt super veel oude nummers van bijvoorbeeld me moeders jeugd. Ik kwam al super snel in aanraking  met muziek nummers. Ik heb een oudere zus en die luisterde altijd wel muziek die toen in was. Al die nummers begon ik dus leuk te vinden en te kennen. Me moeder bleef ook altijd door zingen al had ze nog zo veel problemen. Zo kwam ik in aanraking met haar muziek.

Zo heeft iedereen denk ik wel zo zijn nummers. Die je dan af en toe aan zet. Om weer even terug te kunnen denken aan de tijd toen je het voor het eerste hoorde.

bolg muziek

Afbeelding Bron: www.articlomine.com

Fabian van der Gijze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.