Muziek en rust is voor mij heel erg belangrijk. Het liefst combineer ik deze twee dan ook. Geluidsdichte oortjes in en helemaal weg dromen. Persoonlijk is het voor mij een uitvlucht van het drukke leventje. Eventjes uit je hoofd stappen en weg vliegen.  Bepaalde rust nummers zet ik niet zomaar in mijn afspeellijst. Nee, die hebben vaak een betekenis. Soms kan die wel eens heel diep gaan.

Voor mij is één nummer heel belangrijk geworden. All I want van de band Kodaline. Een nummer wat volgens mij hier in Nederland niet zo bekend is. Ik heb hem zelf nog maar één keer in Nederland gehoord. Hier bedoel ik uiteraard door een ander mee. Zelf draai ik hem dagelijks. Die ene keer was helaas maar 15 seconde live bij een soundcheck. Bij het zingen zag je iedereen verbaast kijken.

Het liedje zelf kwam per toeval op mijn pad terecht. Ik keek een YouTube filmpje waarin live covers werd gezongen. Hij zong hem zo mooi en zacht, dat ik hem direct daarna ben opgaan zoeken. Alle lichten uit, oordopjes in en de videoclip aan. Het maakte direct iets in mij los. Er kwam een bepaalde druk op mijn borstkas en achter mijn ogen. Vervolgens viel er ook een kleine traan op de grond. Het raakte mij op één of andere manier zo erg. Die druk voel ik nog steeds. Regelmatig eindig dit dan ook nog steeds met een traan. Ja van dit liedje wordt ik echt extreem rustig.

Het volgende nummer is ook via een cover in mijn lijst gekomen. Deze kon ik wel al, maar ik was het liedje gewoon vergeten. Ik heb het over A Thousand Years. Een rustig liedje met een perfect aantal kaarsjes. Het liedje straalt liefde uit. Ik heb de tekst daar dan ook één keer voor gebruikt.

Zoals je misschien weet heb ik niet zoveel met Valentijnsdag. Het ligt er gewoon te dik op en het is totaal niet onverwachts. Toch heb ik één keer anoniem een kaartje naar iemand gestuurd. In de kaart had ik het volgende geschreven: Misschien hou ik nog geen duizend jaar van jou en sterf ik niet elke dag, maar elke dag zonder jou is wel een dag minder. Door deze zin werd mijn naam dan ook direct verklapt. Ik vind het nog steeds een mooie zin. Alleen over de uitvoering had ik wel beter mogen na denken. Ik wist dat het nooit wat zou worden en volgens mij wilde ik dat zelf ook niet echt. Het was meer bedoeld op de manier van Hé, er geef iemand echt om jou. Ach, het blijf een mooie herinnering

Door A Thousand Years leerde ik Christina Perri een klein beetje beter. Zo kwam ik achter nog een liedje van haar, namelijk Jar of Hearts. Die geef ik je gelijk even als cadeautje mee

Naar mijn mening maakt of breekt muziek een film/serie. Nou kent bijna iedereen wel de serie 13 Reasons why. De eerste serie waarbij ik moeite heb om door te kijken. Ik kom er gewoon niet door heen. Dit komt mede door de mooie muziek. De andere redens wil ik pas vertellen als ik hem ooit eens af heb durven kijken.

Nou waren er zeker meer nummers waar ik heel stil en rustig van werd, maar van The night we met werd ik extra stil. Dit kwam ook mede door de beelden. Alles kwam perfect samen. Ja bij dit liedje vind ik mijn rust

https://www.youtube.com/watch?v=Jg1cQs53NjE

Zoals je misschien wel weet is mijn oom helaas dood gegaan door schuld. Zijn crematie zal mij altijd bij blijven. Het zag er zo mooi uit. Iedereen kwam echt voor hem bij elkaar en er heerste zoveel emoties. Sindsdien werd mijn liefde voor deze vrouw nog groter. Adele werd in gestart en de tranen vloeide over de wangen. Op zijn crematie werd Set fire to the rain gedraaid. Alleen staat Turning Tables net ietsjes hoger in mijn rust muzieklijst.

Voor deze week wil ik afsluiten met een Nederlands lied. Er is namelijk een liedje van Bløf die ik altijd lekker vals mee zing. Dat is omarm. Het is naar mijn mening zo’n mooi en rust gevend liedje. Ook al haal ik die hoge noten helaas nooit. De betekenis voor mij kan ik niet echt goed beschrijven, maar ik snap de tekst helemaal.

Het was niet de bedoeling, maar dit gaat zeker een terug kom blog post worden. Er moet hier gewoon weer meer muziek op terug komen. Helaas kan ik dit niet meer via de top 40 doen, maar laat ik het eens met dit proberen. Misschien vond jij het helemaal niks, maar dan heb je lekker pech. Het blijf toch mijn blog hé 😉

Oh, je kan hier ook al een paar nummers zien in mijn Spotifylijst

 

 

Tot de volgende keer

Fabian van der Gijze

volg mij ook via  Facebook,  Twitter,  Instagram,  google+en Bloglovin 

 

Eén gedachte over “ Mijn muziek om lekker tot rust te komen

  1. Ik vind het leuk een ander zijn muzieksmaak te ontdekken. Voor mij is muziek zoveel. Het is er altijd voor me geweest, een bepaalde band in het bijzonder. Muziek kalmeert me, maakt me vrolijk en doet alles vergeten. Voor mij is muziek meer dan de lyrics of de beat, het is een way of living and loving 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.