De titel van mijn vorige blog post was ‘’Mogen we lekker zelf onze geaardheid kiezen’’. Ik hou er zelf van om lekker persoonlijk te praten en op dit soort onderwerpen in te gaan. We kunnen dan wel zeggen dat we daar heel vrij in zijn, maar dat valt echt behoorlijk mee. De laatste tijd wordt het denk ik juist minder. Van tevoren wist ik dan ook dat het onderwerp geaardheid sowieso weer reactie zou oproepen. Al helemaal toen ik in de titel het woordje kiezen gebruikten. Het blijft een domme feit dat veel mensen het namelijk een keuze vinden. Ik dacht dat het aan de tekst wel duidelijk was te zien dat ik dat juist niet vindt, maar achteraf bleek dat niet voor iedereen zo te zijn. Bij deze nog heel even door op dit onderwerp.

Persoonlijk ben ik op dit gebied juist super open-minded. Ik wilde juist altijd alles weten over liefde, seks en drugs. Vraag mij niet waarom, maar ik vind het gewoon super interessant en mooi. Als de liefde echt is en van beide kanten komt is het naar mijn mening gewoon echt iets heel moois. Ontzettend lastig dat wel, maar wel heel mooi. Daarom heeft het mij dan ook nooit zo zeer uitgemaakt op wie of wat iemand val. Zolang de liefde van beide kanten komt en echt puur door liefde is ontstaan.

In mijn ogen heeft het dan niks te maken met een keuze. Bij mij komt het liefde gevoel in ieder geval gewoon altijd ineens op. Het is niet dat ik kies op wie ik verliefd wil komen. Ik kies er alleen voor wat ik er mee wil doen. Ga ik er op in of juist niet. Op wie je valt kan je naar mijn mening dus simpel gezegd niks aan doen. Was het soms maar een keuze, had een hoop slapeloze nachten voor mij gescheeld.

Ik vraag mij dan ook regelmatig af hoe mensen kunnen denken dat geaardheid een keuze is. Je weet toch zelf ook wel hoe je verliefd wordt. Het is toch iets wat er meestal ineens is en met veel geluk pakt het ook nog eens mooi uit. Kiezen die mensen dan wel echt specifiek mensen uit waar ze verliefd op worden. Kijk dat je de keuze hebt met wie je wil om gaan en wie je beter wil kennen, dat kan ik niet ontkennen. Alleen het liefde gevoel valt niet echt te sturen.

Met mijn vorige blog post wilden ik dan ook gewoon meer zeggen hou van wie je hou en heb schijt aan wat andere mensen van je vinden. Dat is in elke soort geaardheid het geval. Niemand zou ooit mogen bepalen wat jou gelukkig maakt. Dat kan je zelf denk ik het alle best. Het is al erg genoeg dat sommige liefdes niet geaccepteerd worden. Dat zou gewoon niet mogen gebeuren. Mensen kunnen je wel eens een beetje sturen of waarschuwen. Ik zeg bijvoorbeeld ook altijd eerlijk tegen mijn moeder of ik de verliefdheid bij haar relatie echt zie. Dat bleek achteraf dan ook goed te kloppen. Alleen als zij bijvoorbeeld met een vrouw zou thuis komen en ik zie de liefde er afspatten, dan hoor je mij er niks over zeggen hoor. Ik juich het dan alleen maar toe.

Sommige zeiden dat ik mijn vorige blog post dan beter kon veranderen. Dat is inderdaad een kleine moeiten. Alleen zou dat denk ik niet meer zo veel uitmaken. De mensen die het wilden lezen hebben het toch al gelezen en naar mijn mening had ik juist een mooie tekst geschreven. Mij leek het dus beter om een kleine blog post te schrijven over dat ik liefde geen keuze vindt. In mijn ogen is dat gewoon geen keuze en gaat het dat ook nooit worden. Ik ben in ieder geval benieuwd op wie ik nou echt weer eens super erg verliefd ga worden. Dat gevoel vind ik in ieder geval enorm fijn 🙂

 

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Ja ik weet dat geaardheid geen keuze is

  1. Ik ben het met je eens. Liefde overkomt je, en met wie het dan ook is, dat maakt niets uit. Al zou je met een totaal ander persoon dan wie jij bent verkering nemen, als het goed voelt, dan voelt het goed. En als het iemand van hetzelfde geslacht is en het voelt goed, dan is dat precies goed. Liefde is iets moois wanneer je er voor open staat en iemand vind die bij je past. Liefde komt en past in je leven, en op dat moment voelt het niet anders als het beste wat je kan overkomen. Dus met wie dat ook moge zijn, elke liefde is goed en niets is fout

  2. Verliefd worden doe je op een persoonlijkheid, vind ik. Niet op de verpakking. Zo zou echte liefde moeten zijn. En is die verpakking dan wat anders, ja dan is dat zo. En dan zou iedereen dat moeten aanvaarden, inderdaad.
    Mooie blog! En dapper dat je erover durft schrijven hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.