Heel veel mensen doen tegenwoordig #geenhoofd gwen van poortenaan sexting. Voor de mensen die niet weten wat sexting is. Sexting is het versturen van naaktfoto’s en filmpjes. Heel vaak hebben mensen het niet door wat voor invloed dit kan gaan hebben. Ze sturen dan hun hele lichaam inclusief hoofd naar een vriend of vriendin. Het gebeurt regelmatig dat zo’n foto word door gestuurd naar andere of het word zelfs op sociale media geplaats. Door de kracht van social media verspreid de foto heel snel. Ook worden mensen vaak hier mee bedreig en komen ze in situaties terecht waar je liever niet mee te maken wilt komen. Het bewust zijn hier van is nog niet heel erg groot. De mensen van Spuiten en slikken zijn daarom de campagne #geenhoofd begonnen.

 

#geenhoofd tim hofmanZe stimuleren mensen om op social media de #geenhoofd te gebruiken en/of een poster op te hangen bij een drukke instantie bijvoorbeeld op een basisschool. Ze hopen hoppen hierdoor meer bewustzijn te creëren en dus minder incidenten laten plaatsvinden. Dat mensen aan sexting doen is helemaal niet erg en kan ook niet echt veel kwaad. Voor veel mensen is dit juist leuk en spannend, maar zet alles op de foto wat je wilt behalve je hoofd. De foto’s komen soms bij de verkeerde mensen terecht. Je weet nooit wat iemand er mee doet. Het komt heel vaak terecht op porno websites of mensen worden er mee bedreigd. In de uitzending van spuiten en slikken was iemand te zien die het ooit eens had gestuurd naar iemand. Ze was verliefd op de jongen en stuurde hem een foto van haar zelf om hem te verleiden. Het vervolg had ze nooit kunnen over zien. Haar foto was namelijk door gestuurd en even later ook overal op gehangen door haar  hele school heen.

 

Waarom ik #geenhoofd promoot#geenhoofd geraldine kemper op mijn site? Laat ik voorop stellen dat ik het nog nooit zelf heb gedaan, er nog nooit naar heb gevraagd en ook nooit een heb ontvangen als het werd door gestuurd. Toch vind ik het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan de campagne #geenhoofd. Hoe vaak ik wel niet op mijn school zo’n foto heb zien rond gaan is niet normaal. Vaak waren de gevolgen van die mensen gewoon niet meer te over zien. Bijna iedereen heeft je dan naakt gezien en heel vaak kwamen dan de pestenrijtjes. Als ik dan een klein beetje kan helpen om het besef wat groter te maken doe ik dat graag.

 

Ben je dus van plan om een foto of een filmpje te versturen. Denk er dan aan #geenhoofd. Zelf kan je ook mee helpen door zelf ook iets te delen op social media met de #geenhoofd. De foto’s van deze blogpost mag je daar voor gewoon gebruiken.  Op http://geenhoofd.nl kan je ook een poster vragen op het te promoten. Laat je horen.

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen opFacebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.