Branddeli

Met veel plezier heb ik altijd gewerkt bij P&Mkooy. Het bedrijf waar ik twee keer stage heb mogen lopen. Daarnaast werkte ik in mijn vakanties er ook nog eens. Ik heb daar dan ook alles geleerd qua financiële feiten. Mijn derde stageperiode zou ik hier eerst ook gaan lopen. Echter kwamen we samen wel op het punt dat het tijd was voor wat nieuws. Diep van binnen voelde ik dat stiekem ook wel al, maar het was makkelijke keuze, ik verdiende er goed en het was 15 minuten fietsen. Nu ben ik mijn baas wel enorm dankbaar, want wat voor vette stage heb ik gevonden.

Mijn hart ligt totaal niet bij het kantoor leven. Het stromende geld vind ik heerlijk, maar van de herhalende (vaak saaie) dingen krijg ik altijd de kriebels van. Nee, mijn hart ligt echt bij de media. De tv- filmwereld is mijn droom. Zodoende nam ik weer contact op met Endemol. Dit keer niet om te acteren, maar om er stage te mogen lopen. Na telefonisch contact te hebben gehad, besloot ik mijn motivatie te sturen. Misschien hebben ze het verkeerd gelezen voor welke afdeling het was bedoeld, maar ik kreeg een mail terug met daarin dat ze al te veel aanmeldingen hadden gehad. Al lijk dat mij op financieel gebied knap. Wel gave ze mij een tip mee. Probeer eens te kijken op mediastage.

Godzijdank ben ik een doorzetter. Ik besloot hun tip namelijk op te volgen en mij vol te storten op die site. Echter waren er niet echt veel financiële stages. Er waren er maar een stuk of drie en daarvan kon ik er eigenlijk maar op één solliciteren. Al was dat gelukkig nou juist wel degene die er echt uitsprong. Dit keer besloot ik direct te mailen. Ik heb alleen niet echt ervaring met dit soort werkzaamheden. Ik sta met geluk juist voor de camera. Wat er rondom speelt heb ik niks mee te maken. Nou wilde ik daar niet over liegen, dus besloot ik gewoon lekker als mij zelf te gaan mailen. Dit werd dus een hele enthousiast mail over tv-land. Dit werkte dus heel goed, want binnen een uur kreeg ik al een uitnodiging. Misschien faal ik volledig door het gebrek aan ervaring, maar ik mocht wel weer eens naar een mediabedrijf in Amsterdam. Dat vond ik al meer dan de moeite waard.

Maandag ging ik dus na school direct door naar Amsterdam. De tocht die ik hopelijk nog heel vaak mocht gaan afleggen. Nou was ik natuurlijk weer 45 min te vroeg, dus ik besloot eerst even het hele terrein te verkennen. Al snel werd ik verliefd op de locatie. Mooi bij het water en de bedrijven eromheen zagen er heel mooi uit. De liefde werd al snel omgezet in smoor verliefd. Ik liep namelijk al even snel langs het bedrijf waar ik terecht wilde komen. Namelijk het mooie BrandDeli. De muur was beplakt met logo’s van grote tv-zenders en Twitter. Helaas moest ik dus nog heel even wachten met naar binnen gaan.

Na lang wachten kon ik eindelijk aanbellen. Nog wel iets te vroeg, maar niet belachelijk meer. Er lag een loper klaar. Geen rode, maar een zwarte met alle logo’s er op. Daarnaast stond een heel groot bord van een hele bekende blauwe vogel. Nee, geen Pino, maar het Twitter logo. Het platform waar ik het meeste te vinden ben. Blijkbaar zit Twitter dus ook in dit ruime gebouw. Ja, de hype was al snel aanwezig. Dan kom je ook nog eens bij een hele sfeervolle bar aan met alles er op en der aan. Geloof mij ik werd zelfs al enthousiast van de wc deur. Al mogen deze er ook echt zijn. Na een snelle plas werd ik dus op een bank neer geploft en kwam de kok vragen wat ik wilde dringen. Uh, is deze luxe er altijd, want dan kom ik hier wonen. Ja, die gedachtes kwamen al heel snel.

Door deze dingen was ik gewoon al snel heel blij. Ik had nog geen woord gezegd en nog geen woord gehoord, maar ik was echt al verkocht. Met heel veel geluk krijg je dan ook nog eens een gesprek met twee hele toffe vrouwen. Het gesprek ging ook gewoon zo makkelijk. We hebben het niet eens zo zeer veel gehad over de stage, maar ook alles eromheen. Natuurlijk ook over mijn grote liefde. Nee, Sem niet over jou, maar over tv-land 😉 Ja, hier kan ik gewoon uren los over gaan en dat deed ik dus ook. Ze vonden dit zelf gelukkig ook erg leuk om te horen. Zelf deden ze echt alleen achter de schermen werken en ik heb ook al gewerkt voor de zenders waar hun ook de planning en traffic voor doen. Zo zat ik daar bijvoorbeeld met mijn Fox boekje die ik bij de Band heb gekregen.

Gelukkig was de liefde wederzijds. Eerder dan gewacht werd ik namelijk gebeld met heel goed nieuws. Ik krijg de eer om er stage te mogen lopen. Dit betekent echt heel veel voor mij. Van mij mag je best weten dat ik echt een lopende zombie ga worden voor deze stageplek. De reistijd gaat minimaal 4 uur per dag worden en net als iedereen gaan mijn werkdagen minimaal 8 uur duren per dag. Dat is per week dus sowieso al 36 uur en daarnaast nog mijn studie. Mijn uren vliegen dus ineens enorm omhoog. Hiernaast ga ik nog proberen mijn blog hoog te houden en een beetje te leven. Het gaat dus een hele leerzame, maar vooral ook een zware tijd worden. Één ding weet ik echter wel al zeker. Het gaat mij gewoon lukken en het word een fantastische periode op een fantastische plek

 

We zullen het mee gaan maken!!!

 

Fabian van der Gijze

volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Een nieuwe fantastische stage ervaring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.