Als geen ander weet ik hoe het is om met geen geld te moeten leven. Je moet alle muntjes omdraaien en kan eigenlijk niks extra’s uitgeven. Nou is dat bij mij niet meer het geval, maar rondom mij heen helaas nog wel. Nou was ik in januari ineens wel heel gul qua geld uitgeven. Tijdens januari besloot ik dus maar om tot juni geen enkele euro meer uit te geven. Eens kijken of ik dat nog wel kan.

Helemaal niks meer uitgeven gaat helaas niet lukken. Ik heb toch mijn huur, verzekering en reiskosten. Daar kan en ga ik dus ook zeker niet op bezuinigen. Alleen voor de rest mag ik 0,0 euro uitgeven aan dingen die niet nodig zijn. Kleding heb ik momenteel voor een weeshuis, dus dat is ook zeker niet nodig. Die ene snoepzak per week kan wel mooi blijven liggen. Is nergens voor nodig en deed ik hiervoor ook nooit. Toen deed ik echt nooit iets uitgeven. Ja, echt heel af en toe als er een leuk spelletje uitkwam.

Nou zullen er vast wel mensen zijn die denken, waarom zou je ineens niks meer uitgeven. Dat is eigenlijk heel simpel. Het is even kijken hoe het loopt, maar ik ben wel wat groots van plan. Iets waar wat geld wel handig voor is. Misschien gaat dat in juni nog niet gelijk lukken, maar 2019 is wel aanneembaar. Het niet meer uitgeven duurt 4 maanden lang. Ik hoop ik die maanden ongeveer €5.000 over te houden. Zal er iets onder zitten, maar het komt waarschijnlijk heel mooi in de buurt. Voor sommige zal dat niks voorstellen en voor een ander klinkt het als een miljoen. In mijn ogen is het zeker veel geld en de moeite waard om het uit te proberen.

Wie weet gaat het mij totaal niet lukken, maar ik heb er enorme veel vertrouwen in. Het moet nu niet veel moeilijker zijn dan toen we echt niks konden uitgeven. De verleiding is misschien nu wel wat groter, maar daar moet je dan maar door heen prikken. Dat moet vast wel goed komen. Ik heb natuurlijk ook een uiteindelijke doel voor ogen, dus dat zit ook wel goed. Met een mooie doelstelling is denk ik alles wel mogelijk, als je er maar echt voor gaat. Mede daarom maak ik het misschien ook wel zo openbaar. Weer een extra hou vast om aan vast te houden. Persoonlijk vind ik dat wel handig. Hoe meer hoe beter.

Mocht ik toch ergens echt iets aan moeten uitgeven, dan weet ik in ieder geval dat het er gewoon is. Dan kan het altijd nog gekocht worden. Alleen we gaan dat gewoon proberen te voorkomen. Het kan uiteindelijk nooit echt kwaad om niks meer uit te geven.

Voordat ik het trouwens vergeet te melden. Sinds gisteren ben ik ook te vinden op YouTube. Mocht je mij dus willen supporten, zou een abonnee altijd welkom zijn. Het kanaal en de eerste video zijn hier te vinden.

Fabian van der Gijze
Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

5 gedachten over “Niks meer uitgeven tot juni

  1. Soms heb ik spontaan maanden dat ik niks uitgeef behalve de vaste lasten en boodschappen. Alleen merk ik dat dan eigenlijk pas als ik aan het eind van de maand mijn salaris krijg en dan zie dat ik eigenlijk nog heel veel over heb van mijn vorige salaris haha. Maar super goed doel! En inderdaad zijn veel dingen natuurlijk niet echt nodig. Die koop ik dan dus al vaak niet. 😀
    Linda onlangs geplaatst…Tips om geld over te houden om te reizen!My Profile

    1. Ja, ik ben dan ook echt benieuwd of ik het enorm ga merken of dat ik er er eigenlijk niet zo veel voor hoef te doen. Tot nu toe gaat het top, maar zag al een paar dingen waarvan ik dacht oei die had ik wel willen hebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.