Zelf steek ik mijn minderheden niet onder banken en stoelen. Als ik iets echt niet kan of als er iets fout aan mij is durf ik dat open en bloot te vertellen. Dat mijn Nederlandse spelling niet al te best is hoef ik je niet te vertellen. Dat kan je gewoon zien als je mijn teksten leest op mijn blog. Dit komt simpel gezegd door mijn dyslectisch. Dat heb ik gewoon tegen mij en daar moet ik het mee doen. Gelukkig helpt mijn blog mij enorm. Mijn spelling is echt veel beter geworden. (Moet je na gaan hoe slecht het was 😉 ) Helaas heb ik er ook las van bij andere talen. Hoe hard ik het ook probeer, het lukt simpel weg niet.

Uit boeken leren heeft voor mij niet zo veel nut. Ik moet het echt hebben van de praktijk. Daarom is het beginnen van een blog echt een goed idee geweest. Zowel als hobby, maar ook om van te leren. Als iemand mij verbeterd door een reactie achter te laten ben ik oprecht heel erg dankbaar. Sommige haten dit, maar ik leer er juist van. Ze bedoelen het niet slecht. Ze willen juist mijn tekst beter maken en volgens mij is dat een goed teken. Dat doe je niet zomaar. Mijn droom is om acteur/presentator te worden. Het is heel erg handig om dan meerdere talen te kunnen spreken. Al heel vroeg viel het mij op dat heel veel BN’ers iets gemeen hebben. Ze hebben een extra taal bij de nonnen geleerd. Waarom zou ik dat eigenlijk nooit eens gaan proberen. Wie weet heeft het harstikke veel nut.

Sindsdien heb ik er eigenlijk een kleine droompje bij. Ik zou het echt heel vet vinden om ooit eens een taal te leren op zo’n mooie plek. Buiten het leren van een taal is het voor mij persoonlijk ook heel goed. Vaak hangt er toch een rust gevende sfeer. Die sfeer heb ik eigenlijk nooit mee gemaakt. Natuurlijk ben ik wel eens op rustige plekken geweest, maar dan werd het van zelf wel druk. Ja, ik kan echt heel rustig zijn en geconcentreerd, maar in mijn hoofd is het altijd wel druk qua gedachtes. Op zo’n plek is het denk ik toch iets anders. Je gedachtes raken na een tijdje wel op, je bent op een hele andere plek dan normaal en je bent druk bezig met het leren van een taal.

Mij kennende kan ik ook echt zeggen dat ik daar ooit te vinden ben. Als ik iets zegt, denk of schrijft dan ga ik er ook echt voor vechten. Dat heb ik altijd al belangrijk gevonden. Met praatjes en gedachtes kom je er niet. Nee, je moet het ook echt doen. Tuurlijk kan het zo zijn dat er geen tijd voor is, geen geld of wat voor reden dan ook, maar het is wel echt een droompje geworden. Meestal zit ik niet zo erg met dingen. Alleen je mag van mij weten dat ik dit echt vervelend vind. De laatste tijd gaat het echt stukken beter met mijn Engels en daar ben ik mega trots op. Toch zou ik nog geen hele gesprekken kunnen voeren. Vol bewondering kijk ik altijd naar andere mensen die hele gesprekken voeren. Dat zou ik ook gewoon willen. Je wereld word er echt veel groter door. Het is nooit leuk als je een hulpline moet inschakelen om iets te kunnen doen of te zeggen. Dat vind denk ik niemand leuk.

Wanneer ik zoiets wil gaan doen zou ik echt nog niet weten. Wel kijk ik af en toe stiekem waar het mogelijk is. Het beste is natuurlijk om in een Land zelf de taal te leren. Je wordt dan simpel weg haast gedwongen om een taal te spreken. Mij lijkt het me echt leuk om bijvoorbeeld hier te kunnen schrijven dat het mij gewoon is gelukt. Desnoods nog een blog te starten in het Engels. Het is voor mij echt een dingetje geworden en dat herken ik eigenlijk niet in mij zelf. Ik ben gewoon Fabian en doe mijn eigen ding. Lekker boeiend dat mijn spelling niet al te best is, maar kijk eens waar ik wel mooi ben gekomen. Soms gaat spreken af en toe lastig, maar ik kan mensen wel verbazen en laten lachen. Dat wil ik ook zo graag ergens anders kunnen doen. Ik hou er van om andere mensen te mogen leren kennen. Dit is dan zo’n enorme blok aan mijn been.

Het gekke aan mij is dan wel weer dat ik nu weer lekker kan over schakelen naar de nuchtere Fabian. Het komt van zelf wel en ik zie het wel. Ik kan mij er nog bozer om gaan maken dan ik al ben, maar dat heeft gewoon geen nut. Ik wil er aan gaan werken en dat blijft toch altijd het belangrijkste!

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

Eén gedachte over “ Bij de nonnen een taal leren (droom)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.