Hey, ben ik weer eens een keertje. De afgelopen twee a drie weken was het hier een rotzooitje. Sorry, hier voor, maar de redenen waren gelukkig wel heel leuk. Ik had onder andere opnames voor Nieuwe Buren 3. Dit betekende hele lange dagen. 4:45 ging bijvoorbeeld mijn wekker al. Hierdoor was het gewoon onmogelijk om ook nog eens te bloggen. Verder waren er natuurlijk ook feestdagen. Nou vierde de koning zijn verjaardag, maar ik keek vooral uit naar een andere verjaardag. Ik keek namelijk uit naar die van mijn omaatje. De beste vrouw werd alweer 85 jaar oud. Mijn omaatje is mijn maatje, dus zij ging echt wel even voor.

Dat ik een familie lover ben is denk ik geen geheim meer. Dit is er van zelf in gekropen. Gelukkig heb ik dan ook een leuke familie. Al mag het af en toe wel wat minder drukker en ja dat zegt deze drukke stuiterbal. Ook al wordt het soms veel te druk in mijn hoofd, zit ik er altijd met een brede glimlach. Mijn familie is zeker niet perfect, maar ik zou echt niet meer zonder kunnen. Ik vind het dan persoonlijk ook heel leuk en grappig dat ik via mijn blog nog meer mensen heb leren kennen. Zo heb ik nooit echt mijn oma’s familie kant leren kennen. Momenteel heb ik nu een paar mensen op mijn facebook. Dat vind ik persoonlijk echt leuk om te zien en even weer een besef momentje wat je via een blog kan bereiken.

Eerlijk gezegd ben ik er wel eens bang voor geweest dat mijn oma deze prachtige leeftijd zou behalen. Dat is altijd gevaarlijk om te zeggen, maar het is wel de waarheid. Het gaat de laatste tijd gewoon niet zo goed met mijn oma. Ze heeft dit zelf ook regelmatig aan gegeven. Gelukkig voor haar en voor ons konden we deze mooie dag nog met haar beleven. Gelukkig voor ons gingen we het dit keer dan niet in Aafje, maar  in de schone lei. Een restaurant op een prachtige locatie, namelijk de Kralingse bossen in Rotterdam. Vroeger liep ik hier wel eens met mijn ouders, dus er hangen zeker mooie herinneringen aan deze plek.

Wij kwamen er als één van de eerste aan. Even natuurlijk het standaard rondje lopen en wachten op de rest. Daar kwam ze dan aangelopen hoor. Als mijn omaatje er aankomt, dan weet je dat al ver van te voren. Zodra je haar hoort aankomen duurt het nog ongeveer 20 minutjes ;). Daar was ze dan hoor, onze moeder, oma en grootmoeder. Nou heb ik wel eens betere binnenkomers gehad zeg. Mijn omaatje werd neer gezet en daarbij werd wat gezegd. Toen besloot deze idioot per ongeluk een seksuele grap er uit te gooien. Echt in één slag werd het compleet stil. Het eerste wat je hoorde was mijn oma. Die schoot vol in de lach. Zo daar werd ik echt mee gered. Ik schoot daardoor zelf ook in de lach. Wie had nou verwacht dat mijn oma vol in de lach zou schieten.

Door de gezelligheid ben ik tijdens het eten vergeten om foto’s te maken. Daarin tegen doe ik dat sowieso niet graag. Gelukkig zijn we na het eten nog even naar buiten gegaan. Hier was één tante en nichtje alleen helaas niet meer bij, dus die ontbreken op de foto’s. Nou vond ik het buiten gedeelte wel iets specialer dan het eten. Ik ben echt gek op kinderen. Dat is onder tussen ook geen geheim meer. Het klink misschien heel gek, maar ik probeer mij altijd in de kleintjes te verplaatsen. Zo fantasierijk en avontuurlijk. Ik vind dat echt prachtig om in hun kleine  oogjes te zien.

https://www.instagram.com/p/BTgl9Plheps/?taken-by=fabiangijze

Voor mij was het naar buiten lopen iets speciaals. Ik liep namelijk niet alleen naar buiten. Nee, in mijn handen had ik een klein handje gekregen van mijn neef ‘s jongste zoontje. Wat een prachtig mannetje zeg, maar net zo eigenwijs als mij en zijn vader. Ja, het is er weer eentje hoor. We liepen met zijn alle de stijger op. Nou dat heb ik geweten hoor. Volgens mij wilde hij graag even zwemen met de eentjes. Hij hielt echt van die beestjes. Ik was in ieder geval een hoop hartkloppingen en zweet  druppels verder. Helaas moest ik hem even later weer afgeven aan zijn ouders. Het liefst had ik hem nog even mee genomen. Ja, dat was echt even mijn geluksmomentje van de maand.

Later gingen we dan nog even mijn omaatje uitlaten in haar rolstoel 😉 Was echt een mooi park om in te lopen. Het weer zat mee, de mensen waren leuk en het moment was voor mij echt nodig. Hopelijk komen er nog veel van dit soort momenten aan. Ik zal er in ieder geval altijd bij zijn.

https://www.instagram.com/p/BTeUTgThZX0/?taken-by=fabiangijze

 

 

 

Fabian van der Gijze

Je kan mij hier verder nog allemaal op volgen 😉 Facebook,  Twitter,  Instagram,  google+en Bloglovin

2 gedachten over “Mijn omaatje al weer 85 jaar oud

  1. Een leuke blog en prachtige foto’s. Ik vind het leuk om te zien dat je zo goed met iedereen kan omgaan. Ik houd zelf ook van kinderen, anders was ik geen leiding bij de scouting geworden, haha.

    1. Dan was dat inderdaad een hele verkeerde keuze geweest. Ben zelf ook altijd wel blij dat ik met de meeste mensen goed kan omgaan. Verbreed toch je omgeving 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.