Persoonlijk ben ik altijd een voorstander geweest van de techniek. Was fan altijd al fan van sociale media’s en consols. Alleen op één gebied is het ze nog nooit gelukt om mij te pakken. Online daten heeft mij nooit kunnen pakken. Waarbij ik overal om mij heen Tinder voor bij zie komen, zou ik eigenlijk niet eens weten hoe het precies werkt. Dat is best gek voor iemand die het juist bij dierbare aanmoedigt. Zo van probeer het gewoon eens, want je verdient het. Alleen ik ben zelf alleen toch meer opzoek naar dat mooie verhaal.

Even een hele snelle terugblik naar mijn twee relaties. Op één of andere manier zijn ze op de zelfde snelle manier begonnen. Allebei binnen vijf na de ontmoeting en beide tijdens een busreis. Gek genoeg liep het gewoon zo. Helaas is het daarna ooit weer uitgegaan, maar op het verhaal was ik wel echt verliefd. Zeker op de laatste. Je gaat in je eentje een droomreis maken, wordt verliefd en reis ineens niet meer alleen. Thailand was dan ook wel één van de meest romantische setting waar ik ooit ben geweest.

https://www.instagram.com/p/BXfu0kZht-s/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Voor, tussen of na die relaties ben ik eigenlijk nooit opzoek gegaan. Het komt altijd op de momenten wanneer je het niet verwacht, tenminste dat is mij ooit verteld. Moet het wel gelijk geven, want in beide gevallen had ik het zeker nooit verwacht. Ik vertelde het verhaal dan ook altijd met veel liefde. Het ontmoetingsverhaal waar ik zo trots en blij mee was. Ik had bereikt waar ik zelf zo verliefd op was geworden, namelijk de verhalen van oma’s en opa’s. Persoonlijk kan ik urenlang naar die liefdes ontmoeting luisteren. Het ene verhaal is nog mooier dan de andere. Neem als voorbeeld de liefdesverhalen van mensen die elkaar tijdens de oorlog hebben gevonden. Ja dan smelt ik gewoon even weg.

Die verhalen mis ik tegenwoordig steeds meer. Er zit heel vaak geen mooi verhaal meer aan vast. Noem mij maar lekker gek, maar persoonlijk verzamel ik enorm graag verhalen. Het maakt mij niet eens uit of ze goed of slecht zijn. Een verhaal is een verhaal. Ik wil later kunnen terugkijken op een leventje wat een soort van boek is. Een leven vol verhalen en dat is tot nu toe best goed gelukt. Dat online daten zou ik zelf niet uit mijn mond willen krijgen. Ik vind het zeker mooi dat het er is, want je moet het nageven online daten brengt heel veel mensen bij elkaar. Het is alleen niks voor mij. Persoonlijk zie ik er echt geen mooi verhaaltje om heen. Noem mij maar lekker ouderwets. Ik wil mijn persoonlijkheid eerst echt laten zien voor ik één van de mooiste dingen begin. Zo zie ik liefde in ieder geval.

Voor mij (voorlopig) dus geen Tinder of wat voor een dating site dan ook. Voor mij alleen online daten als kind op Habbo. Nu wacht ik het liever nog even af. Wie weet wacht er ergens wel een heel mooi verhaal op mij en wordt ik gelukkig dan ooit. Het online daten verdwijnt voorlopig toch nog niet, dus we kunnen er later altijd nog aan geloven.

 

Wat vindt jij van online daten. Doe je er aan mee of is het toch ook niks voor jou?

 

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

9 gedachten over “Omdat ik online daten geen mooi verhaal vind (mijn mening #27)

 1. Snap je punt. Zelf heb ik mijn vriend ook online ontmoet. Ik ben alleen van mening dat de eerste ontmoeting slechts het begin is van een verhaal… alles wat we tot nu toe al samen hebben meegemaakt is 10.000 keer mooier en leuker om later tegen onze kleinkinderen te vertellen.

  1. Goed om te horen dat het zo mooi heeft uit gepakt. Deel je mening ook zeker. De ontmoeting is alleen maar het begin, de rest vormt van zelf hopelijk een mooi verhaal. Heb alleen vanwege dat ik niet echt opzoek ben en mijn leeftijd geen rede om online te gaan. Dan vind ik het onverwachte nu toch net iets leuker. Hopelijk mag je nog veel mooie verhalen maken met je vriend 🙂

 2. Dat online gebeuren is ook niet altijd even veilig… Maar ik ken wel veel mensen die hun ware liefde zo gevonden hebben! Dus ik geloof er wel in.
  Veel succes met je verdere (liefdes) leven, de ware kom je vroeg of laat toch tegen hoor! Ik geloof in het lot, jij ook?

  1. Ik geloof daar ook zeker weten in. Op mijn leeftijd ben ik nog niet zo opzoek, dus dan laat ik het liever onverwachts gebeuren. Over een paar jaar kan het altijd nog. Zie gelukkig om mij heen dat online ook veel mooie dingen kan ontstaan

 3. ik heb mijn man online ontmoet, mijn grote liefde 🙂 Na mijn scheiding zag ik het niet zitten om de kroeg weer in te moeten om de restjes man, die anderen niet hoefden te moeten versieren 😉 Gelukkig hebben wij ook een mooi verhaal…ik stond namelijk ingeschreven op Stedendating.nl en hij op Alleenstaandemamas.nl. Hij had het de hele tijd over alleenstaande mama’s en dat ik nog geen kind had en ik begreep er niks van…bleek dat de databases van die 2 websites gekoppeld zijn. Anyway…na onze eerste date zijn we nooit meer apart geweest. Ik ben stiefmoeder geworden van zijn 3 dochters en samen hebben we na 7 jaar wachten en hopen in Mei van dit jaar nog een prachtige dochter gekregen… Ons verhaal is nog niet uitgeschreven 🙂

  1. Heel leuk/mooi om te horen. Zag het bij mijn moeder zelf ook. Na een hele lange relatie is het altijd veel lastiger. Bij mij is het nu ook vooral omdat ik niet echt opzoek ben en het dus liever onverwachts op mij af laat komen. Trouwens beide nog gefeliciteerd met jullie baby. In Mei komen de leukste baby’s op de wereld 😉

 4. Hoi Fabian..ik ben altijd huiverig geweest voor online dating en ben het ook eens gaan proberen afgelopen jaar ..maar het is was ook niet mijn ding ..ontmoet ook toch liever iemand
  in het echt . Het kwam bij mij veel over als nep..maar hoor er toch ook in mijn familie / omgeving positieve dingen er over .

 5. Online daten is ook niets voor mij. Ik zoek liever iemand die gewoon anders is. Die zichzelf is, vecht voor dromen en geliefden. Dat ze van muziek of dieren houden is wel heel belangrijk. Maar ik ontmoet liever iemand in real life. Dat is meteen, echt en het word dan altijd meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.