In 2015 schreef ik hier het verhaal, waarin ik vertelde dat ik moest onderduiken. Laatst vertelde ik eindelijk voor het eerst wat vooraf ging aan het onderduiken. Niet via een blog, maar op mijn YouTube kanaal. De reacties waren zo mooi dat ik besloot om hier een vervolg video op te maken. Ik moest onderduiken voor mijn vader!

Een verhaal waarin ik heel veel dingen voorbij zag komen en waardoor ik zoveel heb geleerd. Zo zag ik tijdens het onderduiken hoeveel liefde je van je naasten kan krijgen. De ene wacht je op, de ander stopt je iets toe en de laatste geeft je gewoon zoveel liefde als mogelijk. Ik leerde hoe je creatief kan leven en hoe het is om op de vlucht te gaan. Angst is je grootste vijand, maar stiekem ook je beste vriend.

Wij kwamen tot elkaar tijdens het onderduiken en ik leerde heel veel nieuwe mensen kennen. Uiteindelijk bleef ik toch stiekem ook nog een kind en dat zorgde dan weer gelijk voor mooie herinneringen.

Ik heb het avontuur zo goed mogelijk proberen te beschrijven in de video. Helaas moest het voor veiligheid van andere met wat minder details dan normaal, maar dat begrijp denk ik iedereen wel. Mocht je dus in ieder geval er achter willen komen hoe ik een beetje ben geworden hoe ik nu ben. Dan zou ik dit verhaal zeker aanraden. Dit is namelijk toch wel één van de grootste redens waarom ik mijn vrijheid zo waardeer en waarom ik er voor blijf vechten.

Wanneer je de vrijheid ooit één keer verlies dan wil je dat nooit meer kwijt raken. Na het onderduiken ben ik er vol voor gaan vechten. Niemand pakt het mij ooit meer af, ten minste niet zonder geweld en heftige verzet. Vrijheid is mij alles en daar blijf een ander mooi van af.

Veel kijk plezier, vergeet niet te abonneren en tot de volgende

Fabian van der Gijze 
Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.