Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Eindelijk was het 10 augustus en dat betekende dat ik eindelijk weer naar de zon mocht. Gelukkig hoefde we in ieder geval niet vroeg op te staan, want we vlogen pas rond 17:20. Voor het eerst van mijn leven vloog ik met en hoorde ik van Thomas Cook. Volgens mij is het een maatschappij van Neckermann zelf. Je wilt niet weten hoeveel zin ik er in had om weer eens in de wolken te zijn. Het enigste plekje waar je mij stil ziet en helemaal ontspannen. Stiekem zou ik echt pas tot rust komen als je mij 15 dagen rond laat vliegen, maar 15 dagen in een hotel vind ik ook niet erg hoor.

Misschien weet je het nog van vorig jaar, maar slapen in een tent bleek niks voor mij te zijn. Normaal slaap ik al slecht, maar in een tent is dit nog erger. Gelukkig vond May (mijn vriendin) het ook een leuk idee om dit jaar naar het buitenland te gaan. Na een korte zoektocht kwamen we op een heel leuk park in Gran Canaria. De laatste keer buitenland was alweer een lange tijd geleden. Vakantie in eigen land is natuurlijk niet verkeerd, maar ik kies persoonlijk liever voor het buitenland.

Mijn te grote koffer had ik natuurlijk weer vol gepropt met al mijn spullen. Je mocht 20 kilo mee nemen. Dan maak ik daar natuurlijk wel gebruik van. May lacht mij elke keer weer uit als ik met mijn koffer aan kom. Zelf heeft ze nooit zo’n grote koffer mee. Sinds de laatste paar jaar vind ik het gewoon fijn om een grote koffer bij mij te hebben. Je kan lekker veel mee nemen en ook weer terug. Vroeger lachte ik mijn zus uit als ze deze koffer mee nam. Nu ben ik de gene die word uitgelachen. Ach, we houden het op een familie dingetje.

Maandag was ik al door mijn moeder en haar vriend bij May thuis afgezet. Haar ouders brachten ons gisteren naar Schiphol. Haar vader houd er van om lekker vroeg ergens aan te komen. Dan heb je genoeg speling qua tijd. We vertrokken daarom iets voor 13:00. We waren inderdaad ruim op tijd, want twee uur later zou onze incheck balie pas open gaan. Ik vond het niet zo heel erg. Er is gratis Wifi en je kan lekker mensjes kijken, want wat zijn gestreste mensen toch grappig om naar te kijken. We deden uit verveling een paar spelletjes. Zo deden wij bijvoorbeeld een wedstrijdje wie het eerst iemand met een rood T-shirtje zag. Natuurlijk had bijna niemand die dag een rood T-shirtje. De laatste tijd ben ik erg actief op Twitter en Facebook. Toen ik mij vervelde plaatste ik dus een berichtje op Twitter. Binnen een paar minuten ging mijn telefoon af. Blijkbaar had Schiphol mijn berichtje gezien en reageerde ze op mijn bericht. Vond het erg grappig om te zien, want zonder het vermeld te hebben wisten ze dat ik een blogger was. Ze hadden mij dus gelijk even gecheckt. Zo moeilijk ben ik natuurlijk niet te vinden. Als je mijn naam opzoek met google staat gelijk heel de eerste pagina vol met persoonlijke informatie. Alleen een Wikipedia pagina ontbreek er nog.

Na anderhalf uur naar mensen te hebben gegluurd besloten we naar de lopende band te gaan. We wilde natuurlijk wel onze tickets en onze koffers in het vliegtuig. De rij was gelukkig nog heel kort, dus waren we zo aan de beurt. Eindelijk hadden we dan onze vliegtickets en waren we onze koffers kwijt. We moesten weer helemaal terug lopen naar de andere kant van Schiphol. In deze tijd loopt er natuurlijk veel beveiliging. Natuurlijk moest ik er even een foto van maken en er een tekstje bij schrijven. Je loopt ten slotte niet zo vaak acht iemand met een geweer. Veilig waren we in ieder geval wel.

20160810_161137Onze vlucht was pas veel later, dus we konden nog even rond lopen. Even kijken in de veel te dure winkels. Toen we alle leuke winkels hadden gehad besloten we een hapje te gaan eten. We vlogen natuurlijk in de avond, dus er mocht wel even wat voedsel in onze buikies. We besloten wat te gaan eten bij de Market Food Court. Dit was namelijk een verzamel punt van allemaal verschillende restaurantjes zoals de Burger King en de La Place. Zelf koos ik voor de pizzeria. Één stukje was wel duur, maar het was wel echt een heel groot stuk. Mijn vriendin nam toch liever iets bij La Place. Helaas was ik het weer eens vergeten om een foto van mijn eten te nemen, dus ik kan jullie er niet mee pesten. Mijn honger en de smaak waren mij echt te vlug af. Na het eten konden we nog in twee winkeltjes kijken en daarna was het alweer tijd. we moesten naar onze gate.

Vroeger als je in was gecheckt  bij je gate kon je nergens meer heen. Dit hebben ze20160810_174018 volgens mij aan gepast, want je hoefde je daar helemaal niet meer te laten controleren. Na een korte zitpauze konden we al aan board. We kwamen er achter dat wij de achterste stoelen hadden. Zelf vond ik dit echt heel fijn. Geen kloten kindjes die tegen je aan konden trappen, vlakbij de nooduitgang, vlak bij de wc en bovendien kon ik hele mooie foto’s maken van het opstijgen en van de vlucht zelf. De keuken zat ook achter ons, dus als we iets wilden hebben was het er zo. Ik had eens zin om mijn stoute schoenen aan te trekken, dus ik vroeg gelijk of ik op het laatst even in de coppit mocht kijken. Als we waren geland zou hij gelijk even bellen om het te regelen. Zo kom je nog eens ergens voor een foto voor een blog post.

20160810_174331Momenteel van schrijven vlieg ik zelf nog, dus of de foto gelukt is weet ik zelf nog niet. Ik ga in ieder geval nog even een andere persoonlijke blog post schrijven. Deze blog post sla ik dus nog even op. Waarschijnlijk blog ik straks nog wel even over de busreis en ons appartement. Het is raar om te typen, maar misschien tot zo?

 

De turbulente vlucht heb ik overleefd hoor, dus ik kan nog even veder schrijven. De landing is echt goed gegaan. We moesten eerst draaien, omdat we via de andere kant moesten landen. Gelukkig zat ik bij het raampje en hier door kon ik al heel het eiland verkennen. Hier op Gran Canaria is het een uur vroeger, dus het was nog gelukkig een beetje licht. het viel mij op dat helaas niemand meer klapten. Vroeger in mijn tijd deden ze dat nog wel. Nu was ik de enigste. Eigenlijk had ik het in deze tijd juist erger verwacht. Toen eindelijk bijna iedereen uit het vliegtuig was gelopen. Konden May en ik ook opstaan. Ik vroeg mijn vraag weer aan de zelfde man en hij vertelde mij dat ik het voor even moest na vragen, want daar zou het wel mogen. Gelukkig was de pilot erg aardig, dus ik mocht even naar alle knopjes kijken. Al zeg ik het zelf, maar de foto is echt mooi en scherp geworden. Ben echt blij met mijn telefoon.20160810_214705

 

In het vliegtuig zelf had ik mijn koffer en die van mijn vriendin al als één van de eerst20160810_214536e er uit zien komen. Stiekemhoopte ik dat dit binnen ook het geval zou zijn, want meestal kwam die van mij als laatste. Geloof het of niet, maar die van mij was de derde die er uit kwam. We konden dus gelijk al naar onze bus lopen. Snel nog even in de bus geïnternet op het gratis hotspot van het vliegveld. De buschauffeur nog af en toe een stoepje mee, maar ondanks dat reed hij best goed en lekker snel. We waren zo bij onze bestemming.

 

Eindelijk waren we dan bij ons appartementen park. Het bestaat uit vier delen, dus we moesten eerst de receptie nog even zoeken. Toen we die eenmaal hadden gevonden en al onze spullen hadden gekregen konden we eindelijk zoeken naar ons appartement. Het is echt een leuke kamer met hier en daar gekke dingen er in. Zo zit er een keuken in de kast verstopt en de pannen liggen in de tv meubel. Natuurlijk hadden we ook van die bewijsbandjes gekregen, zodat ze konden zien dat we van hier waren. Ik hou nooit zo van bandjes, dus ik probeerde het weer eens af te doen. Normaal lukt dit altijd, maar dit keer sprong het verkeerde stukje los en ja hoor binnen vijf minuten was mijn bandje al kapot. Wij weer terug naar de zelfde man. Gelukkig begreep hij ons niet heel goed, dus hij deed niet zo moeilijk.

20160810_233924May en ik hadden wel enorme dorst gekregen. Helaas was alles een kwartier eerder dicht gegaan. We besloten buiten op zoektocht te gaan. Na alle straatjes in de omgeving te hebben gehad kwamen we bij Pepe Chiringo uit. Volgens mij de fastfood keten van Gran Canaria. Het was nog gezellig druk en er speelde nog een hoop kinderen buiten. Wij zaten daar als enigste buiten stander met alleen iets te drinken. Waarschijnlijk gaan we er nog wel eens terug, want het was er wel gezellig.

Hierna gingen we lekker slapen, want we waren echt kapot van de reis. De bedden lagen op zich wel lekker, dus wij lagen best zo. Welterusten.

Ps we hebben als het goed is een paar keer per dag internet, dus af en toe komen mijn blog posten iets later dan normaal. Vergeef mij hier voor 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

 

 

2 gedachten over “Op naar Gran Canaria!! (heden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.