Dag zes was nog maar net begonnen het eerste avontuur stond mij al weer op te wachten. Toen mijn vorige Gran Canaria blog post klaar stond wilde ik nog even naar buiten. Mijn vriendin lag al lief te slapen en ik was natuurlijk nog klaar wakker. Ik liep rustig op mijn gemak naar de deur en deed de gordijnen opzij. Het eerste wat ik zag was een kakkerlak. Als ik één ding van mijn opvoeding moet geloven zijn dit niet je vriendjes. Zolang hij op het raam bleef zitten vond ik het wel best, maar natuurlijk moest hij of zij weer verplaatsen en natuurlijk precies op een plek waar je20160815_001913 het beestje niet meer kon zien.

Veel te bang dat het beestje in eens binnen zou zitten en hier gezellig eitjes zou uitpoepen. Besloot ik de deur met een stoot open te duwen. Met voorzichtige stappen kwam ik naar buiten. Ja, hoor daar lag hij op zijn rug te spartelen. Het zag er heel zielig uit, maar stiekem was ik wel blij. Blijkbaar kunnen kakkerlakken niet meer overent komen als ze op hun rug liggen. Om te voorkomen dat iemand er op zou staan piekte ik hem ver weg.  Na dat ik mijn handen heel goed had gewassen kon ik eindelijk even zitten. Voor ik het wist was het alweer zo’n twee uur en dus bed tijd.

We besloten vandaag naar een ander shopgebied te gaan. We wisten alleen niet zo goed waar we heen wilde gaan. Vlakbij ons hadden we al een shoppingscentrum gevonden genaamd Yumbo. Toen we keken hoe laat hij open zou gaan kwamen we ergens achter. Blijkbaar was dit centrum heel erg gericht op de vrijheid van geaardheid en alles er om heen. Er zitten bijvoorbeeld meer Seksshops dan elektronica winkels. Al is een seksshop natuurlijk ook een beetje een elektronica winkel. Om te winkelen is het voor ons, dus niet echt geschikt. We willen er wel een keertje uit gaan, want dat moet erg leuk zijn.

Toen we niet echt een andere shoppingscentrum konden vinden besloot ik het maar even te gaan vragen bij de receptie. Het personeel is hier echt heel aardig en behulpzaam, dus die zouden ons vast willen helpen. Gelukkig was dit ook het geval. Hij raden ons el Tablero aan. Een centrum vlakbij ons appartement waar hij zelf ook altijd ging shoppen. De prijzen waren hier namelijk niet zo hoog , want hier shopte vooral de inwoners van Gran Canaria.

20160815_111454We zochten een taxi om naar el Tablero te gaan. De taxi kost hier echt bijna niks en is goedkoper dan per bus reizen. Bij ons hotel staan er altijd wel taxi’s te wachten, dus we hadden binnen een paar seconde al weer een bank onder onze reet. Helaas vond May het iets te warm om te lopen. Anders had ik dat zelf liever gedaan. De taxi’s zijn hier dan wel goedkoop, maar het is niet echt heel gezellig. Tijdens het lopen zie je nog mooie dingen en kan je gezellig kletsen. Gelukkig waren we binnen een paar minuten al bij El Tablero aangekomen. Snel de €3,50 afgerekend en we konden weer met onze voetjes op de vloer lopen. Toch is dat tegenwoordig wat ik het liefste doe. Lopen voelt gewoon een stuk fijner en fitter.

Het was een klein gebouwtje met best veel winkels. Het had drie verdiepingen. Beneden was de garage te vinden, daarboven waren de meeste winkels te vinden en op de laatste verdieping waren vooral de eet tentjes te vinden. Het viel mij al eerder op, maar heel veel winkels die wij in Nederland kennen zijn hier ook te vinden. Ook hier waren er weer een hoop winkels te vinden. Zo shopte we toch nog een beetje in Nederland, maar dan wel met een heerlijke temperatuur.

Na een paar uurtjes rond kijken waren we het wel zat. Zelf had i20160815_114700k maar één t-shirt gevonden bij de Pull and Bear en bij de rest van de winkels helemaal niks. Heb hem trouwens niet gekocht. Het was zo’n long shirt model en daar ben ik zelf niet zo fan van. Heb wel voor het eerst een foto van kleding gemaakt. Ben niet zo goed in foto’s maken, maar ik oefen er deze vakantie wel echt heel erg op. Mede door de aankomende blog posten na de vakantie. Weet je het niet waar ik het over heb check dan dit.

Toen we weer een taxi terug hadden genomen kleden we ons gelijk weer om. Het was zo warm geworden dat we echt in het water moesten. Voor het eerst probeerde testen ik mijn telefoon onderwater. Na heel veel YouTube filmpjes te hebben gekeken en mij zelf genoeg moet had ingepraat sprong ik nu echt voor het eerst in het water met mijn nieuwe telefoon. Gelukkig werkte het goed en ging hij niet kapot. Mensen keken mij een beetje raar aan, maar ik heb er wel weer hele leuke foto’s bij en mijn telefoon is weer lekker schoon.

20160815_175329

De dag was alweer bijna voorbij en het werd alweer etenstijd. Voor het eerst in20160815_210608 deze vakantie heb ik twee keer eten gepakt. Ze hadden echt heel lekker vlees. Ik ben altijd gek op steak en worst, dus die kon ik echt niet laten liggen. Wel schoot ik een beetje op, want we zouden naar de gamehal gaan en mijn oude gamers hartje gaat daar sneller van kloppen. Vroeger was ik echt een tijd verslaafd aan gamen en dit heb ik altijd al zo leuk gevonden. Voor deze avond maakte ik dus graag weer eens een uitzondering om weer eens naar zo’n hal te gaan.

Helaas bleek de hal niet zo veel leuks te hebben voor ons. Bovendien ben ik ook nog eens twee keer een soort van opgelicht. We besloten air hockey te gaan doen. Vrij snel opende ik de scoren, maar er kwam helemaal niks te staan. Ik nog denken dat het te snel ging voor het apparaat. Later bleek het gewoon kapot te zijn en alleen May’s scoren te registreren. Ach kon May ook nog eens een keertje winnen van mij ;). Hierna werden wij in eens gematst. Wij wilde gaan voetbaltafelen en toen lagen de ballen al klaar. Iemand had waarschijnlijk geld er in gegooid en was weer weg gelopen. Vaag, maar het kwam voor ons mooi uit.

Hierna zocht ik een andere air hockey tafel waar al een score op stond. Hierdoor zag ik te minste dat hij het wel zou doen. Ik vol moet mijn euro er in gooien en naar het gat rennen. Mooi niet dat er een puk uit kwam. Vol moet en teleurstelling op de teruggaaf knop drukken. Helaas kreeg ik mijn geld niet meer terug. Als dat nou nog het gemeenste van alles was kon ik er nog wel mee leven. Nee, het was nog even nodig dat iets later een oude man met zijn klein zoon naar de zelfde tafel liep op het knopje drukte en gratis het spelletje kon spelen. Vol verbazing keek ik er naar. Natuurlijk moest mijn vriendin mij er mee pesten (andersom zou ik het ook doen)

Er zat aan het gebouw ook nog een kermis vast. Zelf ben ik niet zo’n kermis gek, maar de lichtjes zagen er wel heel mooi en fel uit, dus we besloten er een paar keer overheen te lopen. Ze hadden een kleine achtbaan en je kon proberen op een robot stier te blijven zitten. Één ding vond ik er wel heel raar uit zien. Er was namelijk een schommelschip. Dat is natuurlijk gewoon heel normaal, maar er viel mij iets op aan dit deze schommelschip. De banken waren namelijk geen banken, maar het waren kooien waar je werd opgesloten. Misschien stond het wel eerst bij Yumbo, maar hier vond ik het er echt heel raar uit zien. Nadat we het nieuws bij thuiskomst nog even hadden bekeken gingen wij dan ook maar weer eens slapen.

20160815_21314020160815_213420

Helaas was het geen leuke nacht voor mij. Ik werd weer heel vaak waker en kon niet echt uitrustten. Één ding vond ik er wel heel leuk aan. Ik droomde eindelijk weer eens een keertje. In mijn droom deed ik auditie bij de nieuwe opleiding van Codarts. Ze hadden namelijk in mijn droom een acteur opleiding begonnen. In mijn droom zag ik oude bekende die ook echt op die school zitten. Helaas werd ik tijdens mij auditie uitslag wakker, dus hopelijk kom ik het nog te weten.

Na het ontbijt gingen we gelijk door naar de strandbus. Het was heerlijk weer en we hadden beide zin om uit te rusten. Dit keer gingen iets veder weg liggen en gelukkig lag daar inderdaad geen stenen meer in het water. Er hoefde dus geen schrammen meer bij de verzameling te komen. Door de slechte nachtrust viel ik de hele tijd inslaap op het strand. Veel gezwommen heb ik dus niet. Wel ben ik knal rood. Ik lag namelijk de hele tijd op mijn rug, dus de zon heeft lekker de hele dag op mij kunnen schijnen.

Toen ik weer een beetje aanspreekbaar was besloten we even een ijsje te eten. May was ene klein beetje verbrand en was het wel een beetje zat geworden. Gelukkig wisten we door de vorige keer waar we een lekker ijsje konden halen, dus daar gingen we dan ook snel naar toe. Dit keer nam ik twee andere smaken dan de vorige keer. Gelukkig smaakte kokos en pistache ook echt weer lekker. Mocht je hier ooit komen is deze zaak echt een aanrader.

20160816_143857

Tot in de avond hebben we eigenlijk niks meer gedaan. Gewoon lekker lopen te niksen in ons appartement. Dit keer gingen we gelijk naar het restaurant toen het nog maar net open was. Blijkbaar hadden ze voor de eerste gasten speciale vis. Het smaakte echt super lekker. Daar naast vulde ik mijn buik met nog twee kippenpotjes en rijst. Helaas ben ik door de honger en door de smaak de foto vergeten. Moet er toch nog een beetje mee oefenen.

Toen we klaar waren met uitbuiken gingen we nog even een wandeling ma20160816_212557ken door het park. Hier beginnen alle sporten pas rond 21:00, dus er werd nog druk gesport. Het was nog gezellig druk ondanks het al donker was. Toen we weer over de leegstaande rivier liepen zagen we ineens heel veel katten lopen. Blijkbaar leefde die beestje in de tunnels van deze rivier. Tussen al die katten zagen wij in eens een hele lieve en super schattige kitten die om zijn moeder schreeuwde. Helaas was hij erg bang voor ons, dus moest ik het laten bij een foto en geen aai.

Momenteel ben ik deze blog post aan het maken en klaar aan het zetten. Het schilt dat het hier een uur vroeger is dan in Nederland, maar ik ben echt kapot. Voor nu laat ik het hier dan ook bij. Morgen gaan we op Jeep safari en gaan we rijden op kamelen. Gelukkig is dit pas in de avond, dus ik kan nog even uitslapen. Bedankt voor het lezen en nog een fijne dag. Er staat ons in ieder geval nog een hoop leuke dingen te wachten.

Fabian van der Gijze

Mij kan je verder volgen  op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin 

Eén gedachte over “ Opgelicht worden in de gamehal en zo rood als een kreeft (Gran Canaria dag 6&7)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.