Toen ik dingen begon te begrijpen en te leren kreeg ik al snel iets door. Naar de opvoeding van mijn vader moest ik niet al te veel luisteren. Natuurlijk heeft mijn vader mij dingen aangeleerd, maar naar mijn mening bestaat mijn opvoeding vooral uit mijn moeders opvoeding. Vooral toen ik als enigste man over bleef bij mijn moeder en zus werd mijn opvoeding vooral vrouwelijk. Vind ik dat erg? Nee, totaal niet. De redenen ga ik vandaag vertellen. Veel lees plezier.

Mijn moeder vind ik echt een pracht mens. De manier hoe zei leef waardeer ik heel vaak. Natuurlijk niet altijd, maar misschien zijn we alle bij gewoon te koppig. Ze heeft mij heel veel geleerd. Hoe raar of slecht de situatie wel niet was. Ze leerde mij iets bij zoals tegen over mijn vader. Mijn vader heeft super veel slecht dingen gedaan. Hij probeerde mijn moeder heel vaak zwart te maken. Ik heb mijn moeder bijna nooit hier op kunnen betrappen. Ze vertelde mij juist altijd dat het toch mijn vader zou blijven en dat hij ook veel goede dingen had gedaan. Dit vind ik zo knap van haar. De meeste mensen zouden hem helemaal de grond in trappen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat ook vaak zat heb gedaan, maar zij niet. Waarom ze dat niet deed. Ze wilde mij laten zien dat iedereen mooie kanten heeft.

Één ding wat ik gelukkig ook heb geleerd is dat het huishouden niet alleen voor vrouwen is bedoeld. Thuis of buitenshuis help ik graag een handje mee. Wat heel veel mannen niet kunnen of willen kunnen kan ik wel en vind ik helemaal niet erg om te doen. Ik heb leren strijken, koken, vouwen, afwassen, dweilen, enzovoort. Koken en strijken vind ik juist super leuk om te doen. Mits er natuurlijk wel muziek aan staat of/en er gezongen bij kan worden. Mannen kunnen het heus wel. De mensen die zegen van niet vind ik heel lui en dom bezig. Besef wel even dat ik het al kon op mijn twaalfde en zijn hun slechter dan een kind van twaalf?

Oke misschien ben ik niet altijd de menselijkste man, maar dat maak mij niet uit. Ik hoef ook echt niet te veel vrienden te hebben. Geef mij maar ook een paar stoere vriendinnen. Als ik bij sommige jongens zit vraag ik mij echt af wat ik er zit te doen. Sommige kunnen zich zo onbeschoft en goor gedragen. Dat is mannelijk hoor ik ze dan zeggen. Nou dan ben ik toch liever niet zo heel mannelijk

Moet ook altijd wel lachen. Ik kan heel vaak met vrouwen mee praten bijvoorbeeld over Goede tijden slechte tijden. Dit kijk ik nu al zo lang. Mensen staan altijd heel verbaast te kijken als ik dat zeg. Voor de grap zeg ik dan altijd maar: ‘’ben op gegroeid tussen twee vrouwen dan krijg je dit’’. Door mijn opvoeding ben ik denk ik ook zo gevoelig en open. Als ik praat met iemand merk ik dat het heel erg help. Ik begrijp de ander en die laat duidelijk merken dat die het prettig vind. Als vrouwen super saggerijnig zijn vanwege hun maandelijkse probleempje. Loop ik niet weg hoor. Ben het onlangs wel gewend. Leef nu met drie vrouwen. Dan went het van zelf wel.

Mijn opvoeding heb ik als heel fijn ervaren. Natuurlijk kan een vrouw bepaalde dingen niet zo goed uit leggen aan een jongen. Hoe wil je iets uit leggen wat je zelf niet heb of voel. Dat ik gewoon moeilijk. Toch ben ik nooit wat te kort gekomen. Ik durf zelfs te beweren dat dit de beste opvoeding was voor mij en ik had geen betere kunnen wensen. Bedankt ma

Fabian van der Gijze

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.