Persoonlijk ben ik nooit zo heel erg weg van films en series over zombies. Voelt altijd zo nep aan. Toch ging ik naar Peninsula. Die reden om naar die film te gaan was voor mij niet echt moeilijk te bedenken. Ik ben namelijk gek op dingen wat met Azië te maken heeft. Ik ben zelf alleen nog maar in Thailand geweest, maar Japan en Korea staan als eerste op mijn lijst. Helaas moet ik die reis alleen nog even uitstellen. Maar goed genoeg over mij en de reden. Laten we het hebben over de film Peninsula.

De geloofwaardigheid was inderdaad ver te zoeken

Oké laat ik meteen maar eerlijk zijn. De geloofwaardigheid was inderdaad weer ver te zoeken. Echter moet ik er wel iets aan toevoegen. Ik vond persoonlijk Peninsula namelijk wel echt vermakelijk om te kijken en ze hadden bepaalde elementen er in gestopt wat wel geloofwaardig was. Zoals dat liefde soms sterker is dan wijsheid. Dat maakte voor mij een hoop goed. Daarnaast was er gelukkig ook nog veel humor in te vinden. De acteurs vond ik het oprecht ook heel fijn. Het lijkt mij best moeilijk om in een film te spelen, waarvan je de helft niet ziet. Dikke respect dus voor de acteurs van Peninsula.

Blijkbaar is Peninsula een vervolg

Ik ga zelf altijd naar een film zonder echt informatie van te voren te krijgen. Toen ik op mijn Instagram plaatste dat ik naar Peninsula ging, kreeg ik direct een berichtje van een oud klasgenootje van De Nederlandse Acteursschool. Die zei dat ik deel 1 ook echt moest kijken, want die was veel beter. Toen kwam ik er dus pas achter dat het blijkbaar een deel twee was of misschien beter gezegd een vervolg. Je merkte namelijk tijdens de film nooit dat het een deel twee was. Ik snapte gelukkig alles en de film was prima te volgen. Oké misschien was wel een terechte vraag waarom iedereen in Korea een zombie werd.

Eindbeoordeling

Eerlijk is eerlijk, Peninsula is best een gekke film. Je moet er van houden en er waarschijnlijk lekker openminded naar toe gaan. Alleen ik vond hem oprecht vermakelijk. Of ik hem ooit nogmaals ga zien, dat waarschijnlijk niet. Al ben ik zeker weten wel benieuwd geraakt naar deel 1. Ik zal deze film in ieder geval een 6.7 geven. Er zit gevoel in, een beetje spanning en ik heb kunnen lachen. Meer heb ik niet gewenst. Het viel zeker niet zo verkeerd als verwacht. Oprecht positief verrast!

Op naar de volgende film

Fabian van der Gijze

YouTubeInstagram Facebook en  Twitter 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.