Als je mijn blog al eerder heb bekeken en gelezen. Weet je dat ik heel persoonlijke verhalen vertel. Ook vertellen er wel eens andere mensen iets over mij in mijn online vriendenboek. Tijdens het lezen krijg je natuurlijk een idee hoe ik een beetje in het leven staat en hoe ik persoonlijk ben. Persoonlijk bloggen vind ik heel erg belangrijk en naar mijn mening is bloggen ook ooit zo begonnen. Af en toe bekijk ik alle titels terug om te kijken waar ik het allemaal al eens over heb gehad om niks dubbel online te zetten. Ik ben een blogger zonder schema of aanpak plan. Negen van de tien keer start ik mijn computer op en schrijf ik over wat mij het ten eerste binnen schiet. Soms zit ik inderdaad dan nog s ’nachts door te werken om de volgende dag iets online te laten komen om zes uur. Wat ik in deze nieuwe blogpost ga doen heb ik eigenlijk nooit eerder gedaan op mijn blog. Vandaag ga ik echt alleen hebben over hoe ik mij zelf zie. Tijdens mij ontwikkelingen heeft mij dit veel geholpen, dus probeer het vooral zelf ook eens uit. Ben benieuwd of het een beetje met je idee overeen komt.

Laat ik beginnen met mijn min punten. Niet in de trant van het lekkerste/leukste voor het laatst bewaren, maar ik vind dit het belangrijkste om te vertellen.

  • Emoties: Ik begin met iets wat emoticons-150528_640ik heel moeilijk vind en dat zijn mijn emoties. Heel vaak hebben mensen het probleem dat ze deze niet kunnen uiten. Dat is in mijn geval niet het probleem. Ik doe het misschien juist te vaak en te veel. Je ziet dit bij mij vooral bij woeden. Als ik echt boos ben of diep ben geraakt ben ik ook echt kwaad. Gelukkig is dit niet meer zo erg als vroeger, maar ik heb het nog steeds.

 

Als voorwerp of als mens kan je dan beter even niet in mijn buurt komen. Er zijn een hoop voorwerpen die ik heb beschadigd en helaas heb ik ook mijn zus vaak zat vroeger aan gevallen. Dit eindigde vaak in een gevecht die voor haar vaak niet zo veel zin had. Als je mij kent of foto’s van mij heb gezien verwacht je het misschien niet, maar ik ben behoorlijk sterk. Mijn zus had, dus niet zo heel veel kans om te winnen. Gelukkig hebben we nu nooit meer een gevecht.

 

Dit heb ik bij meer emoties. Als ik vrolijk ben. Ben ik vaak heel erg en te vrolijk. Dit kan soms behoorlijk irritant zijn. Verdriet laat ik vaak alleen aan mij zelf zien. Huilen doe ik bijna nooit, maar ik voel mij dan wel heel erg rot. Als er echt iets is voel ik mij echt heel erg beroerd en word ik vaak ook ziek.

 

  • Niet vergevend: Dit pas heel erg bij iets waar ik straks op terug ga komen. Als iemand iets bij mij flikt. Dan vergeef ik het je bijna nooit. Ik heb absoluut niks met mensen die twee gezichten hebben, voorliegen en als het hun even uit komt je een trap na geven. Dit heb ik altijd al gedaan en zal ik denk ik altijd blijven doen. Natuurlijk is niemand perfect, maar er zijn natuurlijk altijd grenzen. In de blogpost waar ik schreef over mijn vader heb ik het al eens. Hoeveel kansen gun je iemand om zich te verbeteren. In dit geval heb ik hem naar mijn mening genoeg kansen geven. Hij kan dan wel mijn vader zijn, maar ook voor hem geld het. Ik laat niet meer met mij sollen en heb geen tijd voor mensen die het niet waard zijn. Ik moet eerlijk zegen dat ik wel heb moeten twijfelen of dit een min of een plus punt is. Ik heb hem bij mijn min punten gezet vanwege dat ik in sommige gevallen wel wat vergevende kon zijn

 

  • Onzeker zijn: Begrijp mij alstublieft niet verkeerd bij deze. Onzekerheid is zeker niet iets om te schamen, stom of iets in die trant. Dat wil ik eerst even aan hebben gezegd. In mijn geval vind ik het een slechte eigenschap, omdat ik het onnodig vind. Ik probeer altijd mij zelf te zijn. De meest ongemakkelijke situaties voel ik mij heel zelf verzekerd. Toch voel ik mij zo onzeker af en toe. Laats ben ik voor het eerst een soort van uitgegaan. Er waren defective-927081_1280een hoop mensen die mij kennen en ik hun. Ik sla dan gelijk dicht. Waarom dit gebeurd? Ik zou het echt niet weten. Mensen toe spreken op een podium of op tv vind ik heel leuk en ben ik ook absoluut niet onzeker. Bij bepaalde dingen heb ik dat op een of andere manier er in laten sluipen en het gaat niet echt weg. Ik probeer het de laatste tijd te accepteren. Hopelijk gaat het dan van zelf steeds meer weg. Ik merk al dat het iets meer weg aan het gaan is.

 

Laat ik dan nu toch maar over gaan naar mijn plus punten. Natuurlijk heb ik nog meer min punten, maar dit zijn de grootste die in mijn op kwamen. Bovendien vind ik bijna iedereen wel een mooi mens en zulke min punten doen er dan voor mij niet echt toe.

  • Mensen respecteren: Eerder in deze blog had ik je beloofd dat ik terug zou komen met een punt die bij niet vergevend paste. Hier hebben we hem dan. Bijna heel mijn leven heb ik mensen met respect behandeld. Sinds twee a drie jaar pak ik dit wat groter aan. Ik heb met mij zelf af gesproken om mensen nooit te beoordelen voor ik ze echt pas heb leren kennen. Voor mij is dit de beste manier om mij zelf te laten dove-1218474_640zien en mooie vriendschappen te ontwikkelen. Van het moment dat ik dit begon te doen tot nu heb ik er nog nooit spijt van gehad. Dankzij dit heb ik zulke mooie en lieve mensen mogen ontmoeten en beter leren kennen. Je kan iemand gewoon niet beoordelen op je voorgevoel of wat je krijg te zien. Praat met mensen en verdiep echt in iemand. Dan pas zie je echt hoe iemand is en geloof mij dit zorgt vaak voor verrassingen.

 

  • Mensen helpen: Met deze eigenschap ben ik heel erg blij. Kijk ik heb natuurlijk veel mee gemaakt voor iemand van mijn leeftijd. Door deze verhalen te vertellen en te laten zien wat er ook allemaal voor leuks gebeurt merk ik vaak dat ik mensen al een stuk kan helpen. Ik ben van mij zelf een vlotte babbelaar en kan mij echt inleven in personen en ook aan hun aanpassen. Door dit heb ik al heel vaak gemerkt dat ik echt tot mensen kan door dringen en hun kan helpen. Al zijn het nog zulke kleine dingen. Soms is praten over nutteloze dingen al genoeg.

 

Qua plus punten hoe ik het hier lekker bij. Als ik naar mij zelf kijk vind ik plus punten niet zo heel belangrijk. Die heb ik al en dat is dus mooi mee genomen. Ik kijk liever naar wat beter kan en hoe ik dat zou kunnen verbeteren.

 

Nu zou ik jullie wel eens willen uitdagen. Denk nou eens bij je zelf na over wat jou min en plus. Als je wil kan je die in de reacties kwijt of natuurlijk  op je eigen blog. Ben benieuwd hoeveel mensen er voor open staan om echt te kijken naar je min en plus punten. Als je wil laat je dan zeker horen

 

Nog een fijne dag toe gewenst 🙂

 

Fabian van der Gijze

Facebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

 

Eén gedachte over “ Mijn persoonlijke plus en min punten (heden)

  1. Knap dat je min en plus punten op kan schrijven. Ik vind zelf erg lastig om na te denken wat mijn min punten zijn.
    Nouja zou er 1 weten maar dat is ook weer een pluspunt. hahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.